Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 41 Miljoners V75-Jackpot, Åbys Stora Pris 10/8

Omgången.

41 Miljoner i veckans jackpot på V75 på Åby, som förutom V75-finaler också har huvudnumret denna veckan med Åbys Stora Pris med 2 miljoner i förstapris. Tyvärr har storloppet med total prispool på 4 miljoner inte lockat några kanoner från Frankrike, bara en i form av Carat Williams som inte vunnit lopp på över ett och ett halvt år. Åby valde också att inte bjuda in Vitruvio som kretsen kring ville få med, men någon utredning runt Gocciadoro pågår tydligen, men det är okej för honom att anmäla till finalerna i övriga lopp, så då kunde han lika gärna fått vara med i huvudloppet? 

I övrigt är det som sagt på Åby denna veckan, då är det open stretch att ta hänsyn till, det kan vara lite enklare att släppa ledningen med plan att spurta invändigt över upploppet. Även tredje invändigt får chansen till slut även om det oftast är svårt att hinna få upp tillräcklig fart från den positionen över Åbys upplopp på 180 meter. Och det är åter igen Jackpot, då femmor förs inne förra veckan. 

 

Bästa spiken!

I huvudloppet för dagen som körs över mastiga 3140 meter auto, går som avslutande avdelningen denna veckan, hittar nog dom flesta sin spik för veckan, det gör även jag. 9 Propulsion 72% är titelförsvarare, efter att ha plockat ner Readly Express på målfoto sist, han möter ingen av den kalibern i år. Ska man vara helt ärlig så möter han inte mycket alls för att vara Sveriges näst största lopp för äldre eliten. 

 

Gå kort!

I andra avdelningen är det ett par hästar som sticker ut rejält, varav en blir väldigt stor favorit, 3 Veleten Versailles 70% och det är klart han ska vara mycket spelad, då han är fortsatt obesegrad efter sex starter. Dock får man nog inte mycket lägre procent på 6 Istanbul Boko 13% som i sin förra start var godkänd efter startgalopp över 3140 meter och bara tog stryk av rygg ledaren och tredje invändigt efter perfekta luckor över Axevallas långa upplopp. Istanbul har varit spelad till 1,75 eller lägre vinnarodds i alla sina starter fram till nu och om han slår storfavoriten denna gången lär oddsen bli låga ett bra tag framöver igen. Det borde inte kunna gå utanför dom två och det ska vara ett riktigt stabilt lås.

 

Avdelning 1.

Bronsdivisionens final och det är bra klass på finalerna över lag idag, detta är inget undantag. 4 Global Undicided 33% var det ordning på sist, men det var ett väldigt enkelt försök den gången och betydligt tuffare mot nu, garderingen är given. 

5 Staro Leonard 12% får gälla som spetsbud från perfekt femtespår, han fungerade dessutom riktigt bra i förra starten på första barfota runt om. Han spurtade då oerhört bra från omöjliga spår 12, med bara en riktigt bra Lord Flax före sig i mål över Mantorps lite kortare upplopp. Det blir samma balans igen och körande Bernardo Grasso har faktiskt bättre statistik i år än sin arbetsgivare och hästens tränare Joakim Lövgren. 

1 N.Y.Coeurdesoleil 13% ska inte kunna hålla upp innersniffen här, men han står bra inne i loppet och med rejält kuskplus samt en invändig löpning så kan det gå från det läget. 8 Pastor Power 2% har riktigt uselt läge men nu blir det åter igen biken på, som han bytte bort sist då det var voltstart, han går bra varje gång och är ständigt underspelad, så även nu.  11 Exclamation Mark 11% gör det också riktigt bra varje gång och med rätt ryggar så lär han avsluta bra även här, var tvåa bakom Pastor Power vid dennes vinst i Halmstad. 

Ranking: A 5.4. B 8.1.11. C 9.10.3. D 2.6.7.12.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå kort!”

Vid bredare gardering är 5 Ready To Roll 6% tidigast motbudet, trots både tränad och körd av amatörer, vilket brukar bli svårt i V75-finaler, men gör favoriterna bort sig duger han gott mot övriga. Annars är nog 8 Eppur Si Muove 1% tuffast av övriga, med mycket bra resultat sedan dom hängt på bike i sista fyra starterna och kört barfota i senaste sex loppen. Nu är det bökigt startspår, men nedstruken ett spår nu är så klart fördelaktigt.

Ranking: A 3. B 6. C 5.8.7.1.D 12.10.2.9.11.

 

Avdelning 3.

4 Eldorado B. 22% blir favorit I Silverdivisionens final och var bättre sist igen, men det var kort upplopp och nu är det tuffare hästar mot, då kan han vika ner sig till slut och det måste vi spela på denna gången. Silverdivisionerna har varit jämnare över lag sedan ett par år tillbaka, då man fick ha tjänat upp till 1,7 miljoner istället för tidigare 1,5 och det har gett mycket fler skrällar i just denna klass. Jag tror och hoppas det kan bli skräll här och spelar med många streck. 

5 Partizan Face 5% slog flera av deltagarna här vid vinsten i sitt försök på Kalmar, då jag rankade honom högt trots att han då bara spelad till 4%. Han trivs nog bättre på medeldistans än då han var ut över 3km sist, även om han vunnit över alla distanser. Kan vara att vid autostarterna kan han köras i bike och då går han bättre.

9 Hazard Boko 7% testades sist med helstängt huvudlag och det gav bra effekt från spår 12, som tvåa bakom 10 Ural 20%, som också har vinstchans denna gång, efter en mersmakande debut i silver i sin förra start. 11 Apapmand 8% plockade lätt ner ledande Eldorado B. efter rejäla sista 600 meter i tredjespår. En som står bra inne på pengar och gör sin sista start i silver är 2 Ragazzo Da Sopra 16% som kördes första i kombinationen bike och barfota sist för Goop, var då ett målfoto från vinst mot Apapmand och klev då lätt förbi ledande Eldorado B. Även 3 Master Crowe 2% står bra inne på pengar och Puro har alltid bra ordning på sina djur, denna kan vara storskrällen om han slipper gå i dödens denna gången. Inte heller 1 Rushmore Face 4% går att räkna bort i denna öppna final, och från ett bra första spår blir det ju garanterat en vilsam resa, då bitter hans spurt riktigt bra till slut, förmodligen återgår dom till bike här med. 

Ranking: A 2.5. B 10.1.11.9.4. C 3.6.D 12.8.7.

 

Avdelning 4.

Här rankar jag 3 Marcello Wibb 21% klart först på läget kombinerat med information att han ska köras i bike för första gången. På just lite tröga hästar ger det oftast bäst effekt, och Marcello har varit lite i trög flera av sina starter. Då han inte ens är favorit och värsta motbuden har spår 9, 10, 6 och 11 så kan det vara en vettig spik! 

Vid gardering är favoriten 9 Short In Cash så klart värst mot, fyra starter i år, alla på barfota runt om har resulterat i tre vinster och en galopp. 10 Tale Of Jacks 8% går framåt med varje start på slutet, han kommer från två rejäla insatser och är tidig här med trots riktigt bökigt läge. 6 Royal Navy Neo 14% kommer från vinst i Sommartravets Final I lördags och får nu Jepson upp, det kan vara aktuellt med bike denna gång, lyssna på Björnkollen, är det bike är den tidig trots spår en bit ut på vingen. Men garderar man på här kan det krävas många streck för att vara helt säker. 

Ranking: A 3. B 9.10.6. C 1.11.4. D 5.7.8.2.12.

 

Avdelning 5.

Åter igen väljer jag den jag rankar först utifrån läget här. 1 M.S.Triple J. 20% har god chans att hålla upp ledningen mot stallkamraten 2 Patient Leather 12% som då kanske kan få rygg ledaren och räknas så klart också tidigt då. Första gången Jepson upp bakom M.S.Triple J. med, hästen höll sist undan över Axevallas långa upplopp i ledningen och det ska var bra vinstchans från spets här. 

Det är ett bra fyraåringslopp och motstånd saknas inte och favoriten 9 Missle Hill 26% som är startsnabb missgynnas så klart av ett bakspår, men räknas ändå i segerstriden från firma Örjan/Redén. 

11 Tae Kwon Deo 15% vann Sprintermästaren för en månad sedan och gjorde sedan en rejäl upphämtning efter stor galopp i senaste starten, och tillhör absolut kulltoppen. 

6 Zlatan 14% har mest tjänat i loppet och tillhör den absoluta kulltoppen i Italien och borde duga även här, men är bara en i mängden bland lägesgynnade norrmän och bättre svenskar med bakspår.

Ranking: A 1. B 9.11.6.2. C 10.12.3. D 5.7.4.

 

Avdelning 6.

Här blir 5 Coktail Fortuna 29% knapp favorit före 6 Ferrari B.R. 22% med 8 Baron Grif 18% inte långt efter på strecken. Coktail som var stor favorit sist mot liknande motstånd, som 70% på V64 är han ursäktad, efter att första 500 gick i 06-tempo tröttnade han lite sista 150 meter. Nu är det upplagt för ledning, då han dessutom har spår innanför värsta konkurrenten så kan det vara vinstgivande. Han är ett bra spikförslag här. 

Den utvändige Norsken verkar söka lite efter formen här och blir lite överstreckad, men är klara motbudet här. Nästa häst på rankingen blir 4 Justice Ås 6% som är startsnabb och skulle kunna lägga beslag på attraktiva positionen rygg på ledaren här, då kan det gå på ’stretchen’. 

Plockar nog bort Baronen på det jobbiga spåret, då han blir lite överspelad denna gången, visst kan det gå med överpace där framme, med bara 9 hästar i fältet, men hoppar över honom denna gången. Tycker att lösningen på loppet ska vara antingen spik eller dom tre första i min ranking. 

Ranking: A 5. B 6.4. C 8.1.10.2. D 7.3.

 

Avdelning 7.

Se ”Bästa spiken!”

Proppen står med tre ben i mål, men om nån kör över det fjärde då? 5 Carat Williams 3% är en unghäst-stjärna från Frankrike som haft svårt att vinna lopp sedan han kom upp i den absoluta eliten och är bara en i mängden bakom storfavoriten här. 4 Milligan’s School 11% är klara motbudet efter att visat fortsatt form med vinst sist över 2640 meter, bara ett par tiondelar från världsrekordet på en Axevallabana som är allt annat än bland dom snabbaste.  6 Reckless 3% körs och tränas av BG och vann sist långloppet nere på Jägersros Hugo Åbergs-dag, för tredje året i rad, han kan det där med 3km, men ska inte duga mot Proppen. 8 Makethemark 5% var trea i årets Elitloppsfinal och är säker stark nog att vara med där framme här, men från spår 8 måste han väl backa sist och då blir det tufft.

Ranking: A 9. B 4. C 6.5.8.2.12. D 10.1.3.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.4.5.8.9.11.

Avd.2: 3.6.

Avd.3: 1.2.3.4.5.9.10.11.

Avd.4: 3 Marcello Wibb

Avd.5: 1.2.6.9.11.

Avd.6: 4.5.6.

Avd.7: 9 Propulsion

1440 Rader som kostar 720 kronor

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.5.8.9.11.

Avd.2: 3.6.

Avd.3: 1.2.5.10.

Avd.4: 3 Marcello Wibb

Avd.5: 1.2.6.9.11.

Avd.6: 5 Coktail Fortuna

Avd.7: 9 Propulsion

240 Rader som kostar 120 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!