Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-JACKPOT På Bollnäs Travet 7/8

Omgången.

Då förra veckan var enkel att lösa för dom flesta spelarna frös sexorna inne till en jackpot denna veckan. Vi hade för övrigt alla rätt på det stora systemförslaget, som jag dessutom gjorde lite mindre förra veckan, då det såg ut att vara en del starka favoriter. 

Jackpot på 12 miljoner på denna veckans V86 på Bollnäs, som har ett långt upplopp på 207 meter i övrigt inga konstigheter. Spelstopp, som tidigare under sommaren, 19:20. Och det känns som man längtar tillbaka till V86-express, för det börjar kanske ta slut på hästar ute på dom mindre banorna? Bara tre fulla fält denna gången, 6, 8 och 9 hästar i tre av loppen, det är inte kul att se. Att det inte är fulla fält gör också att hästar med extremt lite startpoäng kommer med, vilket i sin tur ger ojämn kvalitet i loppen. 

Tipsen kommer lite tidigt denna veckan, så procenten jag uppger på hästarna är från måndag kväll, då omsättningen inte är så hög ännu, kan ändra sig mycket. Samma med dom preliminära systemen på våra tillsammans-bolag, där kan mycket ny information uppkomma som gör att jag ändrar om i rankingen till spelstopp.

 

Bästa spiken!

Sex hästar till start i avdelning tre… Tre från J-O Perssons stall men här blir Öystein Tjomslands 1 Nordsjö Odin 73% enorm favorit, det kommer inte stanna på dagens dryga 70%. Hade inga problem att hålla ledningen i Svenskt Kallblodsderby där han gick nytt svenskt rekord, och 1.22,0 kan inte någon av konkurrenterna stava till här, precis stenklar.

 

Gå kort!

I andra avdelningen är det ett treåringslopp där det kommer ut flera intressanta hästar som är precis i början av sina karriärer. Den vågade chansspikar min förstahäst, men jag låser nog på två eller tre hästar. 

3 Galapagos Sisu 11% har bytt regi till topptränaren Petri Salmela som gång efter annan får fram topphästar och denna kan vara en av hans kommande ’pengapressar’.  Han tror den kan behöva några lopp, men sätter ändå på maximal racerbalans direkt, barfota och första bike och helstängt huvudlag till den starten, så det är intressant direkt. Han är dessutom ganska startsnabb så det blir bra position och jag chansar och rankar honom etta här. 

1 Bad Manners 18% som är första utmanare i spetsstriden, mot min tipsetta, kan han hålla upp innersniffen är det riktigt bra chans, men har också vinstchans från rygg ledaren. Tränaren Fredrik Wallin är verkligen ’up and coming’ och får fram nya fina unghästar varje år. (Stjärnan i stallet är Activated, som vann Stochampionatet från spår 12 och ’Drottning pokalen’ från spår 11.) Farligt att nonchalera en färsk unghäst från det stallet. 

2 Heather Deo 27% är ett sto, men verkar vara av rätt virke och när nu när Reio Liljendahls stall visar uppåtform så det ska det väl vara på denna med, som gått med bakom tuffare hästar från usla lägen två gånger i rad. Nu är det ett bra läge och det ska var bra chans. 

 

 

Avdelning 1.

Går ut hårt och spikar direkt, men det är inte så ’hårt’ då jag väljer att spika en stor favorit i ett lopp över 3140 meter, en lopp-typ där allt som oftast just favoriten vinner. Men det tål systemen, att spika ganska stor favorit i första avdelningen, när det är sju lopp till att lösa.

2 Actual Star 46% ska var stor favorit här, han var ganska betrodd för två starter sedan, över 3140m mot bland andra Explosive Merlot, Reckless och Mindyourevalue W.F. där han var före flera meriterade hästar som trea. Dom tre nämnda går för övrigt ut i Åbys Stora Pris på lördag, och visst han stod 40 meter dom värsta då, men gjorde det bra. Galopp på V75 sist, hade han stått på benen det loppet hade han inte kunnat anmäla hit. Nu står han perfekt inne på pengar och ett bra andra spår gör att han kan ta det lugnt från start dessutom, sen ska han bara vara starkast här.

Motbuden då? 1 Global Unlimited 16% står också bra inne pengamässigt, har vunnit sitt enda försök över distansen i vintras och Båth verkar ha bra snurr på stallet för dagen. Men just denna verkar leta efter formen och har bara en vinst på tio starter i år och under 100k inkört, får visa mer innan det går att tro på honom fullt ut, står över nu trots kuskplus. 8 Zinko Jet 20% har däremot toppform och sprungit in desto mer pengar i år, kanske lite snabba pengar istället som gör att han gått upp i klass på slutet, men verkar tåla det bra. Fin på barfota runt om och bike senaste tre starterna och det blir så igen. Det är dock spår 8 här och högst oklart vart han ska hamna, men bara tio till start så borde inte allt för långt fram och hän är, som spelprocenten antyder, första motbud.

Ranking: A 2. B 8. C 1. D 4.7.10.9.5.6.3.

 

Avdelning 2.

Se ”Gå kort!”

Här känns det som det blivit fel favorit på dom tidigt inlämnade kupongerna, 8 Victory Highness 30% går upp i klass till detta loppet, då flera av motståndarna varit ute i betydligt tuffare gäng mot hårda årgångshästar. Från spår 8 väljer jag att chansa bort favoriten helt. 

Ranking: A 3. B 1.2. C 8. D 5.6.7.4.9.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa spiken!”

Vid strykning av favoriten så är nog troliga ledaren istället 4 Mjölner Tor 5% och blir då hästen att slå från spets över kort distans. 3 Storm Teddy 13% har matchats lite snällare och har 14 bland dom två första efter 17 starter och är given om favoriten inte kommer till start.

Ranking: A 1. B – C 4.3. D 2.5.6.

 

Avdelning 4.

4 A Nice Gift S.H. 19% rekordsänkte sist 1,4 sekunder då det var första barfota runt om, rycktussar och med Rickard bakom. Samma igen och hon ska ha gått framåt med loppet, enda brasklappen är om det blir kladdig bana som inte gillar. Borde bli favorit.

7 Capirinha Razz 2% var det första med Kaj och barfota fram sist, det fungerade bra från omöjligt läge som tvåa. Nu blir det dessutom första bike och tränaren ser henne hellre i dödens än en bit bak, hon är nog bättre än raden och spår sju är bättre vinstchans i spårtrappa än i vanliga lopp. 2 Red Alert W.F. 2% fick luckan i sista sväng i ett liknande lopp för två veckor sedan, som betrodd, lite sparat i mål då och det kan gå nu från bra läge till lägre procent. 6 Ailihphilia 4% var det första Kim bakom men framförallt bike-debut sist och då var hon överlägsen, och det blir samma igen.

Det är vidöppet lopp och strecka på rejält måste vara grundtipset. 

Ranking: A 4.7. B 3.2. C 11.6.14.8.9.5. D 13.15.1.10.12.

 

Avdelning 5.

Mycket svårbedömt lopp, unga kallblods-ston i låg klass, utspridda på tre startfållor. Gardera på lite tror jag är rätt sätt att lösa loppet. 2 Alfa Betty 20% rankar jag först på att hon är 20 meter före värsta konkurrenten, hon har dock galopper i raden och det är en chansning att gå på henne som ensam A-häst. 

5 Jeksa 6% var, liksom favoriten 6 Thess Vilja 55%, ute i Derbystoet sist, där Jeksa avslutade okej mot bra hästar, som oerhört lite spelad och går säkert framåt med det loppet. Fvaoriten galopperade då och står nu 20 meter sämre till inbördes där, för stor favorit i nuläget. 

Ranking: A 2. B 5.6. C 7.10.9.1. D 8.3.4.

 

Avdelning 6.

Här ser 1 Global Well Off 42% ut att bli väldigt stor favorit och det är inte säkert hon håller upp ledningen då flera är intresserade av att trycka av. Om hon trots allt håller ledningen kan det kosta mycket och då blir det jobbigt att hålla undan över det långa upploppet. Oavsett löpningsförlopp vill man nog fälla denna favoriten även om hon var väldigt duktig på V75 sist, då det dessutom är lite kuskminus nu.  

2 Adi Gallia 28% har blivit startsnabbare med barfota runt om i sista två starterna, och här får hon nog ses som främsta motbudet i startrusningen. Tar Adi en längd på favoriten körs hon där så klart och oavsett så kan snabbstart förstöra chanserna för favoriten och öppna upp det för andra.

Båda favoriterna är ston mot hingstar och valacker och det brukar spela roll, ston brukar vika ner sig, om det inte rör sig om undantagshästar. 

7 Arras Cando 16% vill Båth helst se i spets som kan väl bli svårt att nå från spår 7, men Erik är ju klart bästa kusken i fältet och det spelar roll här. Bra form på stall Båth som selar ut vinnare mer eller mindre varje dag på slutet och detta kan vara dagens vinnare. Glöm senaste loppet då det blev helt fel och hängandes i tredjespår, då favoriten här gick i spets. Detta är en fin häst jag gillar och näst sist gjorde han ett bra lopp vid V86-vinst på Visby. 

 4 Cesar F.C. 4% är också startsnabb och får bra position från fint spår, har stått över sex veckor då dom tror att formtappet berott på värmen. Det kan också berott på att han gick tillbaka till vanlig vagn i senaste tre starterna, nu blir det åter bike och då är det intressant. 3 Crazy And Quick 2% gjorde Sverigedebut sist och låg på lite i dödens, var dock inte långt efter i mål trots 5:a i raden. Med lopp på rulle denna gången är han säkert längre fram och aktuell vid bredare gardering till en låg spel-procent.

Ranking: A 7. B 2.1.4. C 3.6. D 8.5.

 

Avdelning 7.

Ett klass 2 försök över 2640 meter och det blir jämnt spelat på några hästar och inget spel alls på flera.

Jag tror mest på 2 Nyhet 25% som vart ute i klassen ett par gånger från spår 12, nu äntligen ett bra läge. Förstaplatsen ligger sist i raden, så mycket poäng som försvinner om det inte blir framskjuten placering nu. Han har körts med bike sista tre och barfota sista två, borde väl bli så igen och Adielsson upp första gången nu kan vara skillnaden som ger extra kick.  

Av dom ’ospelade’ i loppet streckar jag 3 Ediego 4% går nog framåt med loppet i kroppen sist, efter kortare uppehåll. Förta med Torbjörn Jansson, och visst det har varit Khilström tidigare, men alla förändringar är intressanta, och Torbjörn kör i flytet för dagen, och vann V75 så sent som i lördags. En annan som får ny toppkusk upp bakom sig är 10 Andre Agassi 2%, då Ulf Ohlsson kör denna gången. Nu blir det dessutom första med bike och form finns, då det sist blev vinst från tillägg över kort distans.

Ranking: A 2. B 5.10.3. C 1.7.4.9.8. D 6.11.12.

 

Avdelning 8.

Här sticker 4 Pydin 45% iväg på strecken och han är i sitt livs form och har dragit ett fördelaktigt fjärdespår och visst är vinstchansen god. Jag tror dock att 1 Tangen Haap 16% är en bättre häst och tror att han håller ut Pydin i starten. Han vann trots allt Elitkampen mot dom bästa finnarna och har inte varit dålig i starterna efter. Sist var det precis jämnt spelat mellan dom två, men då blev det galopp för Tangen Haap och Pydin fick dominera loppet. Att det nu ska skilja så mycket i strecken på dom tycker jag är fel. Det finns dock viss risk att Pydin går framåt ytterligare med sina vinster och startar ännu snabbare än tidigare och då tar ledningen, då blir han hästen att slå.

Det lutar åt att jag ändå låser på båda, då startgaloppen sist på Tangen Haap ändå oroar lite, men på en mindre kupong kan man chansspika, då han bara är tredjehandare på strecken i nuläget

För den som tar flera streck än så är 12 Odd Herakles 18% tidig, men har spår 12 över kort distans, då står jag över, och att låsa på tre mest spelade är kallt, då får man iså fall ta ett par till. 2 Smedheim Solan 4% blir tidg på rankingen vid gardering på sitt fina läge och visad form, då han slog Tangen Haap sist med huvud och hals, efter att Tangen Haap fått öppna väl tufft. 11 Roli Eld 5% får rejält kuskplus i Ulf Ohlsson och om det går fort där framme kommer även han in i matchen, då han visat bra form i Norge.

Ranking: A 1. B 4. C 12.2.11. D 9.3.7.8.5.6.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 2 Actual Star

Avd.2:  1.2.3

Avd.3: 1 Nordsjö Odin

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.

Avd.5: 2.5.6.7.

Avd.6: 1.2.4.7.

Avd.7: 1.2.3.5.10.

Avd.8: 1.4.

7200 Rader som kostar 1800 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 2 Actual Star

Avd.2: 3 Galapagos Sisu

Avd.3: 1 Nordsjö Odin

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.

Avd.5: 2.5.6.7.

Avd.6: 1.2.4.7.

Avd.7: 2.3.5.10.

Avd.8: 1 Tangen Haap

480 Rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!