Manfred Kåvestams blogg

Speltips: GS75 BERGSÅKER UTTAGNING KORTA E3 4/8

Omgången.

GS75 på söndagen 4/8 går på Bergsåker, och där är inga konstigheter, hyggligt långt upplopp på 200 meter och starttid för GS75 är 15:00.

Det har blivit dags för uttagningar till korta E-3 och då är det bra treåringar på plats så klart.  Här går dom fyra främsta till final i både klassen för hingstar och valacker och den för ston. Tre uttagningslopp i varje klass och här kan vissa vara nöjda med andra och tillochmed tredjeplats, vilket gör att dom kan ha lite lättare för att släppa ifrån sig ledningen till en betrodd. Alltid lite lurigt med uttagningslopp på streckspelen, då det ibland kan bli väldigt favoritbetonat. 

Jag var rätt på det igår på V75 i går, med bland annat Andre Ward som tipsetta, som bara var 7% på fredagen men stannade på 11%, och även ranketta på Deede Star till 18% mot en av dom större favoriterna för dagen. Målfoto mellan hästarna i låset jag hade i ”gå kort” och bästa spiken var totalt överlägsen. Hade dock lite otur med kompletterande spiken på andelspelet för 200:- där båda där framme gick svenskt rekord, och vinnaren var huvud och hals före en tapper Lukas Rauen. Hade inte Trollronja galopperat i starten hade det kanske kostat lite mer för Zitor att få ledningen och då hade våran spik plockat ner den, då det bara hade räckt att lite mjölksyra till plågat ledaren till någon halvmeter sämre prestation. 

Däremot satt vårat andelsspel med 500:- per andel som bara är öppet vid jackpot, så även öppet inför nästa lördag, där var kompletterande spik i sista avdelningen på överlägsne 6 Royal Navy Neo till 39%, som steg rejält efter att BG förordat spik i Björnkollen, han var bara spelad till 29% på fredagen då jag rankade honom ensam A-häst. Men det systemet hade rejäl potential att kunna ge riktigt bra avkastning. 

 

Bästa spiken!

Blir megafavoriten i första avdelningen, men intrycket sist och vid flera av segrarna är ruggigt bra, han gör vad som krävs då han inte galopperar, vilket han gjorde i långa E3-finalen, annars 5/5 i år i dom felfria starterna. Sist kördes 6 Global Adventure 88% framåt och tog över spets efter 450meter, försvarade sig i ledningen och det gick fort hela vägen mot Power. Dom gick i mål på 1.12,3 över full distans och trean i mål gick 1.14,9 så då kan ni föreställa er att det var en bit ner till fältet. Bra tempo i kroppen och visad toppform, den som svarar kanske får bära sin häst i mål, så det blir nog att alla släpper och hoppas på andraplatsen. 

 

Gå kort!

8 Aetos Kronos 67% har kört världsrekord i första starten barfota i treårings-eliten på Solvalla från bricka 12 och senast putsade han rekordet ytterligare en tiondel, då han vann långa E3-finalen, även det från bakspår. Här behöver han inte vinna för att få hyggligt spår i finalen och spår 8 är spår 8. Då jag redan spikat största favoriten försöker jag ha någon till här. 

3 Alien Kronos 18% har galopperat bort fina pengar i år, nu har han ett spår där han kanske skulle kunna kunna få ta över ledningen tidigt, får han då fuska bort lite så kan han springa riktigt fort till slut och det är bra vinstchans. 6 Make A Dream H.C. 3% var fin på första barfota fram och bike sist, då han skrällde från ledningen på Halmstad och rekordsänkte två sekunder. Hittar han till spets och har gått framåt det minsta med förra loppet kan han säkert rekordsänka en bit till nu och räknas även från rygg ledaren över ett långt upplopp. 

Lås på dom två mest betrodda eller ta med den tredje som jätteskräll, det är smaksak. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

För er som aldrig vill spika största favoriten, 5 Usain Töll 1% blir det nog första med bike och helstängt, i kombination med barfota bak. 1 Matadoren Eme 4% är startsnabb och har varit fin med bike sista tre starterna, galopperar favoriten kan han leda hela vägen. 

Ranking: A 6 B - C 5.1.2. D 3.7.9.4.8.

 

Avdelning 2.

Lutar åt spik på 7 Mascate Match 61% trots spar långt ut på vingen. Men hon är stenhård, precis som tränare och kusk Pekka Korpi, han kör nog framåt direkt och räknar med att alla ska ha respekt för henne efter visade styrkedemonstrationer. Kan vinna även från dödens här. 

Vid gardering är 3 Destination Zet 10% den som visat mest startsnabbhet och om hon hittar till spets borde hon ha god vinstchans, Daniel Redén tränar och Jepson kör, det är starka papper. Dessutom blir det nu rycktussar för första gången, som testats i träning med god effekt, fortsatt barfota runt om som vid vinsten sist och bike som senaste tre starterna. 1 Scarlet Hello 4% är kanske värst mot i spetsstriden, i kraft av innerspåret, räknas med invändig resa. 2 No Limit Queen 19% gör det bra varje gång men är inte så kvick ut så att sitta i andraspår direkt är så klart fördelaktigt, räknas vid gardering, men ganska mycket streckad här. SEN STRYKNING PÅ No Limit Queen! Favoriten nedstruken ett spår och spiken ännu mer given.

Ranking: A 7.  B 3. C 2.1. D 4.9.10.8.5.6.11.

 

Avdelning 3.

7 Belker 27% led av vätskebrist i finalen av långa E3 och togs ur fältet, fick ett snällt lopp sist och ska ha gått framåt rejält med det i kroppen, svalare väder nu och räkna med toppinsats från denna kulltoppen. 

2 Zola Key 45% blir stor favorit och visst fullföljde bra som trea i långa E3 efter invändig resa, samlat ihop till en vinst nu och är startsnabb. Men blir väldigt hårt spelad här och garderar denna favoriten tidigt. 

1 Västerbo Crush 11% är också startsnabb och när det nu blir barfota runt om förförsta gången så kan han kanske svara ut Zola Key sida vid sida. Gick första i bike sist och det var positivt intryck, så blir det igen. 

Ranking: A 7.  B 1.2. C 4.10.6. D 8.5.3.9.

 

Avdelning 4.

Jämnaste uttagningsloppet på pappret, många system kommer ha många streck här, ta inte många, ta alla! 

Första barfota runt om på 5 Feul Burn 7% och BG kör från bra startspår, tidigt så klart. Ska Stig H få fram en vinnare i årets unghästlopp så är detta hans chans, 7 Margaretasjöhammar 18% går bra varje gång så formen verkar vara på topp och hon duger absolut här. 3 She Rains 8% är startsnabb och sida vid sida mot favoriten 4 Global Amazone 30% kan hon hålla ut henne, då blir det kanske jobbigt för favoriten. 

Ranking: A 5.3. B 7.4.1. C 8.9.10. D 6.2.11.

 

Avdelning 5.

Se “Gå kort!”

Bara nio hästar i detta försöket så kanske blir det lugn avgång och bara vinst för storfavoriten, men då jag redn spikat två stora favoriter i omgången hoppas jag på favoritfall här, men slösar inte många streck. Två eller tre streck på kupongen får räcka. 

Ranking: A 8. B 3.6. C 1.4.5. D 7.2.9.

 

Avdelning 6.

”Bara” dryga 30% på en favorit från Gocciadoros stall, 6 Alaska Dany 31%, då kanske det är läge att spika? Nja kanske med kuskpluss i form av Jorma och visat kunnande, för den som spelar flerbong, men här garderar vi. 

5 Global Allegiance 10% har spar invändigt om favoriten och här blir det första med bike, vilket alltid är intressant, speciellt på treåringar som kan vara rejält uppåt i prestationer från gång till gång och det kan bli bra reaktion på förändringar. 

2 Ies Elisabet 13% är spetsbudet, men det låter som dom vill släppa till Gocciadoros. Här har dom testat lite olika utrustning på slutet och det blir bike, barfota och helstängt nu, så bästa tänkbara racerbalans och från rygg ledaren kan det bli vinst med rätt tryck på loppet och lucka, invändig resa är alltid bra i stoloppen.

8 Diana Zet 20% blir det eventuellt första bike på nu och Jepson upp, intressant trots läget. 11 Blissful Ignorance 14% testas första barfota bak, kommer hit med toppform efter två raka vinster och har chans trots bakspår. 12 Global Anarchy 4% blev bortlottad men med riktigt bra tryck där framme och rätt ryggar så duger hon trots omöjligt läge i ett jämnt lopp. 

Ranking: A 6. B 5.8.11.2.12. C 1.4. D 3.10.9.7.

 

Avdelning 7.

Kallblodslopp i låg klass över 1640 meter avslutar omgången, öppet så klart. Norsk gäst i form av 5 Wilkas 21% kan kanske snuva favoriten 1 Järvsömalla 28% på ledningen, oavsett kan det bli för snabb öppning för båda, då båda vill köra i spets.

10 Åsafaksen 18% är nu Perssons regi och fortsatt Ohlsson som kusk, tidig så klart. 7 Klack Blixten 5% avslutade snabbt i skymundan sist, spurten kan bita bra denna gången om han sitter lite längre fram så räcker det till vinst.

Ranking: A 10 B 5.1.8. C 7.4.6. D 2.3.9.12.1.

 

Stora systemet

Avd.1: 6 Global Adventure

Avd.2: 7 Mascate Match

Avd.3: 1.2.7.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

Avd.5: 3.6.8.

Avd.6: 5.6.8.11.

Avd.7: 1.5.7.8.10.

1980 Rader som kostar 1980 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 6 Global Adventure

Avd.2: 7 Mascate Match

Avd.3: 1.2.7.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

Avd.5: 3.8.

Avd.6: 6 Alaska Dany

Avd.7: 1.5.7.8.10.

330 Rader som kostar 330 kronor

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!