Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 Sundbyholmstravet, Eskilstuna 17/7

V86-Omgången.

En fin omgång på Sundbyholms Travbana utanför Eskilstuna, en bana som inte  bjuder på några konstigheter, vanlig 1000meters bana som det tävlas på året om. Upplopp strax under medel och det går att köra fort genom kurvorna här. Spelstopp 19:20, som det varit nu under sommaren, så missa inte det. 

Ett fint femåringslopp inleder, som dessvärre bara lockat fem hästar, ett underbetyg till tränare som klagar på att det är svårt att hitta lopp efter fyraårssäsongen, finns ju ingen anledning för banor att skriva ut dom propparna om ändå ingen anmäler? I avslutningen är det ett riktigt fint fyraåringslopp över derbydistansen 2640 meter och det är dags för dom som matchar mot det att få lite snabbare tempon i kroppen, det kan bli riktigt bra. 

 

Bästa spiken!

I avdelning 6 kommer 15 Visa As 45% ut, efter att ha varit ute i lördags, i bronsdivisionsförsök och då varit favorit på nära 60%. Gången innan förlorade hon efter ett lopp i dödens på Global Undecided, också då mot hingstar och valacker. Nu är det betydligt enklare klass, då detta loppet är öppet för endast ston och då ska hon inte torska felfri. Det är ju lite lugnare tempo att räkna med här från start i det tredje ledet, och ser det som mindre galopprisken än sist. Körs sen offensivt och den som svarar när hon kommer har nog inte mycket att åka med sista hundra, medans Visa As aldrig slår av på takten. Mycket stark spik. 

 

Gå kort!

I andra avdelningen är det lopp för orutinerade treåringar och det är väl givet att gardera stort, men här verkar ändå en hel del system gå på spik av favoriten. 2 Ghostintheshell 41% är från Jorma/Nurmos, som gick undan sist på 14,4 kort, auto, i sin andra start, och därmed obesegrad efter två. Men ingen ska var speciellt stor favorit i sådana lopp och garderingen känns given. 

Men vill helst inte strecka på för mycket då favoriten trots allt har stor vinstchans, fyller på med två motbud. 

3 Carry Cash 16% kommer från Westholms stall som håller fortsatt god form, och denna välstammade treåring är inget undantag. En start en vinst så obesegrat här med och då vet man aldrig hur bra dom är, så den åker med så klart. Ytterligare ett mycket välstammat motbud från perfekt startspår är 4 Schweppes 7% som nu dessutom får Jepson upp ska nu gå med helstängt huvudlag och det är nog ingen vild gissning att Jepson kör vad som går för att sitta tidigt i ledningen, och då denna är lite mer rutinerad än nämnda konkurrenter är det mycket intressant. 

 

Avdelning 1.

Spik på favoriten 5 who´s who 76% ska nu gå barfota runt om och i ett litet fält ska han vinna oavsett upplägg, bara att vända blad och gå vidare.

Värsta motbudet 3 Vainqueur R.P. 14% har favoriten slagit lätt tidigare, och även om han kanske fått lite mer hårdhet nu efter Frankrikeresan i vinter så får han visa mer om han ska spelas här. Speciellt då det är kallt att ta två hästar i ett femhästarslopp, och övriga ska svårt att räcka här. 

Ranking: A 5. B 3. C 4.3. D1.

Avdelning 2.

Se ”Gå kort!”

Mina tre förstastreck här har riktigt bra lägen medans första motbuden utanför min trio startar med besvärliga spår, i form av 7 och 10, det angör att jag bedömer att chansen är oerhört hög att någon av 2,3 eller 4 ska stå som segrare, även om inte motstånd saknas.

Ranking: A 2.4. B 3. C 7.10.1.9.11. D 6.5.8.12.

 

Avdelning 3.

7 Exciting Chip 40% är vettig favorit, och var positiv på första med körspö sist, vann med krafter kvar då och får BG upp nu. Men även om jag gillar läget lite med framspår i spårtrappa med mindre rutinerade eller sämre hästar invändigt, så är sju ändå sju, utan vinklad vinge är det besvärligt, så gardering är given.

2 Whitstripe Maid 3% var ute i försök och final i diamnatstoet tidigare i år och gjorde det klart godkänt, ett lopp i kroppen nu efter kortare vila. Hon är mycket startsnabb och tar ledningen här och sedan välja vem och om hon vill släppa, oavsett bra position att vänta och mycket tidig på lappen. 11 Darshana 16% borde väl vunnit sist, då det såg helt perfekt ut, men hon har fruktansvärt svårt att sätta nosen först och torskade på målfoto. Nu blir hon rejält påpassad denna gång och är inget fynd som sist, men med Jepson upp nu och nedstruken ett spår dessutom kan mycket väl vinsten komma nu. 

15 Poem In Motion 6% däremot är minst lika bra som dom bästa här, med minsta klaff på loppet så kan hon mycket väl vinna detta. Ett lopp i kroppen nu efter strykning och uppehåll, går säkert framåt med det och dessutom Erik Adielsson upp nu.

Ranking: A 7. B 11.2.15. C 8.9.13.12.3.6.1. D 14.5.4.

 

Avdelning 4.

Ett snabblopp i öppen/högsta klassen där kanske bra ett par hästar är chanslösa, men det är iskallt att ta alla utom två i åttahästarsfält så man måste banta bort ett par till eller spika. Oerhört jämnt spelat mellan dom tre mest betrodda så en variant är att välja bort en av dom och gå på två streck, men jag fegar nog ur och tar dom tre betrodda plus en lite mindre streckad. 

2 Ajlexes Cubano 36% vann sist från ledningen före snabbt avslutande 7 Elian Web 21%. Den sistnämnde är på väg uppåt i form och gjort det bra nu i ett par starter, medans favoriten nu går med skor bak denna gången, så skillnaden på dessa två ska inte var stor. Det gör att jag rankar Elian först denna gången och han är också tänkbar spik i ett öppet lopp.

Motbud finns så klart, och dom är inte långt efter i varken ranking eller kapacitet eller form. 5 Coktail Fortuna 24% kommer från stall i toppform för dagen, Robert Bergh vinner med mycket nu och det kan vara dags för årets första för Coktail, som trivs bättre över dagens korta distans och från ett bra läge är vinstchansen god. 3 Tango Negro 6% gjorde det bra från kön i både försök och final i ett två heats lopp i Norge sist, spurtade bra och här bör han hmna riktigt bra på det och då biter spurten bra om dom andra kör det minsta för fort i inledningen. 

Mer svårbedömda är 1 Attack Diablo 6%, som borde bli över från innerspåret här med startsnabba utvändigt. Och även 4 Indoor Voices 5% får nog visa bättring i formen och kanske ska starta mot ston för att det ska var något intressant streck, då går det bort denna gången. Dom andra två är totalt chanslösa.

Ranking: A 7. B 5.2. C 3.1. D 4.8.6.

 

Avdelning 5.

10 Track Angle 13% är bäst/jämnast i fältet och går bra bakifrån, är dessutom inte startsnabb så spåret spelar mindre roll för honom än för några av konkurrenterna. Fast invändigt sist och det är sparade krafter som kan komma väl till pass nu. 

Flera startsnabba som sig bör över den korta distansen och den av favoriten 5 Ferry Boko 35% och 4 Corroded 18% som är först framme kan bli mycket svårpasserad. Favoriten tog sist spets, men släppte och vann från rygg ledaren efter perfekt lucka, trivdes med Jepson och nu kanske det är läge att köra spets? Corroded blir kuskförstärkt denna gång av tränaren Bergh och kommer också från vinst. 2 Pablo Andover 12% kan blanda sig såväl spetsstrid som i vinstdiskussioner från ett bra utgångsläge och ständigt stabil form. 

Ranking: A 10. B 4.5. C 2.1. D 11.9.12.8.3.6.7.

 

Avdelning 6.

Se ”Bästa spiken!”

För er som garderar är 11 J.J. 7% understreckad här från ett helt okej läge, var favorit sist i liknande lopp, men galopperade under vägen, gjorde hygglig upphämtning och gör riktigt bra presatationer allt som oftast. 5 Hersey Boko 9% är obesegrad i ledningen efter fem försök där, och räknas som spetsfavorit. 

Ranking: A 15. B 11.5.6.13. C 7.4.14.9. D 2.8.1.3.10.

 

Avdelning 7.

Ett klass 1 försök över lite längre distansen 2640a där det ser svårlöst ut, och det kan krävas en del streck för att känna sig hyggligt trygg här. Men för den som måste spika sig ur loppet finns en stark favorit med goda meriter.

11 Marrakesh 39% som stor favorit från ett bakspår här i årsdebuten kan det saknas lite även om Nurmos hästar brukar leverera direkt så kan gardering behövas och då det är öppet bakom blir det inte rätt att välja rätt. Men givetvis klar förstahäst, då han började karriären med ett staket, fem raka vinster och sedan gick i dödens i finska kriteriet och tröttnade lite först sista 50 meter, höll bra ändå och slutade fyra.

4 Mago 14% vann sist över ännu längre distans, 3640m, så dagens distans ska inte vara några problem. Han har vunnit från svåra lägen tidigare, med nu perfekta spår 4 och toppform är vinstchansen god. 

Kantbollar är 5 Tsar Brodde 3% som visade uppåtform sist över aktuell distans från bra läge och första med rycktussar nu kan han skrälla här. 7 Showman Brodde 2% blir det barfota runt om för första gången, dessutom i kombination med bike, som han provat tidigare kan det bli riktigt bra effekt. Dessutom fått ett lopp i kroppen efter lång frånvaro och regibyte. 

Ranking: A 11. B 4.7.2. C 5.3.1.12. D 9.11.6.

 

Avdelning 8.

Fint fyraåringslopp där fjolårets Kriterium-vinnare kommer ut i årsdebut, han var även två efter hård körning i BreedersCrown-finalen i fjolårets sista start så det handlar om inte annat än en absolut kulltopp. 2 Initi Boko 45% har god chans att vinna direkt i årsdebuten och öppnade karriären med fyra raka vinster i fjol. Inte varit sämre än tvåa i lopp och över 5,2 miljoner på kontot på nio starter är meriter extremt få hästar kommer i närheten av. Nog med hyllningar och fram med sågen, modell mindre, för man måste försöka fälla storfavorit i sista avdelningen. 

Han möter här ett par hårda italienare med betydligt fler lopp innanför västen och miljonärer redan som treåringar dom också. 1 Zlatan 12% kommer direkt nere från Italien och det brukar vara ordningställt då från Gocciadoro, med flera lopp i kroppen kan han nog göra en rejäl insats här. 5 Zabul Fi 9% gjorde debut i Riordans regi sist och räknas med god chans med ett lopp i kroppen nu, och Riordan har presenterat några fina unghästar i år och tror inte detta är någon bluff heller, han har tillexempel slagit Zlatan förut. 3 Thrust Controll 5% har varit ute i hårdast tänkbara konkurrens i år och även om han varit snäppet efter dom två tre bästa så duger han nog gott på visad form. Sist var det sprintermästaren med två heat samma dag på skitig bana och det verkade inte vara hans likör, så glöm sista starten. 4 Avant Garde 9% blir det första barfota runt om nu och Robert Bergh verkar hittat rätt med sina fyraåringar, och dom blir att räkna med under sommaren och hösten. 

Ranking: A 2. B 5.1. C 4.3.9.7. D 10.8.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 5 Who´s Who

Avd.2: 2.3.4.

Avd.3: 2.7.11.15.

Avd.4: 2.3.5.7.

Avd.5: 2.4.5.10

Avd.6: 15 Visa As

Avd.7: 2.4.5.7.10.

Avd.8: 1.2.3.4.5.9.

5760 Rader som kostar  1440 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5 Who´s Who

Avd.2: 2.3.4.

Avd.3: 2.7.11.15.

Avd.4: 5.7.

Avd.5: 2.4.5.10

Avd.6: 15 Visa As

Avd.7: 10 Marrakesh 

Avd.8: 1.2.3.4.5.9.

480 Rader som kostar 120 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!