Manfred Kåvestams blogg

Speltips: SENA TIPS TILL V86 SOLVALLA 19/6

V86-Omgången.

Denna veckan är V86 tillbaka på huvudstadsbanan Solvalla, och bara Solvalla, ingen expressomgång, så starttid på V86 avdelning 1 är 19:20, vi har våra lag med andelar för 200:- styck öppnade till 18:35. TRAVPUNKTSE som är fullt och TRAVPUNKTSE200, där det finns ett par platser kvar i laget, ett identiskt system spelas i båda lagen och siktar som vanligt på att ligga mellan 9-12 andelar per system, men kan variera lite mer än så beroende på intresse. 

Denna omgång har en jackpot och beräknat att utdela i 8-rättspotten är 12 miljoner, då ingen lyckades hitta alla rätt förra veckan på Vaggeryd. Några ganska stora, berättigade, favoriter och överlag ser det ut att inte vara en allt för svår omgång. Men sådana antaganden och spekulationer blir man ju motbevisad i, allt som oftast, då V86 är väldigt svårt, det ska stämma i åtta lopp och det finns många misstag att göra. Trots att om ett par jättefavoriter vinner har det kunnat bli ensamma vinnare, som tar hela potten vid flera tillfällen. 

 

Bästa spiken!

Redan i inledningen, där det ’gör minst skada’ för systemet om en storms vinner, hittar jag omgångens bästa spik. 9 Mellby Free 61% går ut i ett stolopp för 5- och 6åringar, det är på pappret betydligt enklare motstånd denna gång, jämfört med hennes debut i stoeliten under Elitloppshelgen. Då startade hon med bakspår över kort distans och vann ändå enkelt. Nu är det medeldistans, ljumnare motstånd och färre att runda, en strykning gör att det bara är nio som kommer till start. Mycket hög vinstchans alldeles oavsett hur Björn Goop lägger upp det, rent taktiskt, då hon är ’bara bäst’ här. 

 

 

Gå Kort!

I femte avdelningen är det ett fyraåringslopp för ston och här kommer favoriten 6 Hankypanky Peyton 46% obesegrad efter fyra starter och har så klart toppchans. Möter något mer rutinerade hästar här och jag väljer att gardera med två, som fått bättre lägen. 

2 Asajja T.Dream 14% låter det uppåt från stallet på, kommer från två raka vinster sedan dom testat barfota runt om och det blir samma igen. 4 My Newt 10% gav upp kort före mål sist, var då första efter vintervila, och gjorde det bra ändå. 500meter kortare nu, perfekt spår bakom bilen och lopp i kroppen, stänger på dom tre.

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!”

Flera av motbuden kantas av mer eller mindre problem, form- och fräschör-mässigt. 1 El Fizgerald 7% galopperade senast, då hon blev störd redan innan start, så inte fått något riktigt lopp i kroppen sedan 4/5. Avsaknad av lopp i kroppen har också 2 Hedin Boko 15% som i den senaste starten plockade ner en duktig 4 Valchiria O.P. 3%, men det var tidigt i april, behöver kanske lopp för att vara på topp. Senare nämnda Valchiria har galopperat och blivit totalt tom i ledningen senaste två starterna, behöver visa bättring. 10 Dibaba 5% har galopperat i årets alla tre starter, högst tveksam, nu från ett bakspår dessutom. Allt talar för spikförslaget och den stora favoriten. 

Rankning: A 9. B 5.2.4. C 1.6.10. D 8.3.

 

Avdelning 2.

Favoriten 2 Maximus M.M. 32% har ett bra läge, är startsnabb och visat toppform vid två raka vinster, helt rätt favorit, men lika givet att gardera här då loppet är jämnt.

5 Eicas 15% har jag plockat med tidigt i starterna sedan toppinsatsen som två från spår 8 i autostart 24/4, då han testades med bike för första gången, stod då i över 60 ggr pengarna. Sist var det vanlig sulky på, då det var spår 4 i volten, borde väl bli bike på nu igen och tyvärr är han bättre påpassade av spelarna denna gång, då det är Björn Goop upp första gången, men till 15% är han fortfarande riktigt streckvärd. 

Andrahandaren 3 Bottnas Fantom 23% från Nurmos stall, går barfota runt om för första gången och är en tidig utmanare. 

6 Looke Håleryd 8% ska också testas barfota runt om för första gången och helstängt huvudlag. Det är alltid intressant då Peter Untersteiner åker en bit med få hästar, det brukar vara ’ordning på torpet’, så att säga, ska vara med på alla kuponger.

Detta är ett V75-försök i lägsta klassen över 1640m där alla betrodda fått bra lägen och det ser ut att kunna vara stängt på 2.3.5 och 6, men väljer att plocka med även 4 Betting Rebel 4% som kroknade rejält sist i ledningen, men det var över medeldistans och det har sett bättre ut över 1640m och från perfekt spår kan det bli rygg ledaren och med lucka duger han gott i jämnt lopp. 

Ranking: A 2. B 5.6.3. C 4.1.8.12. D övriga.

 

Avdelning 3.

Fyraåringslopp där dom tjänat som mest 100k, det är låg klass och hästar som är precis i början av karriären, då kan det vara väldiga skillnader i prestationerna från gång till gång. Garderingen är given och kommer nog ta med allihopa på något system. 

4 Fille AM 17% har fått lopp i kroppen efter vintervilan, ledningen och vann lätt då, god spetschans från perfekt läge bakom bilen och borde gått framåt med loppet i kroppen. Från formstall dessutom och jag rankar ekipaget etta här. 

Någon annan med form är Jepson, som vinner med vad som helst för dagen, här kör han 11 Oh Lord 9% som han vann med sist och kan mycket väl göra om bedriften. 

Ranking: A 4. B 11.2.7.8.9. C 5.12.1.3. D 6.10.

 

Avdelning 4.

Ett litet fält, där det är 100k till vinnaren i ett femåringslopp över 2140m a. Man hör tränare klaga på att det är svårt för att hitta vettiga lopp till femåringar  efter unghäst säsongerna, för att växa in i dom högre klasserna. Sedan anmäler dom ändå inte när väl propparna finns och sex startande i sådant fint lopp är ett kraftigt underbetyg till tränarna där ute. 

3 Whos’ Who 76% har här en vettig uppgift, då flera av konkurrenterna verkar söka efter formen kan han nog köra lite som han vill och ändå slå dom, då det dessutom är ett så litet fält finns ju ingen anledning att ta onödiga risker. Safety-start och sedan bara glida fram till vinst. 

Värsta motbuden är säkert som strecken antyder, 1 och 5 som är två Italienare som har en hel del vinster och pengar på kontona, men favoriten ska ha riktigt bra chans här. 

Ranking: A 3. B 1.5. C 6.2. D 7.

 

Avdelning 5.

Se ”Gå kort!”

Värsta motbuden mot mina tre streck har lottats till usla lägen som 7 Mellby Glorius 6% blir det barfota första gången i år och har nu två lopp i kroppen efter vintervila, är närmast efter min trio, men kommer inte med på kupongen på det sämre läget här. 12 Real Caviar 15% känns lite väl mycket spelad här, från det läget mot bra kullkamrater borde vinstchansen vara något längre än procenten antyder.

Ranking: A 6. B 4.2. C 7.5.12. D 9.11.10.3.1.8.

 

Avdelning 6.

2640m utspritt på ett par olika tillägg, här brukar ju hårdhet på tilläggen ta ut sin rätt. Tippar 11 Springover 15% som såg pigg ut i comebacken efter vintervila, går säkert framåt med den starten och från stallet låter det positivt. Slutet på säsongen i Frankrike gick lite sämre, men det har säkert gett en bra hårdhet, att starta på där nere och det kan visa sig nyttigt nu i sommar. 12 Reckless 33% är så klart bästa hästen här, men då Björn säger att han behöver fler lopp i kroppen kan man anta att det blir lite mer passivt upplägg här, då är det intressant att spela mot. 

På start finns ju några mindre spelade som skulle kunna hålla undan, eller vinna från spårsnål, invändig resa, i främre träffen. Den av 1.3 och 6 som får ledning respektive rygg ledaren har goda chanser, då det är svårt att bedöma vem som hamnar vart av dom så rekommenderas streck på alla tre. 

Ranking: A 11. B 12. C 6.1.3.9.5. D 7.10.2.8.

 

Avdelning 7.

4 Attraversiamo 68% är ju nästan lika bra som Campo Bahia och då ska det vara ett steg ner till övriga i kullen, vid den här tiden på säsongen. Övriga får visa bättring innan dom kan spelas mot någon av dom två bästa i kullen. Spik!

För den som ändå garderar testas 7 Admirer 5% barfota runt om och bike för första gången, dessutom halvstängt huvudlag, så mycket ändringar där som kan ge ordentlig kick. 1 Viking Brodde 16% pressar bra insatser precis hela tiden och är bra, men borde inte slå favoriten ännu, dessutom överspelad här. 10 Avant Garde 3% visade rejäl avslutning ute i spåren sist och om favoriten gör bort sig är han tidig. 

Ranking: A 4. B 10.7.1. C 3.2 D övriga.

 

Avdelning 8.

1 Vinci I.M 27% har tidigare varit lite trög, men vässas nu rejält med barfota runt om, bike och rycktussar. All in för att nå ledningen och god chans att stanna hela vägen till mål där i detta ganska ojämna diamantstoförsök. Kan vara ett spikförslag för den som spelar litet system eller flerbong.

8 Joyeuxanniversaire blir det kanske första med bike idag, hon verkar rejäl och har chans. 12 Hersey Boko 19% vann för Örjan sist och har hittat en formtopp, räknas så klart. 11 Strawberrydaiquiri 1% satt fast sist då det var första med bike, sparade krafter kan komma till användning den här gången. 

Ranking: A 1. B 8.12.11.13. C 9.4.14.15.7. D 5.2.3.6.10.

 

Stora systemet

Avd.1: 9 Mellby Free

Avd.2: 2.3.4.5.6.

Avd.3: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.4: 3 Whos’ Who 

Avd.5: 2.4.6.

Avd.6: 1.3.5.6.7.9.11.12.

Avd.7: 4 Attraversiamo

Avd.8: 1.8.11.12.13.

7200 Rader som kostar 1800 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 9 Mellby Free

Avd.2: 2.3.5.6.

Avd.3: 2.4.7.8.9.11.

Avd.4: 3 Whos’ Who

Avd.5: 2.4.6.

Avd.6: 1.3.6.11.12.

Avd.7: 4 Attraversiamo

Avd.8: 1 Vinci I.M 

450 Rader som kostar 112,50 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!