Manfred Kåvestams blogg

Speltips: TIPS TILL E3- KVAL OCH GS75, GÄVLE

Omgången.

GS75 består denna gången av kval till E3, ett av dom större loppen under året för treåringar, som avgörs i både steklars och öppen klass. Nyhet för i år är att dom loppen ingår i premiechansen. Detta innebär att om man som hästägare avstår från premiepeng vid första start som tvååring kan välja att istället ha chans på dubbla prispengarna i några av dom största årgångsloppen. 

Det är som vanligt Gävle som står värd för denna tävlingsdag och att tänka på är att fyra bästa i stoloppen går vidare och tre bästa i öppen klass går vidare, så det kan hända att vissa ekipage är väldigt nöjda med en andraplats denna dagen. I övrigt är Gävle en utpräglad spetsbana och det gäller att vara med i främre träffen före sista svängen. Spelstopp till GS75 är ”nya tiden” 15:00.

 

Bästa spiken!

Det är så klart viktigt att gå vidare och därför släpper gärna kuskarna lite mer välvilligt om favoriten kommer tidigt i loppet, då man helst inte vill ha bästa hästen utvändigt om sig. I avdelning två blir det mycket spel på 1 Aetos Kronos, men givna spetsbudet är 4 Global Adventure, som är favoritspelad. Här borde Örjan vara nöjd med rygg på ledaren, och stor chans att 4 tar spets och leder runt om, jag tror hårt på det och spikar!

 

Gå kort!

I sjätte avdelningen drar både 6 och 8 på sig en del streck, men känns som jobbiga lägen för dom, och borde få jobbigt att nå hela vägen till vinst här. Speciellt då två av dom bästa i loppet fått spår ett och två. 1 Belker var ju en av dom bästa tvååringarna i fjol, där han bland annat tog delad seger i svensk uppfödningslöpning från bakspår över 1640m. Blir stor favorit här så jag garderar och stänger loppet med 2 Power som går bra varje gång och testades sist barfota bak, vilket föll väl ut och han går så igen. Med formen i Berghs stall för tillfället är denna given på kupongen.

 

Avdelning 1.

Första gången testas bike på 10 No Limit Queen och det är alltid intressant, tråkigt med bakspår, men bara tio hästar till start. Går dessutom tillbaka till barfota bak som hon vunnit sina två lopp med. Rätt favorit. 5 Ies Elisabet har ett bra spår och Jepson upp är stort plus mot sist. Helstängt och barfota runt om för första gången, hon är dessutom startsnabb så 2% är på tok för lite på henne.

Ranking: A 10. B 5.3.1. C 2.4.8. D 9.6.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 4. B 1. C 5.2.3.7. D övriga.

 

Avdelning 3.

Här är det mest spridda streck i omgången, tippar dom med lägen där framme i första hand, då det kan var avgörande att slippa gå i spåren, i det på pappret, jämnaste kvalloppet. 

4 Award Kronos tränas av Daniel Reden och körs av Örjan Kihlström, dom vann så sent som igår storlopp tillsammans och räknar med toppform på stallet efter en kortare svacka på några av hästarna.

1 Klara Zonett trivs sämre då hon får gå utvändigt, nu har hon ett perfekt startspår för att kunna få rygg ledaren och om luckan kommer duger hon gott och räknas som skräll här. 2 She Rains kommer från Pecka Korpis stall, och det brukar vara ordningsställt när han åker långt med unghästar. Goop upp för första gången och räknas nu tidigt så klart. 

Ranking: A 4. B 2.3. C 1.10. D 7.5.8.9.

 

Avdelning 4.

Två som är en bra bit före övriga på strecken, så blir kallt att låsa på dom, även om jag förstår att båda har riktigt bra vinstchans. 9 Victory Highness har dock inte förlorat och om dom andra två kör mot varandra eller kommer bort av annan anledning det minsta, så vill jag nog sitta med ett ”lyx-streck” på honom då dom dessutom funderar på vissa utrustningsändringar denna gången. 3 By The Book sätter jag först i rankingen av förhandsfavoriterna, då 7 Fort Nox fått spår långt ut på vingen och lär få lägga lite extra energi på att hitta bra position.

Ranking: A 3 B 7 C 9 D övriga.

 

Avdelning 5.

Här kommer omgångens största favorit ut i form av 1 Mascate Match, var kanske lite sämre sist. Skulle han vara det minsta sämre den här gången kan mycket väl startsnabbe 2 Global Avenue ta ledningen från honom, och då kanske även vinsten. Övriga ska ha väldigt svårt att blanda sig i här. 

Ranking: A 1. B 2. C 5.6.3. D 4.9.7.

 

Avdelning 6.

Se ” Gå kort!”

Ranking: A 1. B 2. C 4.8.6. D övriga.

 

Avdelning 7.

Här väljer jag helt plocka bort favoriten 5 Elsa Mearas då hon inte vunnit ännu i år och möter hårda motståndare här i en spårtrappa, då dom med lite sämre lägen fått tjäna betydligt pengar. Spelvärdet blir dåligt med en favorit i sista, då det kan vara lågt värde när vi kommer fram hit. 

6 Valetta som är ute i stenhård konkurrens gång efter annan går nu barfota bak som hon trivs bäst med och det låter positivt från stallet. 15 Cherfull Rivner fick vinna ett liknande lopp sist och läget spelar minst roll för henne, då hon hamnar bland dom sista i starten oavsett läge. Borde bli favorit på kunnande. 9 Dame Dream får Örjan Kihlström i vagnen till denna starten vilket så klart är jätteplus. 

Ranking: A 15. B 6. C. 9.12.5.14. D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.5.10.

Avd.2: 4 Global Adventure

Avd.3: 1.2.3.4.10.

Avd.4: 3.7.9.

Avd.5: 1.2.

Avd.6: 1.2.

Avd.7: 6.9.12.15.

960 Rader som kostar 960 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.3.5.10.

Avd.2: 4 Global Adventure

Avd.3: 1.2.3.4.10.

Avd.4: 3.7.9.

Avd.5: 1Mascate Match

Avd.6: 1.2.

Avd.7: 6.15.

240 Rader som kostar  240 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!