Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 MANTORP 1/6

Omgången.

V75 på Mantorp, där jag i vintras vann stort åt ett glatt gäng, nästan 2,5 miljoner delade vi på då! Nu ser det lite smålurigt ut på förhand och det kan mycket väl bli miljonutdelning igen. Inga megafavoriter att luta sig på och flera av favoriteran kan mycket väl torska. Att tänka på vad det gäller banan så är det lite kortare upplopp här, vilket gynnar dom som är med i främre träffen när dom når sista svängen. 

 

Bästa spiken!

Redan i inledningen kommer den jag bedömer som absolut troligast att vinna i omgången. Favoriten 3 Thrust Control 53% spikar jag på allt! Han var ute i kungapokalen sist och det var rejält med luft ner till fjärde hästen då endast två omöjliga i klassen, för dagen, i form av Campo Bahia och Attraversiamo var före i mål den gången. Tre stallkamrater i loppet borde vara ett plus dessutom, och han borde ha respekt med sig då possitionerna ska intas.

 

Gå kort!

Får känslan att det står mellan några få i gulddivisionen denna veckan, skulle aldrig våga spika 10 Who's who 57%, då han blir omgångens största favorit. Visst, han är ruggigt bra, men bakspår i guld-debuten. Och även om det låter påställt med först gången bike så kan det bli långt fram till slut och är i då i fara. För tror inte att Örjan kör fram i dödens tidigt, där lär det väl vara upptaget? 

8 Rajesh Face 7% borde väl hamna ta dödens efter en bit, även om Adrian aviserar ett lugnare upplägg finns det inte så många andra possitioner att välja på? Han gör sin första start efter kastration och det kan ha väldigt bra effekt, speciellt då han tydligen ska besvärats av vriden teststickel tidigare. Till spetsposition körs väl 5 Racing Mange 17%, som kördes med vanlig vagn sist, nu blir det bike, och mött tufft motstånd på slutet, håller nyttig form och från ledningen kan det räcka. Framför allt är det extremt många vinnare från det spåret över distansen i aktuell klass, så är väl statestikvinnaren här.

 

Avdelning 1.

Se "Bästa spiken!"

Ranking: A 3. B - C 6.1.10.9. D 7.4.5.2.8.

 

Avdelning 2.

8 Sandsjöns Enzo 20% är rejäl, tål att göra en del och har gått bra sedan han kom till Johan Untersteiners träning i vintras och får här Björn Goop upp. Spår 8 är ju sämsta tänkbara läge och i lägsta klassen blir det lite oftare skräll än i andra klasser och garderingen känns given. 

1 The Real Face 10% får lite småändringar i utrustningen med bland annat rycker man bakskorna denna gång och siktar på ledningen. 10 Ediego 5% har fått ett par lopp i klassen och lång distans passar bra. Kommer här att lättas något i balansen och Örjan Kihlström upp nu igen är plus. Johan Untersteiner, som tränar favoriten, väljer här att köra 5 Global Warrior 18% som har riktigt bra form och ett par vinster över aktuell distans. 4 Key West Snapper 14% är startsnabb och räknas tidigt från bästa tänkbara läge.

Ranking: A 4.1. B 5.8.10. C 6.7.3.11. D övriga.

 

Avdelning 3.

Voltstart och det kan bli problem för favoriten 5 Short In Cash 57% som är en av omgångens största favoriter, det är för mycket streck. Spåret är jobbigt om man galopperat flera gånger från bättre utgångslägen än nu. 

1 Tony Afrika 9% är spetsbudet här och därifrån är det god chans, har redan vunnit två gånger på V75 i år och duger gott i klassen. Inte helt givet att han håller ledningen dock, då 6 Roofie 6% har ett perfekt springspår och ses med god chans från både ledningen eller rygg ledaren. I rygg ledaren kan 8 Youngblood Pellini 1% hamna om 1 håller ledningen, då finns skrällchansen. 

10 Zinco Jet 7% nämner Salmela som en av dom bästa i stallet och då är väl i för låg klass. 11 Solkattens Chiron 2% var omgångens största favorit på v86 i sin förra start, och blev då trea efter fyra raka vinster. Hemmabana nu och kuskplus då Jepson kör igen, löjligt bortglömd nu.

Ranking: A 1. B 10.5.11. C 6.8.4. D övriga.

 

Avdelning 4.

2140 meters storlopp, utspritt över tre volter. Här kan man vid första anblick tycka att det borde bli svårt att komma bra på det från dubbla tillägg, men här vinner oftast dom på dubbla tillägg, speciellt då det bara är ston. Dom med över 1,5 miljoner på kontot har en helt annan hårdhet än en med få starter och bara 150 k på kontot från startvolten. Här blir det dessutom rejält skrik på 1 Digital Track 21% som nu ska gå med helstängt huvudlag och många större tipstjänster spikar. Då finns värdet att spika bästa hästen på dubbla tillägg istället. 12 Ginny Weasley 26% var sist tvåa bakom Shadow Gar i stoeliten och även två i mycket hårdare gäng gången innan med.  Med minsta lilla klaff på loppet är hon nog överlägsen här. Blir andra spiken.

Vid gardering är ju 1 första motbud, men dåligt värde att ta dom två betrodda, så rita isåfall på lite av skrällarna från dubbla tillägg. 

Ranking: A 12. B 1. C 13.11.14.15.5.6. D övriga. 

 

Avdelning 5.

Riktigt öppen silverdivision och favoriten har fått riktigt uselt läge, så gardering är att rekommendera. 8 Mack Dragan 19% har toppform och given. 1 Västerbo Exact 14% gick ur form i vintras, fått lite vila och kanske behöver lopp i kroppen. 2 Minnestads El Paso 19 % är ny i klassen och blir lite överstreckad. 3 MT Joinville 18% har fått ett lopp i kroppen och står bra inne och duger gott. 

4 Wingate C.H. 12% har perfekt spår och bör hitta vettig position. 5 Dragster 3% har också ett bra läge, är startsnabb och kan i bland vara ruskigt bra i ledningen, till den låga procenten är han given att ranka upp. 10 Only One Winner 0,7% är startsnabb så spåret gör att han tvingas spara sin speed, har gjort det klart godkänt i fyra starter för sin nya tränare, efter lång frånvaro. Har potential att skrälla på grundkapacitet.

Ranking: A 8.4. B 5.3. C 1.10.2. D övriga.

 

Avdelning 6.

Se "Gå kort!" 

Vid större gardering är 3 Reckless 3% tidig trots första starten sedan augusti. Han var då tre i Åby Stora Pris bakom Propulsion och Readly Express och slog många flera bättre hästar än här. 7 On Track Piraten 9% nöter på hyggligt, men från detta läget är han lite överstreckad faktiskt, räknas som skräll ändå.

Ranking: A 10.8.5. B 3. C 7. D övriga.

 

Avdelning 7.

7 Sebastian Journey 4% prats det om barfota runt om och helstängt för första gången, och blir det så är ju väldigt intressant. 3 Secret Mission 7% var spelad till 0,6% då han vann på Mantorp 22/12, i ett kort lopp i samma klass, står bra inne nu och duger. 

6 Southwind Hydro 22% blir favorit, men Roger Walmanns stall har usel form och går mot sitt sämsta halvår på mycket länge. Efter 156 starter i år har dom bara 9 vinster, vilket är riktigt dåliga 6%, så denna favoriten är given att gardera.

9 Urgent Call 8% byter till en annan, bredare jänkarvagn, kan ge extra kick. Även 1 Vincent Chase 11% byter till USA-bike istället för svensk dito. 10 New Steel 5% blir det kuskplus i forma av Jepson. 2 och 4 är båda bra hästar med perfekta utgångslägen, passas tidigt.

Ranking: A 7.9. B 6.4.2. C 1.10.11. D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 3 Thrust Control 

Avd.2: 1.4.5.6.8.10.

Avd.3: 1.4.5.6.8.10.11.

Avd.4: 12 Ginny Weasley 

Avd.5: 4.5.8.

Avd.6: 5.8.10.

Avd.7: 1.2.3.4.6.7.9.10.

3024 Rader som kostar 1512 kronor

 

Lilla systemet

Avd.1: 3 Thrust Control 

Avd.2: 1.4.5.6.8.10

Avd.3: 1 Tony Afrika

Avd.4: 12 Ginny Weasley 

Avd.5: 4.5.8.

Avd.6: 5.8.10.

Avd.7: 1.2.3.4.6.7.9.10.

432 Rader som kostar 216 kronor

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!