Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86 PÅ RÄTTVIK 29/5

Omgången.

Lugnet efter stormen, en riktigt händelserik elitloppshelg är över och många var besvikna över hur det slutade. Med en skadad Readly Express, som fick avsluta sin tävlingskarriär efter att vunnit sitt försök lätt, och sågs som favorit att ta hem finalen, tills han kom ut och var halt. Och sen var det soppatorsk för Proppen tidigt, efter att kört fram till en ’lugn dödens’. Det visar hur svårt det är att vinna elitloppet utan att vara startsnabb.

Grattis till kretsen kring vinnaren, Dijon, som hade bästa startsnabbheten och det var nyckeln till vinsten! 

Till dagens V86, som körs på en bana, Rättvik, så ingen ’express’ idag. Detta medför också att ATG lägger tidigare start med över en timma. Missa inte nya tiden 19:20, som kommer vara hela sommaren! Lär vara många som missar inlämning och ett par miljoner lägre omsättning än vanligt är att vänta, tyvärr. 

Ruggigt svårtippat, med ganska lågklassiga lopp över lag, ’alla experter’ hamnar på lite samma spikar vilket gjort några kraftigt överstreckade favoriter. Som extra krydda är det kusk-VM i flera av loppen, där ser vi några okända namn, och några lite vassare som kan ses som kuskplus på några hästar.

 

Bästa spiken!

I kallblodsloppet, avdelning fyra, så får startsnabbe 5 Björs Viking 14% upp Yannick Jinngrass och det blir nog körorder, bomba till spets och håll undan! Testades barfota runt om för första gången i förra starten och ska köras så igen om hovarna är tillräckliga. Kusken tyckte det kändes bra barfota även om en kort galopp kom i snabb attack genom sista svängen. Och då värsta motbudet fick bakspår och dessutom blir ganska mycket spelad, så är spelvärdet riktigt högt på spetsbudet. 

 

kort!

I avslutningen låter det uppåt på mina två streck, dom är nöjda med 4 Qiao Q.L 13% som siktas mot ledningen med. Därifrån ska hon slås, men har några galopper i raden så jag fegar ur och låser med Björn Goop som kör favoriten 9 Au Pair Girl 50% åt Robert Bergh. Hon har varit fin länge och kommer med två raka segrar här. 

 

Avdelning 1.

Många som ska vara startsnabba här, med lite utrustningsändringar på några av dom mindre betrodda, flera kommer köra lite för fort kanske och inte alls givet att storfavoriten får ledningen gratis här. Väljer att gardera tippa 5 Bombibitt S.I.R 13% som gått lite bättre i år och funkar på kort distans, har här spår invändigt av favoriten. Från bricka 5 borde dom hitta ner i något vettigt läge och Nivard upp är intressant. 

Lägger till dom två bästa hästarna på bakspår 10 och 11, räknar helt enkelt med att det går lite för fort i inledningen här. Men om nu favoriten 6 Moa Margunn 53% blir släppt till ledningen så kanske det är över och vågar inte plocka bort den. 

Ranking: A 5. B 6.11. C 10.3.2.7.4. D övriga.

 

Avdelning 2.

Treåringslopp med ett tillägg, där ingen av hästarna gjort speciellt mycket starter. Känslan är väl då att någon på start borde rinna undan, men dom ser inget vidare ut, förutom 3 Bear A Perfection 18%. Han borde kunna köras till ledning där framme och sen är det tufft att ta 20 meter på ungefär likvärdig häst, som dom på tillägg. På ett liter chanssystem kan han vara en spik. Speciellt då dom två mest betrodda på tillägget i 7 och 9 har spår två och fyra på den volten, vilket är bland dom sämre spåren, och det kan bli långt fram. 

Ranking: A 3. B 11.9. C 7.8.6. D övriga.

 

Avdelning 3.

Jättefavorit på 6 Bottnas Fantom 73%, som möter ganska lämpligt motstånd, och får duktiga Rick Ebberling i sulkyn i ett av VM-loppen. En serie där kuskarna lottas på hästar på olika banor i en vecka och tävlar efter ett poängsystem, och Ebberling hör till favoriterna. Han känner till dom svenska banorna och hur man ska köra taktiskt här, vilket några av dom andra har svårare med. 

Nurmos tränar dessutom och det är riktigt hög vinstchans, förmodligen en vettig spik. På v86 blir det ju allt som oftast miljonutdelningar även om ett par stora favoriter vinner. 

Vid gardering är motbudet 7 Happy Romeo 7%, två lopp i kroppen och ser it att gå mot formen, och spår sju är inte iskallt då det är vinklad vinge på Rättvik. 

11 Carlos Messi 1% är tokskrällen som är kraftigt kuskförstärkt och kan faktiskt duga om favoriten gör bort sig. 

Ranking: A 6. B 7. C 10.11. D övriga.

 

Avdelning 4.

Se ”Bästa spiken!”

Värsta motbudet är 10 Minelli 41%, även om hon visar form så var det riktigt serverat sist, och lär inte bli lika enkelt från bakspår nu. Är dessutom ett sto mot hingstar och valacker, brukar vara tufft, även om det räckte förra gången så är det inte givet nu och hon blir överstreckad. Ser istället 7 Björlifant 17% som värst mot min spik, som tidigare nämnts är det vinklad vinge och spår 7 får enklare att hitta position i fälten då. 

Ranking: A 5. B 7.10. C 1.3.4.6.2. D övriga.

 

Avdelning 5.

Mycket svårlöst lopp, 1 Bottnas Easy Cash 12% har bra läge och Ulf Ohlsson känner hästen väl. 3 Frankestein A.M 28% är kanske favorit att ta ledningen och då också rätt favorit i loppet. Men ett par till är hyggliga ut och det är ett riktigt öppet lopp, strecka så många ni har råd med är tipset. 9 Sugarcraft 27% låter det riktigt uppåt på från stallet och Björn Goop ska så klart med på alla serösa lappar här. 

Bland skrällarna kan 11 Enge Brack 3% vara, som har fått ett par lop i kroppen efter vintervila och går framåt, hittar dom rätt ryggar kan det vara vinnaren. 5 Betting Rebel 3% visar nyttig form och från bra läge är det hygglig chans till skräll. 

Ranking: A 3.1. B 9.5.11. C 7.4. D övriga.

 

Avdelning 6.

Här hittar jag min kompletterande spik i 8 Optimum Terminator 42% som verkar riktigt rejäl, borde kunna köras framåt här för att hamna långt framme, med hjälp av vinklad vinge kan det gå. Speciellt då ett par av dom värsta konkurrenterna fått bakspår, så kan han vara en bit för dom tidigt, trots tråkigt läge bakom bilen. Loppet ser rätt ihåligt ut och hans styrka borde bita bra här mot lämpligt motstånd! 

Ranking: A 8. B 10.3.11. C 4.6.12.9 D övriga.

 

Avdelning 7.

Svårt lopp igen, och många streck krävs för att känna sig hyggligt säker. 

Favoriten 7 Spickleback Face 43% är hopplöst ojämn och osäker, är han på humör så vinner han väl, men garderingen känns given.

Gillar 5 Super Photo Bood 10% som gör det bra allt som oftast och kan vara vinnaren från ett bra läge här. Aviserat full laddning och kommer dom till ledningen körs han där! Bäst är kanske 12 Leader Brodde 24% men läget är jobbigt och kanske behöver ett lopp i kroppen efter kortare uppehåll. 

Ranking: A 7. B 5.12. C 9.10.1.6. D övriga.

 

Avdelning 8.

Se ”Gå kort!”

Tror ju att mina två streck ska räcka men den som garderar vidare är 15 Global Vintage 14% värst mot, hos Nurmos brukar dom inte behöva lopp i kroppen, men läget är lurigt! 

Ranking: A 4. B 9.15. C 6.10.5.3. D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 5.6.10.11.

Avd.2: 3.6.7.8.9.11.

Avd.3: 6.7.10.11.

Avd.4: 5 Björs Viking 

Avd.5: 1.3.4.5.7.9.11.

Avd.6: 8 Optimum Terminator

Avd.7: 5.7.12.

Avd.8: 4.9.

4032 Rader som kostar 1008 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 5.6.10.11.

Avd.2: 3.9.11.

Avd.3: 6 Bottnas Fantom

Avd.4: 5 Björs Viking 

Avd.5: 1.3.4.5.7.9.11.

Avd.6: 8 Optimum Terminator

Avd.7: 5.7.12.

Avd.8: 4.9.

504 Rader som kostar 126 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!