Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 GÄVLE 18/5

Omgången.

Sista V75-omgången före Elitloppshelgen och Gävle står som vanligt värd för denna tävlingsdag med Gulddivistionens final som huvudattraktion, där dessutom vinnaren är garanterad en rosa Elitloppsbiljett. Gävle är en snabb bana, anledningen är väl dom lite större kurvorna som gör att fler kan hålla en högre hastighet genom svängarna, rakstreckorna blir då lite kortare och upploppet mäter bara bara 178 meter, vilket gynnar spetshästarna kraftigt. När ni söker efter vinnare så leta helst i främre träffen, som är extra viktigt denna veckan. 

 

Bästa spiken!

Tycker att 1 Sorbet 21% varit fin i år och tagit ytterligare kliv, som dom flesta i Redéns armada av elithästar. Kommer hit med dokumenterad form, efter att från sämsta tänkbara läge i Finlandia Ajo gått fortast av alla över mål, från femte utvändigt och med hästar ivägen en bit, krafter sparat där. Och från stallet rapporteras att han är snabbare från start än vad folk tror. Någon form av stängt huvudlag lär det bli här och Örjan sida vid sida i starten mot värsta konkurrenten och storfavoriten 2 Ringostar Treb 57% så känns spelvärde mycket intressant. Med hjälp av RIngo kan det bli någon form av solfjäderseffekt och övriga får svårt att komma förbi. Skulle 4 Pastore Bob 9% mot all förmodan ta ledningen körs han väl där med Ringo i dödens, då vinner väl Örjan ändå på något sätt? Mycket spelvärde spik i alla avseenden, då favoriten är överstreckad.

 

Gå kort!

7 Vicario 28% blir favorit i avslutande avdelningen torts uselt startspår, men det brukar ju inte spela någon roll för Gocciadoros hästar, som inte räds tredjespår en bit, den har vinstchans. Men från det läget behövs ändå gardering, för säkerhets skull, och nästan lika mycket streckad blir det runtkuskande dansbandet ÖrjanRedénz med 3 Cogan 26%, från ett kanonläge, den är också bra.

Stänger loppet med ett tredje streck i form av 4 Urgent Call 17%, som blir nyblivne proffstränaren Oskar J Andersson:s första affischnamn. Redan hunnit ta ett par vinster i hans regi, nu blir det barfota runt om första gången på ett år, så har han gått två ggr och vann V75 på det för drygt ett år sedan. En vinst på V75 hade väl varit riktigt kul för dukige Oskar. Värsta motbudet mot mina streck är bortlottad och från bricka 12 som Eelis 7% fick vinns inte många lopp från, varken på V75 eller Gävle. 2 och 6 som också drar lite streck här bedömer jag helt enkelt inte räcka till.

 

Avdelning 1.

Stark favorit som verkar tagit vinterns äventyr till Frankrike bra, där han gjorde några bra lopp i skymundan men inte riktigt räckte till. Hårdheten han fick satte fram honom en del och han var redan bra innan. Här fick 6 Nobel Amok 47% okej läge, och får bara Bergh iväg honom hyggligt lär han kunna köra sig till ledningen tidigt och därifrån ska han slås. På en liten lappa kan han vara en vettig spik.

Enda brasklappen man kan slänga in är väl om inte 5 M.T.Insider öppnar som han brukar, tar spets och släpper till favoriten... Då skulle ju Ante Lisell kunna få för sig något från bricka 1 med stackars Super Santos 2% som Ante var riktigt elak mot i senaste styrningen, eller vad man ska kalla det. Vi får hoppas han inte tror att det är i detta loppet som det står en rosa biljett på spel.

9 Stepping Spaceboy 9% åker med på kupongerna för det mesta, och har mött stenhård konkurrens gång efter annan på slutet, trots bakspår kan han vara vinnaren. Utrustas nu med en ny jänkar vagn, gått med svensk bike tidigare. 

Bland skrällarna vill jag nämna 4 Output Pressure 2% som är riktigt grundkapabel, och med ettan längst upp i rad tappar han mycket startpoäng om han inte lyckas med något denna gång, så läge att chansa lite. 10 Super Photo Bood 0,3% står hårt inne ochär ett riktigt långskott, men capacitet finns för skräll, har form och Kim har vunnit förr med honom. 

Ranking: A 6. B 9. C 2.4.7.10. D övriga.

 

Avdelning 2.

Lärlingslopp och spårtrappa, här kan det skrälla, då favoriten är lite osäker blir garderingen given. Mycket mer pengar får man ha om man startar från sämre spår och så är falllet med 8 Zaragoza 5% och vet inte om jag sett någon av Gocciadoros hästar vara spelade till den låga procenten i år, på svenska banor. Han tar hit det han tror duger och i ju lägre klasser dom är i desto större skillnad kan det vara på kapaciteten, spelas så klart. 5 Sanda Love 14% är bra och har bra läge, galopperat bort en del pengar så duger nog i klassen, räknas mycket tidigt. 4 Rocky Tilly 13% har  riktigt bra form och läge, nu blir det bike på till skillnad mot förra gången. 7 Panther Face 9% har lurigt spår men får ha pengar därefter, har bästa kusken i fältet och räknar med att Anders hittar ner någonstans, tippas på bra form. 10 Arras Cando 10% startade med bike för första gången sedan och det var positivt intryck, lär väl bli det igen.

Ranking: A 8.  B 2.5.7.4. C 9.15.10.6.14.12. D övriga.

 

Avdelning 3.

15 kallblod utspridda över tre volter, krydda det med lite lägre klass och några Norska svårbedömda gäster och garderingen är väl självskriven?

14 Joker C.K. 11% spikade jag sist på V86 och borde vunnit det loppet, då han kom till ledning enkelt från sitt tillägg, för att man ska var helt nöjd med honom. Då körde tränaren själv, gången innan körde Goop och då var han ett par sekunder bättre så klart, Gopp upp igen nu och då är det toppchans, trots läget. 13 Backegubben 14% var favorit senast i loppet jag nämnde, stod 20 meter före Jokern då, det gör han igen, nu kanske det blir felfritt i starten från bakspår på tillägget, men jokern är ikapp på 'kör', tveksamt.

9 Bossum Faksen 9% hade jag som "bästa spik" i Årjängstarten sist, det var första loppet efter vintervila och han blev totalt bortkörd, var överlägsen fältet men blev bara tvåa. Nu är det rejält kuskplus och ses åter igen med bra chans, trivs i Sverige. 5 Rappnor 32% trivs också med körspö och stå start på Gävle är en plusvariant, räknas mycket tidigt så klart. 

Ranking: A 14.5.9. B 11.13.8.6. C 10.12.2.7. D övriga.

 

Avdelning 4.

Lägsta klassen på V75 och många som aviserar lite utrustningsändringar, många med chans och många som kan vara förbättrade, eller tända till på ändringar. Strecka så många pengarna räcker till. Favoriten 5 Global Winner 32% är så klart bra, men spår fem i volten är sämsta tänkbara, även om han går iväg så kan han bli hängande, och som favorit får han helt enkelt inte vinna. 

4 Eicas 2% ska gå barfota runt om som vid kanoninsatsen näst sist, eventuellt ändras det lite i huvudlaget med, bestäms efter värmning, och lite kuskplus med gör honom riktigt tidig. 8 Moschino Degato 3% testas med urryckare, eventuellt ny variant på huvudlaget med, perfekt smygläge. 9 Lyckans Star 8% håller toppform och fortsatt Örjan upp i jämnt lopp kan kusken göra hela skillnaden.

10 Hulk Boko 23% har fått två lopp i ny regi, båda med etta i resultatraden, mer går inte begära. Nu aviseras barfota runtom med och blir förstastrecket trots bakspår. 

Superkantbollar finns det gott om här och 11 Ediego 0,4% är mycket stark och har ett par vinster i år, vid hårt tempo kommer han i matchen och är på tok för lite streckad.

1 Running Like Hell 3% blir eventuellt barfota runt om eller helstängt huvudlag, oavsett så är läget perfekt, och rygg ledaren kan vara segerreceptet. 3 Au Gratin 3% går barfota första gången i denna regin, var positivt vid ett försök för tidigare tränare. 2 Katinka 0,7% har varit med en bit fram i båda senaste försöken hon gjort på V75, norskt huvudlag första gåneg nu, räcker kanske inte ändå. Som ni ser kanske alla behöver streckas här.

Ranking: A 10. B 4.7.9.5.8. C 1.11.3.2. D 12.6.

 

Avdelning 5.

5 Zanzibar Wise As 52% är ett mycket bra sto i Gocciadoros regi, gjorde det riktigt bra i Sverige-debuten och går väl framåt med det loppet. Är givet spikbud, så går man på min spik i sjätte så kan man välja att spika här eller i första avdelningen, kanske skriva reducerat så, men på en liten kupong kan man spela med tre spikar idag. Bakom är det vidöppet, låg klass och kort distans, Gocciadoro lär väl köra för fullt hela vägen och inte roligt att ta emot den då, så ledaren gör nog bäst i att släppa och lifta med. 

Motbuden ska ha bra lägen och 4 Wrongdoer 7% var bra sist och vann då på kort distans från bakspår. 2 Yieldson 5% höll godkänt sist på V75, kanske kan släppa och vinna från rygg ledaren? 9 Rajah Silvio har årsdebuten avklarad och vi Björn Goops stall visade rejäl uppåtform i tisdags på Solvalla. Läge för bra smyglopp har 1 Sweet Eddie 4% som det var lite skrik på inför förra starten, och gjorde det bra efter galopp.

Ranking: A 5. B 4.9.2.1.6. C 10.11. D 7.3.12.

 

Avdelning 6.

Se "Bästa Spiken!" 

Motbudet 2 Ringostar Treb 57% fick vila efter elitloppet förra året, och var sedan ur form, då han galopperade ett par gånger och fick vila igen. Gjorde storstilad comeback för en månad sedan, fick inbjudan i kraft av titelförsvarare, men tackade nej, siktar istället på Oslo GP, så detta är bara ett led matchningen. Kanske går "all in" motion spik i spetsrusningen.

4 Pastore Bob 9% är lite överstreckad och ska inte räcka mot dessa två, 9, 10 och 6 är alla lite bortlottade och då går det inte på 1609 med kort upplopp. 

Ranking: A 1. B 2. C 9.10.4.6. D 3.7.8.

 

Avdelning 7.

Se "Gå kort!"

Ranking: A 7.3. B 4. C 12.2.6. D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 6.9.

Avd.2: 2.4.5.7.8.9.10.15.

Avd.3: 5.6.9.11.13.14.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.5: 5 Zanzibar Wise As 

Avd.6: 1 Sorbet

Avd.7: 3.4.7.

3456 Rader som kostar 1728 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 6 Nobel Amok

Avd.2: 2.4.5.7.8.10.15.

Avd.3: 5.9.14.

Avd.4: 4.5.7.8.9.10.

Avd.5: 5 Zanzibar Wise As

Avd.6: 1 Sorbet

Avd.7:  3.7.

 

288 Rader som kostar 144:-

 

 

Boostade odds till Eliloppet, 16 ggr pengarna på Readly Express eller spela Propulsion till 26 ggr, klicka på texten för att få del av erbjudandet!

 888sport har ett erbjudande inför stundande Elitlopp där man för en liten peng kan få igång en spelkassa till sportspel, dom planerar även att erbjuda mer spel på hästar framöver. Klicka på texten här för att få del av erbjudandet. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!