Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 50 MILJONER I JACKPOT PÅ ÅBY 11/5

Omgången.

Jackpot denna veckan igen, 50 miljoner till en ensam vinnare kan det bli, om bara robotspelarna från Malta missar sjuan så ger det i alla fall mer än dubbelt så mycket som det skulle ha gett annars. Denna veckan är det Åby som gäller och då får man se upp på innerspåren på upploppet, då där finns dubbla open stretch. Ser ganska favoritbetonat ut på förhand, men det gjorde det ju i onsdags också, och då blev det en ensam vinnare trots att omgångens två största favoriter vann.

Veckans höjdpunkter är Kungapokalen och Drottningpokalen, som är årets första storlopp för fyraåringarna. Dom ligger som V75-1 och V75-7, ett par stora favoriter, där jag spikar den ena och garderar den andra, mer om det strax.

 

Bästa spiken!

Conrads Rödluva 80% är jättefavorit, men bara vinner Drottning Silvias Pokal och 1.150.000 sek. Alla vill släppa till henne och Örjan gör färre misstag desto mer det står på prischecken. Och som vanligt gör det minst ont när storfavoriten ligger i första avdelningen. Går inte att gå mot. Spika och gå vidare.

Gå kort!

Konung Gustaf V:s Pokal som går som V75 avdelning 7 har också den 1.150.000 sek i förstapris, och här gör dom bästa fyraåringarna upp (, som är i full form tidigt på säsongen). 

Campo Bahia 40% blir klar favorit, men lite väl mycket skillnad i strecken kanske? Ses med riktigt bra vinstchans på det han visat upp, men mött ganska enkelt motstånd vid senaste två vinsterna och nu är det värsta tänkbara motstånd. Väljer ändå att försöka spara rejält på strecken här, och tycker mig hitta en spelvärd lösning på loppet. 

Evaluate 21% ser ut att bli tredjehandare på strecken, och man vet ju inte hur bra han är då han inte varit trött ännu efter tre segrar sedan han kom till Melanders stall. Det aviseras inga ändringar i utrustningen, men Melander har ju mörkat förr. Kan ju vara årets Uncle Lasse, som 2016 var en Melander-import som var totalt överlägsen i sprintermästaren, och då hittade sällan skådad startsnabbhet efter sent skoryck fram. Inte ofta man ser stora årgångslopp vinnas med en halvsekund, kan stallet hittat en guldklimp igen? Jag dubblar systemet och hoppas. 

 

Avdelning 1.

Se ”Bästa spiken!” 

Om Rödluvan kommer bort eller blir struken sticker en duo ut, från bra lägen. 2 Racing Brodda 8% har sett smäll-fin ut i årets två starter och trots galopper i ett par fjolårets storlopp har hon ändå tjänat mycket pengar som treåring, lär bli en del pengar i år med. 4 Felicity Shagwell 1% gör det bra mest hela tiden, årsdebuten avklarad på bra sätt i kvalet hit, blir eventuelt barfota runt om och rycktussar, båda för första gången. Om man vill gardera räcker nog dom.

Ranking: A 3. B 2.4. C 6.5.1.7. D övriga

 

Avdelning 2.

Spelar 6 Pastor Power 14% varje gång och sist fick man 11,5 ggr på plats på Unibet, då han spurtade ettrigt ute i banan bakom omöjlige Vincero’ Gar. Nu har han bästa springspåret och Peter vet hur man prickar därifrån på Åby, ser det som garantispets, och från ledningen ska han slås. 

Favoriten 3 Vlad Del Ronco 33% såg inte frisk ut sist och var ”muskeltrött” enligt tränaren, måste väl varit sjuk? En i mängden nu bara. 11 Harran Boko 7% verkar bli lite bortglömd här, Konrad Lugauer ”vet att jag har bästa hästen här” och kör väl därefter? Gillar läget för 8 Vienvia Font 2%, då gärna kan skrälla från spår 8 i volt på V75 och fler får chansen efter invändig resa på Åby. Har kollat Vincennes-starterna och han är inte dålig, startsnabb, så den speeden får han spara till slut istället och duktige Jepson upp, ta med tidigt! 1 Global Undecided 9% startar på (och redan hunnit med 9 starter år varav 8 på v75 och två finaler!) Får allt som oftast dåliga startspår, men sist han hade ett bra spår, sex starter sedan, då vann han. Kanonläge nu och måste med!

Ranking: A 6. B 8.1.11.3. C 12.5.9.2.7. D 10.

 

Avdelning 3.

Supersvår gulddivision hör ju inte till vanligheterna. 5 Bahia Quesnot 25% blir favorit, och hon såg helt okej ut som trea i Olympiatravets final. Hon står på en gård nära Åby sedan dess, men negativt är att det nu blir skor på, bara en i mängden.  

Probo O.P. 8% valde dom att släppa spets med sist, som favorit mot ett enklare gäng, satt fast sen med sparat. Krafter som kan komma till användning nu, har en visslande avslutning och han är tidig. 7 Testimonal O.K. 3% har jag faktiskt inte sett i en enda start, men Gocciadoro tränar och tar ju bara hit hästar han tror kan duga här, vinner sen med i princip allt han selar ut. Goop upp funkade ju i onsdags, han chansar å kör och hoppas det finns kräm så det räcker?!

Ranking: A 2. B 7.8.5. C 3.1.4. D 6.10.

 

Avdelning 4.

Gambit Brodde 17% är klar förstahäst på läget, bike och helstängt, kort distans och skulle han bli av med ledningen så finns ju stretchen, så god chans oavsett. 4 Betting Rebel 4% gör det bra varje gång. Oskar som kör i vanliga fall gör det också bra, men Ulf Ohlsson får väl ändå ses som kuskplus och från bra läge bör han hitta bra position, dags för Broberg att visa sig i vinnarcirkeln på V75 igen?

Nurmos har ett par djur som delar favoritskapet här plus ytterligare en, Khilström Adielsson och Kontio kör från spåren 3,5 och 6 och alla åker med om man inte spikar Gambit! Vid stor gardering tas 2 Iglesisas Boshoeve 3% med, nu när Goop kör själv igen. Och även 10 Victoria Lane 10%, som har en bra spurt, platsar på en stor kupong. Övriga bör ha för dåliga lägen för att räcka till.

Ranking: A 1. B 3.4.5.6. C 2.10. D 11.7.12.9.8.

 

Avdelning 5.

Lesperanza 52% var nära att jag valde att ha som ”bästa spiken”. Insatsen sist, i debuten på svensk mark i Goops träning var femstjärnig. Blåste förbi en så bra häst som Stonewashd Diamant och gps-positioneringen visade 1.01,1-tempo precis när han passerade ledaren och det gick under 1.03 en bra bit på bortre långsidan, vann avstannandes långt före övriga på 1.12,1 2140a. Hon har visat att hon har flera speeder i loppen och varit rejält startsnabb nere på Vincennes och gått en bit i dödens med utan att ge upp. Spikar tills hon visar nedåtform. 

Tråkigt kanske med två stora favoriter som spikar men blev en ensam vinnare i onsdags då omgångens två största vann. Här är dom tre fyra mest spelade värst mot, så då känns det dyrt att gardera utan vidare skrällpotential ändå. 

Ranking: A 5. B 6.3. C 7.11.10. D övriga.

 

Avdelning 6.

Med vingelläge för osäkre favoriten 6 Whipped Eggs 23% så blir det ett väldigt öppet lopp där nästan vem som helst kan vinna, strecka på ordentligt är grundtipset.

Mellby Club 14% var ju nära On Track Piraten på både strecken och vinnarodds i Örebro International sist, galopp då, men borde väl vara favorit här kan jag tycka, trots läget. 9 Zio Tom Jet 5% har bakspår på Åby nu men tände till på barfota sist och Riordans form i stallet pekar uppåt, Jepson i jollen är kuskplus. 4 Pane Vino 12% är en annan Halmstadtränad häst med uppåtform, i första starten för Lindgren var han överraskande bra vid vinst, tidig nu. 10 Randemar R.D. gör det bra varje gång från hopplösa lägen. Tråkigt läge igen, galopp med andra plats på gaffeln i finalen 30/3 men fick vinna mot lite enklare sist så har form för vinst. 

Ranking: A 7. B 4.9.10. C 1.6.8. D 5.3.2.11.12.

 

Avdelning 7.

Se ”Gå kort!” 

Känner att 2 Attraversiamo 23% kanske blir något överspelad och vill inte spela med dom tre så hårt streckade, tar ställning för tvåhästarslås på 3 och 4. Vid gardering så ska väl 1 Thrust Control 7% åka med på läget, övriga borde få svårt från tråkigare lägen. 

Ranking: A 4.3. B 2. C 1. D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 3 Conrads Rödluva

Avd.2: 1.3.6.8.11.

Avd.3: 1.2.3.5.7.8.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.

Avd.5: 5 Lesperanza

Avd.6: 1.4.6.7.8.9.10.

Avd.7: 3.4.

2520 Rader som kostar 1260 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3 Conrads Rödluva

Avd.2: 1.3.6.8.11.

Avd.3: 1.2.3.5.7.8.

Avd.4: 1 Gambit Brodde

Avd.5: 5 Lesperanza

Avd.6: 1.4.6.7.8.9.10.

Avd.7: 3.4.

420 Rader som kostar 210 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!