Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75-JACKPOT PÅ ÖREBRO 4/5

Omgången.

Örebro International över 3140 meter, brukar vara fingervisning i vilka som blir att räkna med i Harper Hanovers lopp på Elitloppshelgen. En ganska öppen historia i år, på förhand, med On Track Piraten som årets affishnamn.

Gulddivisionen blev tyvärr ganska tunn soppa på förhand, då det annars brukar vara några som vill vara med i Elitloppssnacket som brukar visa sig här, över den korta distansen. Förra året vann Volstead, 2015 vann en viss Magic Tonight, som gick ut och vann Elitloppet det året. Två år sedan var Dante Boko totalt överlägsen från dödens, efter att blivit hängande i tredjespår nästan halva loppet först. Med bättre spår på lördag kanske han bara behöver vara tredjespår ett par hundra meter, då är han klar?

Kortare upplopp än genomsnittsbanan, med sina 175 meter, gör det extra viktigt att vara med i främre träffen, eller att påbörja spurten något tidigare. Just det känner alla kuskar till och har någon häst med god vinstchans ser dom till att förbättra positionerna i tid, eller sätta in spurten tidigare än om det varit 50 meter längre upplopp, som det är på vissa banor. 

Förr var det svårare att hålla upp spets från bricka ett då bilen körde undan precis ur kurvan, då var bricka 5 överlägset i startmomentet, och vinststatistiken, här. Det är sedan gamalt ändrat, till 40 meter kortare distanser, för att bilen ska släppa fältet in på rakan, och nu är spår ett som på vilken annan bana som helst.

Bästa spiken!

Stoeliten, där vinner favoriten oerhört frekvent och skrällchansen är extremt låg. Detta beror på att det oftast är ganska stor skillnad på kapacitet hos dom startande där. Många som tjänat bra pengar som unghästar har svårt att hitta bra lopp och får möta landets bästa ston direkt, och är allt som oftast chanslösa.

Nu har en av dom bästa dessutom fått ett kanonläge med bricka 4 bakom bilen, Shadow Gar 48%, medans värsta motbuden fått bakspår. Bör få överta spets av alla där framme och behöver inte ladda iväg speciellt hårt. Väl i spets bör hon fått "fuska bort" några hundra meter innan någon kommer upp utvändigt. Hela Riordans stall börjar hitta formen och den här uppgiften ska hon bara klara av. Stannar hon under 50% är det tillochmed helt okej spelvärde.

Gå kort!

Silverdivisionen är avdelning sex, där omgångens största favorit kommer ut 4 Global Trust som är streckad på över 70%, han är riktigt bra varje gång, blir hårt spelad. Lite för hårt spelad, gardering känns given, men svår att plocka bort. 

Spets är ju mycket värt med det korta upploppet och spets ska 7 Gigant Invalley ta. Sist var på Norska V75 då han besegrade några gulddivisionare. Gången innan tog han ledningen från spår 8 bakom bilen, slog då en viss Lionell (som för övrigt fick ett perfekt lopp) och Giganten gick då undan med flera längder till slut. Han har varit i Sverige fyra gånger tidigare och stortrivs, med tre vinster och en tredjeplats som resultat, så gillar nog våra banor och körspö. (Sist i Sverige var i mitten av deceber, då han vann en silverdivision och var närmast före Velvet Gio och Olle Rolls när dom var i toppform.) Nu aviseras bike på, den riktigt djärve spikar! Jag nöjer mig med lås på V75 och spelar DD, vinnare och plats på honom.

Avdelning 1.

Öppet, gardera på rejält är grundtipset. 7 Gideon H.Renka 15% har jag tippat båda starterna för Kolgjinis, första var han rejäl, andra blev det galopp direkt, han blir mindre streckad på grund av det men behöver inte vara så mycket sämre, tas med tidigt igen. 5 Mr Clayton J.F. 15% har jag också haft högt i tipsen ett par gånger i rad, han har varit riktigt bra varje gång, näst sist hade han nog kunnat vinna om han körts lite tidigare och sist spurtade han oerhört bra från omöjligt läge. Tippas igen och samlat ihop till en vinst nu! 8 Leonas Sami 2% står hårt inne och är amatörtränad, men har lite smygform och Kim Eriksson testas för första gången på honom. I jämnt lopp är det fördelaktigt att gå med på innerspår och vänta på sena luckor, kan gå. 

Ranking: A 5. B 7.10.9.8.1. C 2.6.3.12.4. D 11.

Avdelning 2.

4 Run Cesar Run 27% tippade jag tidigt vid vinsten sist och fick betalt som skräll då. Nu har han fått lite snabba pengar på sig och är ny i klassen, har varit tre som bäst då det stått 100k eller mer på förstapriset i propositionerna. Visst han kan säkert inte läsa, och vet heller inte hur mycket eller lite han tjänat, men han brukar inte vinna när det blir tuffare motstånd.

Tuffare motstånd är just vad det blir här, i form av 5 Ural 31%, som står perfekt inne i loppet och har årsdebuten avklarad. En lite sämre prestation då, över 2640, när han kördes till spets och var tidigt slagen av bland annat Sign Me Up Too och Bucks To Burn, dom är inte med idag. Dessutom passar distansen mycket bättre då han kan köras mer eller mindre för fullt hela vägen, från stallet tror dom på toppchans och rekomenderar spik. Så jämnt i strecken gör att det är bra spelvärde i Ural idag, så spiken ligger nära till hands. Övriga motbud i 1 Earn N'Burn 12% och 10 Marvelous 15% står stenhårt inne och får nog göra ett lopp i brons innan dom ska förtjäna en seger. 

Ranking: A 5. B 4. C 1.9.10.2. D 11.3.6.7.8.12.

Avdelning 3.

Brukar locka fullt tovhästarsfält, nu bara nio till start efter en strykning. Kunde lika gärna hamnat i "Gå kort!"-kategorin denna veckan, men inte bestämt mig ännu hur jag ska lägga upp det. Vinner 5 Dante Boko 21% från dödens, eller körs han tillochmed till spets efter en bit, om 3 Fossens Bonus 2% kunnat svara storfavoriten 4 Charua Forlan 51%?

Mycket frågetecken i loppet, men det troliga är väl att Charua tar/får ledningen direkt. Oavsett är väl Dante med där framme och kanske reglarar loppet från dödens. Tre alternativ finns: Spika Dante Boko. Låsa på Charua Forlan i spets och Dante utvändigt. Eller hoppas/anta att Fossens svarar en bit, Charua kör ändå till spets, men det kostar och Dante har fått tredjespår 500 meter och fortsätter att trycka, då kan flera andra komma in i matchen. Då kan vem som av 9 Zack's Zoomer 15%, 10 Lucifer Lane 6% eller 8 Nappa Scar 1% spurta till vinst. 

Ranking: A 5. B 4. C 9. D 10.8.6.3.2.1.

Avdelning 4.

Vidöppet, men kanske så enkelt att 3 Master Hill 17% tar spets och rinner undan? Olika utrustningsrapporter beroende på vem som frågats i stallet, inga raka besked, som vanligt hos Normus. Verkar bli barfota runtom och bike, oklart vilket huvudlag, barfotan funkade mycket bra sist och bike har testats ett par ggr, med bland annat vinst från rygg ledaren som resultat. Invändigt, sida vid sida mot, värsta motbudet måste han ses som spetsbud och därmed också given förstahäst. 

4 Taiga Wodland 27% vann ett lärlingslopp sist, samma kusk möter nu proffsen och blir överstreckad, med spår utvändigt den trolige ledaren rankas han ner.

Värsta motbudet är istället 11 Gambit Brodde 19%, från Lugauers formstall, som testade V75 på Jägersro och det var omöjligt från bakspår den dagen, bakspår igen, men längre distans nu och han duger. Björn Goop tränar ett par hästar i loppet och båda har viss chans då dom är garanterade bra positioner från bra utgångslägen. Ser 2 Grand Illusion 3% som bästa chansen och gått bra mest varje gång sen han kom till Björn, ett lopp i kroppen nu efter vintervila, då han inte trivdes att tävla med skor. 10 Quito Lane 8% är startsnabb, så läget blev ju fel, dom tror en del på den hos Bergh. Nu får han spara speeden till slut och då borde det bita bra. 5 Sato 5% är naturligt startsnabb, men med flera startsnabba invändigt kan han placeras bra i fältet, med rätt ryggar och körning i loppet så är han långt framme när priserna fördelas.

Ranking: A 3. B 11.2.10.5.4. C 1.7.9.6.  D 8.12.

Avdelning 5.

Se "Bästa Spiken!" 

För dom som ändå vill gardera så glöm inte bort 9 Ginny Weasley 9%, som spurtade oerhört fort sist, som tvåa, efter att kört fram tredje invändigt. Enligt rykten ska inte ägarna varit helt nöjda med passivt upplägg, dom sparade krafterna lär behövas mot dagens motstånd. 12 In Toto Sund 12% är totalt bortlottad, men drar en del streck på namnet och tränaren, 12% är överspelat. 

Ranking: A 4. B - C 9.10.3.11.12. D övriga.

Avdelning 6.

Se "Gå kort!"

Om det förmodade spetsbudet i 7 Gigant Invalley 6% skulle missa totalt i inledningen eller bli struken, så är den troliga ledaren efter ett par hundra meter 2 Weekend Fun 10%. Och om inte storfavoriten kommer direkt för att ta över kan han leda loppet länge. 

Ranking: A 7.4. B 2. C 3.6.11.1. D övriga.

Avdelning 7.

3140m Örebros international, lopp som oftast vinns från dubbla tillägg, där kommer favoriten ut i form av 12 On Track Piraten 25% som har ganska god vinstchans, men då jag valt att gå kort i andra lopp har man råd att gardera här och intressanta motbud saknas inte.

Tror mest på 13 Balfour 8% som vann detta loppet för två år sedan, då stod han på startvolten och barfota runt om testades för första gången. Fram tills dess hade han galopperat bort mycket pengar, nu har han blivit betydligt stabilare. Han har växt in bra i högsta klassen här hemma och i höstas tog han ett staket (fem raka vinster) i Frankrike där två av dom var i början av vintermeetinget på Vincennes. 3 Bo C. 2% var ute i derbyt i höstas och sågs med vinstchans efter ett övertygande kval, sedan var han rejält skrik några starter. Nu totalt bortglömd och har kapacitet för vinst. 8 Mack Dragan 8% blir det "all in" utrustningsmässigt för, här i debuten över 3000 meter, barfota runt om och bike första gången i år, dessutom norskt huvudlag.

Ta ett par stycken på varje volt, även om dom på mellanvolten normalt sett sällan vinner sådana lopp, därav rankas 10 Perfect Dynamite 14% ner lite idag.

Ranking: A 13.12. B 3.2.8.10. C 1.15.6.4. D 7.5.9.11.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.2: 5 Ural

Avd.3: 4.5.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.5: 4 Shadow Gar

Avd.6: 4.7.

Avd.7: 2.3.8.10.12.13.

3456 Rader som kostar 1728 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.5.7.8.9.10.

Avd.2: 5 Ural

Avd.3: 4.5. 

Avd.4: 3 Master Hill

Avd.5: 4 Shadow Gar

Avd.6: 4.7.

Avd.7: 2.3.8.10.12.13.

168 Rader som kostar 84 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!