Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75-TIPS BERGSÅKER 1 MAJ

Omgången.

Extrainsatt V75 den 1 maj och Bergsåker står värd för tredje året i följd nu, med lite tidigare starttid i 15:00 (jämfört med ordinarie tid 16:20). Tre lopp med femton hästar, tre med tolvhästarsfält och ett treåringslopp med elva startande. Detta är possitivt för chans till hygglig utdelning, dock ses några stora favoriter med hög segerchans, men lyckas man fälla ett par av dom kan vad som helst hända.

Örjan Khilström har flera bra chanser idag att ta sin 1000 V75-vinst, då han står på 999 nu! Har han inte hittat först till mållinjen i någon av dom sex första avdelningarna ser jag det högst möjligt att han får fira efter sista V75-loppet för dagen. Där jag förordar spik på Daniel Redens fina Michelangelo Ås.

Bästa spiken!

Hittar denna redan i inledande avdelningen, där det stör minst att en stor favorit vinner, då vissa spelar med bred gardering i första på ren rutin, för "man vill ju inte åka ut i första loppet". 3 Hankypanky Rubyred 57% är startsnabb och står perfekt inne på pengarna, har visat klass och toppform.

Ett minus för stora favoriten kan vara att hon tävlar mot hingstar och valacker, men det har hon gjort tidigare med, bland annat då hon galopperade stort, men över 1600 meter körde ifatt och rundade allihop till överlägsen seger. Och dessutom är ett par av dom värsta konkurenetrna här med ston, iform av 9 Lupin Håleryd 11%, som har bakspår, 7 Au Pair Girl 3% som fått spår en bra bit ut på vingen.

Gå kort!

Försöker att välta omgångens största favorit, men vill samtidigt inte slösa för många streck, låser på tre hästar i aavdelning fem. Se motivering längre ner. Avd 5: 5.9.15.

Avdelning 1.

Se "Bästa spiken!" 

Värsta motbudet på pappret, 1 Moses 17% blir lite överstreckad, och från stallet låter det som spåret kan vara sämsta tänkbara, startgalopp näst senast från just bricka ett, blir långsam start hur som helst och kan bli fast. 

Ranking: A 3. B 1.7. C 9.5.2.8. D övriga.

Avdelning 2.

Vidöppet stolopp med spårtrappa, men det spelar mindre roll, när alla hästar är orutinerade och garderingen känns given. Håll koll på andrahandsfavoriten 4 Dixie Brick 18%, testas barfota runt om för första gången. Från stallet aviseras vanlig vagn, men Normus har lurat spelarna förut och om dom testar bike i värmningen är det en spik, klar förstahäst på barfotan. 12 Reality Cash 1% trodde dom en del på inför denna säsongen och därmed varit besvikna på. Har bara blivit en start och nu testas barfota runt om och helstängt från ett uselt läge, men procennnten är låg. 13 Global U.S.A. 18% har också jobbigt läge, men varit mycket bra vid två raka vinster på barfotabalans. 5 Fast And Quick 21% är favorit, stått över jobb sedan sist pga hovböld, inte possitivt och stall Reden håller en av sina andra favoriter i omgången som deras bästa chans.

Ranking: A 4. B 13.12.2.5. C 1.9.8.15.10. D övriga.

Avdelning 3.

Treåringslopp där alla är i början av deras kariärer, i sådana lopp kan det vara enorm skillnad på presatationerna från lopp till lopp. I många tips antyds dessutom att det nog är fel favorit på förhand, och 2 Qvija's Aapo 19% borde vara första häst, då den avslutade bra som fyra senast mot betydligt bättre motstånd. Han har dock inte vunnit lopp ännu, så jag ställer mig inte och gör vågen och spikar, som vissa andra. Favoriten känns kraftigt överspelad, 5 Granit De La Roque, till över 50%. Det kommer nog ändras en hel del under dagen. Mycket öppet, även om förhandsfavoriterna borde fått lite mer hårdhet så känns dom allt annat än överlägsna, det är nog inte fel att ta alla här. 

Idéerna är 9 Boxer Shrimp 9% känns intressant, går nog felfritt bakom hästar, och efter ett par andraplatser kan det vara dags för vinst nu. 8 Qwartz 5% blev rundad sist i tufft gäng, kommer från formstall och ses med chans trots tråkigt läge. 7 Meves Vacances 1% testas en hel del utrustningsändringar på, intressant som lite streckad.

Ranking: A 9. B 8.5.2.7.4. C 3.1.11.  D 6.10.

Avdelning 4.

Tillägslopp för kallblod, då brukar dom hårdare hingstarna och valackerna vinna, men här får ston stå 20 meter före, trots samma prispengar intjänat, det gör det mycket jämnare. 

Favorit blir 2 Rus Can 40%, mycket på att hon "stod emot bra" mot Månprinsen sist, startade 40 meter före och Månprinsen gjorde bara vad som behövdes och det var så klart inte ens nära vinst för Rus Can den gången, ett par av dom bättre galopperade bort sig då. Hon vann inte lopp på 18 försök under förra året, och här behöver nog ett gäng av dom tuffast galoppera igen om hon ska vinna detta. Inte ens säkert att hon får ledningen tidigt. Hon har toppform och kan vinna, men som storfavorit är det tillräckligt med minusfaktorer.

8 Järvsöodin 16% ska det bli "skoryck bak, som är bra för honom" enligt J-O Persson, inte gått så tidigare enligt skoinfon i programmen, mycket intressant. Ulf Ohlsson kör och han är given förstahäst i loppet. 15 Guli Tor 14% har bakspår på tilligg, vilket aldrig är roligt, han ska ha ryggar och spurta till slut. Blev både fast och störd sist, så glöm det, har annars inlett året strålande med tre vinster en andra och ett tredjepris, på sex starter. Mest pengar tjänat har 13 Vill Solen 8%, den blir allt som oftast hårt spelad och Kontio har vunnit med honom förut, passas.

Ranking: A 8.15. B 13.2. C 1.5.6. D 7.11.9.10.4.12.14.3.

Avdelning 5.

5 Magic Cash 71% är omgångens, i särklass, största favorit. Över 3140 meter vinner oftast bästa hästen och han får lång distans på sig att hamna rätt på det. Men vi måste hitta anledning att gardera, sex galopper på 13 starter, och vid alla galopper har han slutat en bit ned i fälten. Snävt spår i volten nu och galoppen kan komma direkt, annars är han väl helt överlägsen? Klar A-häst eller utgång, men jag hoppas på galopp och garderar. 

Vill inte slösa för många streck, och här gäller det att välja några få, rätta motbud, att krydda systemet med för rätt värde, spelmässigt. Stort steg ner till andrahandaren 9 Fighting Bax 8%, som nu fått två lopp i kroppen och gått helt okej, nu kan formen sitta där, och firma Örjan/Reden brukr ju vinna en del för stunden. 15 Explosive Merlot 3% vann i mitten av april förra året just över 3140 meter på 1.14,1a, och följde då upp med ytterligare två segrar, så något av en "årstidare". Uselt läge, men till den låga spelprocenten är han en kul outsider. 

För dom som vill gardera vidare så kan nämnas att det är gynnsamt att gå på innerspår genom några svängar i dom långa loppen. Perfekt läge för det har 1 Actual Star 7%, visst en hel del galopper i raden, men spår ett är bästa tänkbara. En annan som kan gå en bit på innerspår är 7 Flash Hammering 1%, har testat distansen en gång tidigare med vinst som resultat.

Ranking: A 5. B 9.15. C 1.7.  D övriga.

Avdelning 6.

Kort distans och här kanske det kan köras lite för fort från början? 2 Master De Pan 24% är en norsk häst som varit struken sedan senaste starten, och då får han visa något först, innan jag lägger den som förstastreck på svenska V75.

7 Dardanos 3% gick lite ur form efter bland annat vinst i V75 och ett par till bra insatser i vintras, har vilat ett par månader nu. Har gått bra direkt efter vila förut, står bra inne, är startsnabb och ses med bra chans. 11 Yieldson 14% verkar vara helt oöm för positioner, kan gå en rejäl repa ute i spåren och är inte borta trots spåret. 10 Wrongdoer 4% låter dom rejält uppåt på och är streckvärd i öppet lopp. 1 Okashi Cheri 13% har läget, vann V75 på Bergsåker i vintras över distansen och tippas som förstahästen, framförallt på läget.

Ranking: A 1. B 11.7.10.5.8.2. C 3.4.6.9. D 12.

Avdelning 7.

Här kommer Daniel Redens bästa chans för dagen, enligt uttalande från Pär Pergenius i stallet. 3 Michelangelo Ås 37% såg riktigt bra ut sist. Jag håller med, och om det är Redens bästa chans så är det väl slöseri med strecken att inte spika? Gick bra, bakom Disco Volante, som startar i Lotterian i Italien till helgen. Nu har han framspår medans värsta motbuden har bakspår.

11 Angel Of Attack 18% har gått bra nere på Vincennes i vinter och sist var han ute i Olympiatravsförsök, där det blev lite fel, men bara slagen av riktigt bra hästar. Vid gardering är han tidig. 1 Whithous Express 3% blir det barfota fram på, räcker nog inte ändå. 9 Mr Golden Quick 18% är inkvalad till silverfinalen på elitloppshelgen, så det kanske blir passivt upplägg från detta läget. 5 Ochongo Face 8% har testat guld några gånger i vinter och börjar växa in i klassen, chans från bra spår.

Ranking: A 3. B 11.5. C 1.9.4.12. D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 3 Hankypanky Rubyred 

Avd.2: 2.4.5.12.13.

Avd.3: 2.4.5.7.8.9.

Avd.4: 1.2.5.8.13.15.

Avd.5: 5.9.15.

Avd.6: 1.2.5.7.8.10.11.

Avd.7: 3 Michelangelo Ås 

 3780 Rader som kostar 1890 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3 Hankypanky Rubyred 

Avd.2: 4 Dixie Brick

Avd.3: 2.4.5.7.8.9.

Avd.4: 2.8.13.15.

Avd.5: 5.9.15.

Avd.6: 1.2.5.7.8.10.11.

Avd.7: 3 Michelangelo Ås 

504 Rader som kostar 252 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!