Speltips: V75-TIPS OLYMPIATRAVET ÅBY 27/4

Omgången.

Olympiatravet är stora höjdpunkten för helgen, då Åby har invigning för hela sin nya anläggning. Som bland annat innehåller hotell med utsikt över travbanan från sängen på många av rummen, man hinner kanske se tidiga värmningar genom fönstret innan man beger sig ner till banan. Undertecknad är dock inte på plats denna gången, får hålla mig inne och jobba in vinnarna via datorn med pollenallergi från helvetet.

Att det är dubbla openstretch på Åby har väl inte undgått någon, det släpps och byts possitioner hej vilt, jämfört med alla andra banor, då ingen är lika rädd att sitta fast. Något fler skrällar (streckade under 7%) än genomsnittet på V75 och ganska mycket färre favoriter som vinner, än på övriga banor. Brukar bli mer jämnt spelat i loppen, tillexempel spår 5,6 och 7 i auto får något bättre vinststaistik än på övriga banor, då dom släpps till spets lättare här, och kuskarna har större benägenhet att köra frammåt, istället för att backa från spår längre ut på vingen.

Bästa spiken!

Lite fantasilöst kanske, men vinner dom så vinner dom. Och Daniel Redens hästar vinner för tillfället en hel del lopp. 7 Propulsion är den bästa han har, som ska vara längder före övriga i stallet, och när 'övriga' (läs Heavy Sound) går ut och vinner årsdebut på 1.09,6 med sparade krafter säger ju det en del. Ett av dom sämsta Olypiatravsfinalerna på pappret och ganska ihåligt gäng bakom. Spik och så länge 'Proppen' står i 1.6 fasta odds på bland annat Unibet, så kan den vara värd att lägga till på någon trippel, för er som spelar sportbet. På streckspelen är det bara att spika och se omgången som V65 den här veckan.

Gå kort!

Blir i stoloppet, där Gocciadoro har 4 Valchiria O.P. 24%, som gick bra i årsdebuten, och bara såg sig besegrad av Hevin Boko, som kom med dokumenterad form. Valchiria var bland annat ute i Italienska derbyt för hingstar och valacker, och hon räknas som Italiens bästa sto och med lopp i kroppen borde hon gå framåt. Favoriten 5 Mellby Free 42% vann bland annat Stochampionatet och Breeders Crown förra året och tillhörde den absoluta kulltoppen i Sverige. Årsdebut nu och spår utanför värsta motbudet gör garderingen given.

Stänger på dom två, då övriga bara inte ska räcka, och 12 Dibaba 10% känns något överstreckad, antagligen på namn och kusk.

Avdelning 1.

Den som vill koppla grepp på omgången chansar och spika Björn Goops knappa favorit i ett jämnt streckat lopp.

3140 meter med två tillägsvolter, där vinns det oftast av favoriten från dubbla tillägg. Nu är det ju inte så enkelt denna gången, då ingen överlägsen kommer ut här, och det är jämnt spelat på flera hästar. 13 Ragazzo Da Sopra 18% har bäst segerchans, efter att ha blivit härdad med flera klart bra insatser på Vincennes i vinter, nu blir det dessutom barfota runt om. 10 Antonio Trot 16% är det givna motbudet, då det oftast är gynsamt att få några svängar på innerspår i långa lopp. Han har inte riktigt räckt till i silverdivisionen, men över drygare distanser hävdar han sig så gott som alltid. 1 Amazing Dream N.O. 5% ses med bäst chans på startvolten och står ju bra inne på pengarna, trivs med körspö, kan överraska. Sälllan dom från mellanvolten kommer bra på det, och ingen vinner därifrån på lördag, (speciellt då den bästa där blev struken).

Ranking: A 13. B 10.1. C 11.15.3.14. D övriga.

Avdelning 2.

Denna gången kan favoriten bli över från start, då gäller det ha riktigt många streck för att känna sig helt säker.

Hade "bästa spiken" senast 1 Victory Island 22% var ute på V75, då mötte han tufft motstånd och gick undan rejält. Nu är det spår 1 och han är inte jättesnabb ut, så risk för tredje invändigt. Det kan lösa sig då det är dubbla openstretch, det kan också göra att han är nöjd med den positionen och sen blir det för långt fram. Fortsatt barfota runtom och ses med bra chans ändå. 11 Mr Clayton J.F. körde Rikard lite för sent med sistoch blev "bara" tvåa, Örjan kanske också kör för sent, men med rätt ryggar en bit kan avslutningen bita riktigt bra, och till under 2% är han given. Intressant gäst i form av 10 Zafiro G.Z.O. 13% ses med chans, efter possitiva rapporter. 6 Rajah Press 6% gör årsdebut, men det blir racerbalans direkt med bike och barfota runtom, och Björns stall har visat upp några rejäla årsdebuter på slutet och visar knallform.

Ranking: A 1. B 6.10.7.11.9. C 5.4.12. D 8.3.2.

Avdelning 3.

Kort distans och det lär bli full körning hela vägen. Spets och slut, men på vem?

6 Varieta' Luis 17%, från Gocciadoros framgångsrika stall selar ut en som verkar varit ute mot dom bästa i Italien, och ska ha hygglig startsnabbhet. Men han har också lätt att ta till galopp, och här är nog ledningen upptagen? 2 Rushmoore Face 7% blir det all in på med barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn. Han är redan ikvalad till Elitloppshelgens final i silverdivisionen och han kanske är nöjd med rygg ledaren ändå? 4 Heart Of Steel 37% kan nog komma iväg riktigt snabbt från ett perfekt startspår och måste vara det givna spetsbudet, och är därmed berättigad favorit. Höga förväntninga från stallet har följt den här hästen och det blir barfota runt om, murphybländare och bike som senast.

Ranking: A 4. B 6.2. C 3.11. D 12.9.7.8.1.5.

Avdelning 4.

Häftig proposition, med 3140m för lite mindre rutinerade. Spara på krafterna ett tag och ha sparat till slut borde vara bästa receptet.

Petri Puro brukar jag försöka ha lite extra koll på när han tycker djuren ska duga på V75, han har ett lite mindre stall och får varje år fram några riktigt bra hästar för klasserna dom är i. 8 Burning Man 19%, trodde många var stenklar på V75 två starter sedan, men det blev galopp då, och risk finns alltid för att gamla synder visar sig igen. Felfri vinner han. Kan bli så att jag garderar trots allt och favoriten 5 Vikings Brodde 26% spelas alltid hårt, men spår 5 i volt kan strula rejält. 1 Ediego 6% har läget nu, gjort det hur bra som helst från rikgtigt risiga lägen flera gånger på slutet.

Ranking: A 8. B 5.1. C 12.3.4.7.2.9. D övriga.

Avdelning 5.

Se "Gå kort!" Motbuden skulle kunna vara lägesgynnade 1 Havefunwithme 3%, 2 Carna Sensei 6% och 3 Commit Boom Bay 1% kommer alla med form, och gjort starter i år. Fördel att ha bra spår och gå på innerspår i stoloppen, speciellt på Åby.

Ranking: A 4. B 5. C 1.2.3.6.12.9.8. D 10.11.7.

Avdelning 6.

Gocciadoros var overkligt bra sist, krossar han allt igen? Det är väl här utdelningen ska bestämmas?

5 Vincero' Gar 53% har alla sett nu, läst eller hört om. Men det var en spårtrappa sist där han stod väldigt bra inne och dom betrodda på framspår gjorde årsdebut och hade mycket mindre pengar på kontot. Insatsen såg kanske lite bättre ut än vad den var. Man letar ju anledningar att övertala sig till gardering, och allt dett räcker för mig. Bronsdivisionen nu och riktigt bra hästar, där många är påväg genom klasserna. 9 Gina Schermer 8% är alltid hårt spelad och vinner allt som oftast, står perfekt inne på pengar, given. 10 Vlad Del Ronco 15% har vi ju sett är riktigt rejäl, duger. 11 Pastor Power står stenhårt inne från risigt läge, men släpper inte den till 0,4%. Från dom bättre spåren ser jag framförallt en helt bortglömd 3 Martin De Bos 2%, streckas på alla seriösa kuponger, trots årsdebut.

Ranking: A 5.9.10. B 3.1.7. C 1.11.2. D 12.4.6.

Avdelning 7.

Olympitravets final. Ska Danel Reden träna vinnaren i alla storlopp i Sverige i år så måste han ju börja någonstans! 7 Propulsion är väl stenklar?

Se "Bästa spiken!" Av gästerna så såg 2 Coach Fanbleu 2% riktigt rejäl ut sist, och kan hålla ut värsta motbuden i spetsrusningen, han har inte fått tävla mot dom bästa i Frankrike, då han är valack. Om han inte kan svara bör han få bra position ändå, och är givet motbud.

Ranking: A 7. B 2.5. C 3.10. D övriga.

Stora systemet

Avd.1: 1.10.11.13.14.15.

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.3: 2.4.6.

Avd.4: 8 Burning Man

Avd.5: 4.5.

Avd.6: 1.3.5.7.9.10.11.

Avd.7: 7 Propulsion

3024 Rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 13 Ragazzo Da Sopra

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.

Avd.3: 2.4.6.

Avd.4: 8 Burning Man

Avd.5: 4.5.

Avd.6: 1.3.5.7.9.10.11.

Avd.7: 7 Propulsion

504 Rader som kostar 252 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se