Manfred Kåvestams blogg

Speltips: SENT V5-TIPS HALMSTAD 15/4

Omgången.

Halmstad är inte värd för V64 eller något sådant men här kommer ändå mycket sen genomgång till deras tävlingar i kväll. Spelstopp V5 19:15. Fått hjälp med analysen av en kompis och riktig stammis på Halmstadtravet, känns givet att dela med oss! Kanske någon som är påväg till banan i kväll som uppskattar tipsen. Vi tipsar om V5-loppen!

Halmstad har bäst banpersonal i sverige, och deras bana är det alltid högsta kvalitet på och erbjuder givetvis körning på valfri balans. Till skillnad mot Umåker, som var bitvis hård i lördags och var tredje häst inom V75 galopperade. Varför inte ha proffs som åker runt på alla banor och fixar till det inför V75? Bara en tanke.

Bästa spiken!

En av anledningarna till att jag väljer att lägga ut tipsen, är att vi kom fram till samma idé, och den baseras inte på att vi tror att hästen på något sätt är överlägsen, utan på rent spelvärde. 8 Smevikens Cruiser i avdelning 4, var fin på barfota runt om, som tvåa bakom en helt överlägsen Tudor Kronos, i ett mycket tuffare lopp på V86 förra veckan. Tog för övrigt alla sex segrar i fjol på just barfota runt om.

Storfavoriten i detta loppet 1 Digital Data är en fin häst och står 40 meter före, gör nu comeback, efter att pausat ett par månader, kan behöva loppet i kroppen. Är orutinerad med bara drygt 100 000 på kontot mot våran idé som har tjänat närmare miljonen. Och 54% på favoriten mot 12% på Cruisern, då känns det givet att testa att spika våran idé så klart.

Dragen

Avd.1: 1 Personal Jesus 3%, trivs nu när det går att köra barfota bak, duger här.

Avd.2: 1 Lillian Sjöhammar 6%, har läget. Bortglömd.

Avd.3: 6 Borups Racing 6%, borde kanske vara favorit?

Avd.4: 8 Smevikens Cruiser 12%, går ner i klass, V75-starter allt som oftast och en sväng till Vincennes i vintras, har hårdheten, vi spikar!

Avd 5: 10 Sanda Love 8%, trivs på barfota runtom, varit favorit på V75 i vintras och är ofta hårt spelad. 

Avdelning 1.

5 Hurricane River 24% blir förstastrecket, galopperade på V75, som betrodd i många tips inför den uppgiften. 3 Maze Runner 19% vann svampen som tvååring och startade på en del som treåring utan att hävda sig riktigt i dem större loppen, men tjänat en miljon, och där är dagens konkurrenter inte ens nära, ifråga om rutin. Barfota runt om för första gången nu! Litet fält och relativt billigt att helgardera, kan vara läge för det.

Ranking: A 5.3. B 1.4. C 8.6  

Avdelning 2.

Enormt lågklassigt stolopp där 2 Amusement lär få favoritskapet. Hästen har inlett lovande och har en bra uppgift här. Dock väldigt grön än så länge, och har tidigare galopperat från snäva spår i volten. Ingen vi går rätt ut på. Tycker det finns ett intressant bud i 1 Lilian Sjöhammar som kan en hel del de dagar hästen står på benen. Intressanta förutsättningar med spår ett på volten. Bakom där ska även 5,7,9 räknas tidigt.

Ranking: A 2. B 1.7. C 5.9. D övriga.

Avdelning 3.

Amatörlopp över kort distans och här borde 6 Borups Racing kanske vara favorit, som visade bra form sist, efter två galopper innan. Frank Nilsson är en duktig kusk som nu kört honom två gånger i rad, tredje gången gillt nu och till dryga 5% är han ett drag. Amatörlopp är dock amatörlopp och här kan det smälla. Ta många och glöm inte 7 Floalts Cicciolina 1% som mött värre än så här och blir intressant i första starten över kort distans. Bengt A har dessutom fin snurr på stallet.

Ranking: A 5. B 4.7. C 3.10.11. D övriga.

Avdelning 4.

Se "Bästa spiken!"

Ranking: A 8. B 1. C 4.3.  D övriga.

Avdelning 5.

I avslutningen har formstarke Conrad Lugauer en duo som kommer dra streck. 5 Super Steve (37%) som årsdebuterar samt kapable 6 Bonny Boy till 15%. Båda ska räknas men vi ska försöka fälla tyskens armada. Draget i loppet tycker jag definitivt att 10 Sanda Love  är som var klart förbättrad senast på barfotabalans, nu spelad till 8%. Hästen är klart gynnad av detta och när jag läser in att det kan bli bra tempo på loppet har hästen en vettig chans att vara långt framme. Nämner också 1 Arapaho Ghostdance som jag följt större delen av karriären. Mycket, mycket bättre än raden men ställer ofta till det för sig själv genom att vara het o sv. Skulle hästen få en smygresa på innerspår med Lugauer i spets är hästen absolut inte borta till 6%.

Ranking: A 10. B 5.1.6. C 3.8.  D övriga.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.3.4.5.6.7.

Avd.2: 1.2.5.7.9.

Avd.3: 3.4.5.7.10.11.

Avd.4: 8 Smevikens Cruiser

Avd.5: 1.5.6.10.

720 Rader som kostar 720 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.3.4.5.

Avd.2: 2. Amusement

Avd.3: 3.4.6.7.10.11.

Avd.4: 8 Smevikens Cruiser

Avd.5: 1.5.6.10.

96 Rader som kostar 96 kronor.

 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Sveriges bästa

Kända profiler