Manfred Kåvestams blogg

Speltips: JACKPOT GS75 14/4

Omgången.

Då det var extremt låg utdelning förra veckan så frös både sexor och femmor inne då, det gör att det blir rejäl jackpot till denna gången. Dock var starttiderna ändrade förra veckan, till 15:00 istället för 15:50, som det varit tidigare och det medförde att många missade att lämna in, omsättningen blev den klart lägsta hittills i år. Nu fortsätter dem ändå med 15:00, vilket absolut inte är någon fördel. Bättre att hålla sig till en och samma tid.

Då atg-tillsammans bara erbjuder andelsspel på V75 och V86 ännu så länge kan jag inte göra ett system där åt laget tyvärr, men på atg.se går det tydligen göra ett privat andelsspel till dem flesta spelformerna, så gör ett där, kommer att lägga ut lite länkar till det i kommentarer mm. För det känns givet att få ihop ett system då det är stor jackpot och omgången körs på min hemmabana Axevalla. Att tänka på är ett det är sveriges längsta upplopp, fler får chansen i spurten och det gör det ofta lite öppnare.

Bästa spiken!

Peter Untersteiner är den av stortränarna som åker till Axevalla med ett gäng hästar, flera med bra vinstchans och bästa spiken hittar jag i avdelning 6, där han har 3 Sobel Jasmine till start i ett test inför årets StoChampionat. Loppet ser ut att vara ett klassiskt tvåhästarslopp, där många dubblar systemet, vissa går på 9Procolate, då hon vann senast dem möttes, på V75 Jägersro. Trodde då mer på den sistnämnde förra gången, då PU:s häst hade ett besvärligt fjärde spår i volten. Nu har dem ett perfekt läge i spår 3 i auto mot värsta motbudets bakspår. Tillsammans med att hon inte ens är favorit till 32% mot Procolates 53% känns det som en mycket bra spik!

Gå kort!

I avdelning 2 har 10 Erwin en mycket bra vinstchans, men startar med 40 meters tillägg på innerspår, han kan ju bli lite fast där en bit, oavsett blir det en jobbig resa fram, och då han tar till galopp ibland så vill jag ha någon mer med. Speciellt då han är väldigt mycket streckad till nästan 70%. Jag testar med 9 Shutter Island, som också han kan ta till galopp i tid och otid, bland annat sist, med segern på gaffeln. Han är medel-startsnabb och med PU upp denna gången, som är expert på spår 6 i voltstart så kan han köra sig långt fram direkt, med bara tre på start kanske han tillochmed kan ta sig fram och överta ledningen tidigt. Till 8% är han helintressant. Låser på dem två.

Avdelning 1.

8 Evan Williams Sisu vinner ungefär varannan gång han har framspår, och oftast då från ledningen. Nu har han bricka 8 men kan köra till spets ändå? Given tipsetta till 17%. Milord tränas av duktige hemmatränaren Eric Martinsson som fått ordning på honom, efter att han testats hos olika tränare utan att få det att lossna. Vann sist från samma läge, är kanske rätt favorit till 26%. 7 Persimon Face var duktig sist som rejäl skräll, ändå bortglömd nu igen 5%. 

Ranking: A 8.  B 9.7.4.  C 2.11.10.6. D 5.3.12.1.

Avdelning 2.

Se “Gå kort”! För dem som söker rejäla skrällar kan nämnas att 2 Cayucos 1% går i ny träning och testas med lite annan utrustning, kan ju tända till på det. 5 Bear Amarante 1% går oftast bra efter vila och Andre Eklundh är en duktig kusk som oftast är lite bortglömd av spelarkollektivet. Niclas Benzon är även han ofta lite bortglömd, hänger han på sin bike på 13 Bahama Mama 1%, så känns det intressant.

Ranking: A 10.  B 9.  C 13.5.11.2.1.3. D övriga.

Avdelning 3.

10 Barista Oak 24% är bästa hästen, men det ser ut att vara ett väldigt öppet lopp och gardering är helt given. Speciellt då det högst oklart om 1 Elche 25% kan försvara sitt innerspår, här kan favoriten bli fast. 10 Zolaseva 5%, ibland kan Dahlens hästar vara kusligt starka, och det biter oftast bäst i ju lägre klass dem fortfarande befinner sig i, kan inte plocka bort den här. 7 Rapid cash 15% är ostabil, men Dalborg är duktig, så han kanske kan hålla honom i trav, då är han rejäl. 2 Raj’s Messiah gör årsdebut, är startsnabb och kan vara ledaren, till 5% måste han med tidigt.

Ranking: A 10.  B 2.7. C 1.11.8.4.12.  D 5.9.3.6.

Avdelning 4.

Lärlings- och ungdomslopp för bara ston i låg klass, då ska man ta många säger erfarenheten. Gardera på lite här. 6 Global Wireless är bra, men osäker och en bit ut på vingen kan göra att det blir jobbig inledning med, som klar favorit till 34% är det givet att gå emot denna gången. 3 Wherehaveubean 5% är lättplacerad och ganska hygglig från start, är med där framme och detta kan vara lämpligt motstånd, det är en bra ide att alltid ranka upp bra lägen i jämna lopp. 1 Luna Lovegood 13% är startsnabb, har bricka ett, har suttit fast flera gånger i rad med, till synes, krafter sparade, kommer luckan denna gång så kan det mycket väl vara vinnaren. 9 Bicc’s Lexie testades med barfota bak sist, det var dem inte helt nöjda med, så går tillbaka till ordinarie balans. Hon var ändå två då, och mötte då hingstar och valacker, nu bara ston emot och från smygläge kan det gå.

Ranking: A 1.3.  B 6.9.4. C 2.5.12. D 10.7.8.11.

Avdelning 5.

Toppform I stallet hos Eric Martinsson, här startar 3 Nisse Sånna 28%, som dem tror på varje gång från stallet. Ulf Ohlsson testas för första gången och även om Jepson är riktigt vass är det alltid intressant med kuskbyten, då vissa hästar kan tända till på det. Då han nu har bättre läge än dem flesta konkurrenterna så kan det vara läge att chansspika tillochmed. 12 Blue Mustasche 18% är rejäl, galopperade 100m kvar, med segern klar, senast. Spår 12 i spårtrappan ses av kuskarna som det absolut sämsta, så det kan bli svårt. 4 Tricky Face har fått tuffa resor varje gång på slutet och har nu ett bra läge, är värst emot till 13%. 13 Bird Parker är det kuskplus på med Kim Eriksson och till 7% är han ett garderingsbud. 10 Livi Mermaid är oftast betrodd, men helt bortglömd nu i årsdebuten, till under 2% är hon loppets fynd.

Ranking: A 3. B 4.10.12.6. C 13.11.7.15.8. D 5.1.9.2.14.

Avdelning 6.

Se “Bästa spiken!”

Ranking: A 3. B 9.  C 6.10.8. D övriga.

Avdelning 7.

6 Staro Costashorta 57% är en bra favorit, körde sig till ledningen från spår 8 sist, vann efter rejäl insats. Har tagit spets av egen kraft många gånger och är det givna spetsbudet här. Kunde vara en spik, men då han blir en av omgångens största favoriter i sista avdelningen, så är spelvärdet lika med noll. 5 Seek and Destroy 3% är också han startsnabb och speedig, kan hitta bra position, kanske rygg ledaren eller andra utvändigt, blir farlig över Axevallas långa upplopp om luckan kommer. 3 Peder Mykla 11% aviseras att dem ska köra i spets med och dem låter riktigt uppåt angående formen. Det kans ställa till det för storfavoriten om han får svar och hamnar i dödens. Med körning från flera kan det öppna upp sig rejält. 7 Global Raceway 15% är aldrig bortglömd och gör oftast bra lopp, spurten ska bita bra över upploppet. Gr det väldigt fort där framme kan även starke 10 Top Yllit 1% komma in i matchen till slut.

Ranking: A 6.  B 5.7. C 3.10.4.9. D 11.2.8.1.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.4.7.8.9.

Avd.2: 9.10.

Avd.3: 1.2.4.7.8.10.11.12.

Avd.4: 1.2.3.4.6.9.

Avd.5: 3. Nisse Sånna

Avd.6: 3. Sobel Jasmine

Avd.7: 3.5.6.7.10.

 2400 Rader som kostar 2400 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 8. Evan Williams Sisu

Avd.2: 9.10.

Avd.3: 1.2.7.10.11.

Avd.4: 1.2.3.4.6.9.

Avd.5: 3. Nisse Sånna

Avd.6: 3. Sobel Jasmine

Avd.7:  5.6.7.

 180 Rader som kostar 180 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Sveriges bästa

Kända profiler