Travstatistiks blogg

Speltips: Två Boxing Day-spel på Valla

Hoppas julen varit bra och att ni hade varit snälla under året! Lite trav och V75 (om nu atg.se fungerar) på Annandagen är alltid trevligt och i dag tar vi två spel.

Det första tas i V75-2, lopp 6 och final i Bronsdivisionen. Ett jämnspelat lopp där favoriten har nr 5 och heter Hawk Cliff. Säkre Björn Goop i sulkyn. Detta låter ju onekligen fint och hästen var bra senast. Kan absolut vinna, och vårt huvudspel i loppet tillåter även att Hawk vinner. Bara vår nr 8 Can Lane blir tvåa eller trea så är vi hyfsat nöjda. Självklart tar vi även ett vinnarspel till överoddset 25x (vi hade spelat till 15x), men huvudspelet blir alltså på plats. Hög segerprocent, inte alltför höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds, Untersteiner jr i sulkyn och har avslutat fint i de två senaste starterna. Kan öppna för en bra posistion och är en trevlig luring.

Spel nummer två tas i V75-4, lopp 8 och final i Klass II. Även detta loppet är mycket jämnspelat. Favorit är nr 2 Ridgehead Kato med nestorn Kontio. Liknande förutsättningar som för Hawk då båda har Nurmos som coach. Även Ridgehead kan såklart vara helt överlägsen, men vi har ett litet drag i form av nr 11 Sigel Garline med en annan nestor, Torbjörn Jansson i sulkyn. Har precis som favoriten ett par lopp i kropp efter frånvaro. Hög segerprocent, bevisad form, inte alltför höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds, bra snittid och plusbetonad insats senast. Inget lika högt överodds som det första spelet, men ändå klart trevligt odds till 16x insatsen.

Lycka till på spelet och så hoppas vi atg.se fungerar!

Travstatistiks blogg

Travstatistik

Travspelare sedan början av 80-talet. Fokuserar enbart på skrällar och baserar alla spel på den egenutvecklade statistikmotorn och databasen med lopp från 1999.

Sveriges bästa

Kända profiler