Travstatistiks blogg

Speltips: Skrälljakt i veckans första jackpotomgång

Denna vecka är som alla vet småhysterisk vad gäller jackpotar på V86 och V75. Vi ska inte orda så mycket om det utan dyker rakt ner i skrälljakten till V86.

Till kvällen har vi inte bara ett spel, utan två. Ett huvudspel och ett kompletterande spel.

Huvudspelet kommer först, Solvallas lopp 7, V86-2. Ett rätt så lågklassigt lopp för treåringar över 2140 meter autostart. Favoriten är nr 11 Moses med Kihlström. Moses blev sexa senast i inte alltför snyggt trav, så den jagar vi iväg och spelar istället nr 2 African Coast med Oskar Kylin Blom i sulkyn. African har visserligen rätt så höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds, men hingsten har bla varit ute i Kriteriekval. Räckte inte då, men tränat bra efteråt. Har hög segerprocent, bra läge och fin snittid. Racebet erbjuder 20x på vinnarspelet och det tar vi med två units. Detta är också huvudspelet då vi anser det helt enkelt vara den bästa chansen av våra två skrällar.

Det andra spelet tar vi i avslutningen, Solvallas lopp 10, V86-8. Ett klass I-liknande lopp över 2140 meter autostart. Favorit är nr 5 Ginotonic med Kontio. Ginotonic har inte lyckats vinna under hela 2018 och med de förutsättningarna är det återigen dags för skrälljakt. Bra parametrar till ett litet överodds hittar vi på nr 11 Digital Diamond med Anna Sedström i sulkyn. Hög segerprocent, inte alltför höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds, en av tre med bevisad form och dessutom bevisad spurtförmåga då den åttaårige hingsten spurtade bra i ett lopp på Sundbyholm. Läget är såklart tveksamt och man är lite pessimistisk angående chanserna i stallet, men en unit till vinnaroddset 45x tycker vi det är värt. Även en unit på plats till 7,75 investeras!

Travstatistiks blogg

Travstatistik

Travspelare sedan början av 80-talet. Fokuserar enbart på skrällar och baserar alla spel på den egenutvecklade statistikmotorn och databasen med lopp från 1999.

Sveriges bästa

Kända profiler