Travstatistiks blogg

Speltips: Kul drag på Solvalla och V86-4

V86 Express i kväll med tävlingar på Jägersro och Solvalla och vi vänder fokus mot huvudstadsbanan och banans lopp 8, V86-4, som är ett kul lopp över kort distans med autostart för ett relativt lågklassigt gäng hästar. Favorit är nr 11 Charlock Wiking, som visserligen har fyra raka segrar, men det var ca ett halvår sedan senaste starten så viss risk för ringrost finns definitivt. Med dessa förutsättningar går vi på skrälljakt och försöker fälla favoriten!

Vårt skrälldrag startar alldeles intill favoriten, nr 12 O.M.Easton med Micael Lindblom i sulkyn. Den fyraårige valacken har hög segerprocent, form och inte alltför höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds. Dessutom bevisad spurtförmåga och hyfsat bra snittid. De flesta intressanta skrällparametrar är alltså på plats och är väl egentligen bara toppkusk som kan saknas. Läget är som det är, men för två starter sedan kom han tvåa från spår 10. Han har fem raka starter bland de tre och är numera travsäker (peppar peppar).

Unibet erbjuder 35x på vinnarspelet och 6,25 på plats. Baserat på ovanstående textrader, så tycker vi att korrekt odds hade legat kring 20x resp drygt 4x, så spelvärdet finns och tas med en unit resp två units!

Travstatistiks blogg

Travstatistik

Travspelare sedan början av 80-talet. Fokuserar enbart på skrällar och baserar alla spel på den egenutvecklade statistikmotorn och databasen med lopp från 1999.

Sveriges bästa

Kända profiler