Travstatistiks blogg

Speltips: Skrälljakt på fina Vaggerydsbanan!

Ådne Odin avslutade vasst till en fin andraplats till bra platsodds i lördags och det var verkligen inte långt från förstapriset! Platsspelet brukar gå bra för oss och i dag lägger vi in tre units på ett kul drag i inledningen av V86 på Vaggeryd.

Lopp 3, V86-1, är i princip ett klass I lopp över 1640 meter autostart. Hyfsat jämnspelet på V86 är det också, så det är mycket bra förutsättningar för skrälljakt!

Favoriten är nr 2 Early Pactol med Björn Goop i sulkyn. En bra favorit och den enda egentliga nackdelen vi hittar, iallafall rent statistiskt, är att hingsten har lite väl höga siffror på eventuella vinnarodds senaste starterna.

Detta betyder ju att det finns lite potential att fälla favoriten och det duger bra åt oss. Iallafall när vi hittat en intressant skrällkandidat i nr 6 East Herkules med Magnus Jakobsson i sulkyn. En av fem med hög segerprocent samt en av tre med såväl hög segerprocent som form. I 23 av 34 starter har häste dykt upp på plats, så det är en häst som är van att vara långt fram. Dessutom även en av fem med inte alltför höga siffror på eventuellt vinnarodds. Lite lite spetschans, om än långsökt. Avslutade bra senast på Färjestad då han vann och känns enligt uppgift fin efteråt. Bra snittid också.

Vi tar tre units på plats till 3,60 och en unit på vinnare till 13x. Streckad på drygt tre procent på V86 just nu, så detta känns klart spelvärt!

Travstatistiks blogg

Travstatistik

Travspelare sedan början av 80-talet. Fokuserar enbart på skrällar och baserar alla spel på den egenutvecklade statistikmotorn och databasen med lopp från 1999.

Sveriges bästa

Kända profiler