Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 30/5

Ja. Jisses vilken helg i har haft och även om det alltid är lite antiklimax efteråt så har bara sommartravet börjat. Man kan ju ändå inte annat än lida en aning med Adielsson efter andraplatsen med Hail Mary. Etonnants uppvisning kommer gå till historien som en av de värsta i historien.
Att vinna på 1.09.3 med en kort galopp på vägen där han tappade placeringar samt fart är helt fantastiskt. Att återigen få se Elitloppet på Valla må bra med publik på plats, inget strul med trängningar och passgång över upploppet var nog vad travet behövde.
Till kvällens dubbel är det väldigt många felstreckade hästar i inledningen tycker jag så jag går för lite fler kombinationer ikväll men skriver dom i den ordningen jag rankar ifall man vill spela färre kombinationer. Alternativt kan man spika 8 Mable Arch i avslutningen som jag tycker har bäst vinstchans kontra procenten.
Raka spelet blir därför 10-8 till drygt 30ggr degen.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
10 Gerben är en segervan herre som brukar vara långt framme i nuvarande klass. Crebas uppåt.
Fick ett smått omöjligt lopp senast på V75 och avslutade ok till sistapengen efter att ha dragits bakåt av kall rygg. Hans Crebas andas optimism och räds inte dödens i detta gäng trots distansen.
Gör sina bästa lopp där framme så tidigt avancemang är nog att vänta.
Vettig favorit som man inte vill ta bort men jag vill heller inte spika från bakspår över distansen när det är så många i loppet som är felstreckade för övrigt.
Motbuden :
11 Testa Di Cavolo gör comeback efter utlandssejour och var fin i kvalet. Hyperintressant ikväll.
Räds inte distansen då han lever på sin styrka och det var bra tryck i kvalet så formen verkar vara på gång. Även här ser raden inte så rolig ut men har gjort sina bästa lopp med barfota bak som det blir ikväll och felfri ska han vara långt framme i detta gäng.
Nicklas ligger så klart lågt på förhand då det är svårt att veta var han står formmässigt men samtidigt är det en passande uppgift och fördelaktig balans så tidig till endast 5%.
3 Again Kronos har hög kapacitet de dagar han vill tävla. Startgalopp från samma läge senast. Gjorde comeback senast men galopperade direkt. Formen är lite tveksam men fick i alla fall lite tempo i sig senast och Kontio återigen upp i vagnen samt fortfarande barfota fram är plus.
Felfri vet man ju vilken taktik Kontio gillar och skulle han komma till ledningen här är 11% rätt intressant. Borde vara tidig.
9 Nisse Roc var tillbaka efter lite vila senast och avslutade sylvasst till andrapriset. Bara 4%
Raden ser kanske inget vidare ut men man ska ha med sig att Nisse gör sina allra bästa prestationer på barfotabalans och det visade han med i comebacken senast då han svarade för en vass prestation med barfota bak. Samma balans nu och lopp i kroppen gör att jag tycker han är väldigt bortglömd ikväll till bara 4%. Tidig för mig.
5 Digital Eye går ner i klass till ikväll men till 21% måste man vara överstreckad trots Goop.
Klarar spåret utan problem även om han inte är någon snabbstartare.
Raden ser så klart inte rolig ut men har mött mycket tuffare motstånd än kvällens på slutet så man får väl respektera streckningen om man spelar sådant spel. Klart han kan vara först över linjen i ett lopp som detta, speciellt med Goop i vagnen men som andrahandsfavorit är spelvärdet lågt.
Skrällen :
7 Rutger B.L. är lite ojämn i prestationerna men tilltalande läge ikväll. Obesegrad i spets.
Det här är som sagt bara ett skrällbud som behöver det exakta scenariot tror jag för att kunna hålla undan. Magnus Jakobsson upp är stort plus och prickar han starten och kommer till spets med denna så kan det hålla en bit. Kanske hela vägen? Har 4/4 från spets och går klart bäst i front samt har spetsat från springspår tidigare.
Behöver nog få fuska bort en bit över distansen även om han har styrkan.
Till 3% med förutsättningarna som råder känns han dock perfekt som skrällbudet i loppet.
Vår Vinnare :
10 Gerben

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
10 Bouillabaisse är van vid betydligt hårdare motstånd och gynnas av startbil istället för volt.
Fin individ som galopperade senast men då var det volt. Gynnas av bilstart nu men missgynnas av bakspåret i stället då hon går klart bäst i spets. Har dock gjort en del bra lopp även bakifrån på slutet men segrarna har uteblivit och det är det som gäller på dagens dubbel.
Jag har en annan idé i loppet men visst ska 10 Bouillabaisse vara tidig.
Motbuden :
8 Marble Arch har blivit nedstruken till perfekt läge bakom bilen. Spets och slut?
Vann näst senast trots tuff öppning på loppet och brukar prestera bra med framspår bakom bilen.
Intressant med spårtrappa när man blivit nedstruken två spår och kommit innanför doseringen så tar sig bara Kontio förbi Dagfinn i starten så tror jag 8 Marble Arch blir ytterst svårfångad i spets och jag spikar. 5% är ett riktigt fynd när alla värsta konkurrenterna har bakspår.
12 So Superb bra senast på Bjerke i tufft sällskap. Svårast utgångsläge dock av de betrodda.
Gynnas så klart även hon av de strukna hästarna då det blir färre att runda men har ett byngligt utgångsläge till trots. Med det sagt så borde hon nog ändå vara favorit i loppet efter insatsen senast där hon flög fram mot norska guldhästar. Slog många namnkunniga och gör hon om den spurten ikväll blir hon svårslagen.
13 The Primerose tillhör normalt de bästa i loppet men har sett så där ut på slutet. Formen?
Goops val i loppet och ska normalt sett duga mot dessa och även om hon har haft lite otur i loppen på slutet så är jag tveksam på formen och när hon streckas upp likvärdigt som 12 So Superb så tycker jag inte valet är så svårt. Kanske 4-5:e strecket för mig.
Skrällen :
1 M.T.Ravishing plusbetonade insatser på slutet och har läget för skräll. Bara 4%
Gooptränat från innersniffen med jänkarvagnen på till 4% känns som ett naturligt skrällbud i loppet.
Kommer från två plusbetonade insatser efter att ha misslyckats att kvala in till Drottningens pokal.
Verkar dock tagit det loppet på rätt sätt och från rygg ledaren eller tredje inner kan man nog kanske hitta optimala resan för skräll här.
Vår Vinnare :
8 Marble Arch

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 10-11-3-9-7
DD 2 : 8-12






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se