Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Boden torsdag 19/5

FSport fantasy trav

Till att börja med vill jag bara säga att har ni missat min och Manfreds genomgång av V86 på video så kika in gårdagens och kolla tipsen. Hög klass på dom får jag säga. Vi spelar in videomaterial till alla V86 och GS75 och nu på söndag gästas vi återigen av Jens som gjorde succé i debuten.
Till kvällens lopp på Boden är det två ganska svårlösta lopp som vi ska analysera.
Lika bra att sätta tänderna i dom direkt.
9 Bokli Rapp N.O. ska ha bäst vinstchans i inledningen men jag vågar inte singla då det är svårt att veta var Björn har hästen formmässigt. Dubbla med 8 Källsjöviking känns som ett riktigt starkt lås.
I avslutningen tror jag allra mest på 5 Soleil D'Inverne så 9-5 blir raka dd:n till 22ggr.

Dagens Dubbel 1 – 1640m Voltstart
Favoriten :
9 Bokli Rapp N.O. är ny i regi Björn Karlsson vilket är intressant men borta nästan ett år.
Inte ofta hästar flyttas från Daniel Redén till en mindre tränare men Björn Karlssons resultat med kallblod går knappast att kritisera. Om han har hunnit få ordning på den här herren är svårt att säga men kapacitet finns och Björn låter nöjd.
Läget kunde dock varit bättre än 20m tillägg på kort distans men inte lika utslagsgivande med kallblod som i vanliga fall då farterna inte är lika snabba.
Räknas direkt trots längre bortavaro och möter väldigt mycket enklare hästar än normalt.
Förstår att Björn inte vill sticka ut hakan och ”lova vinst” men läser man mellan raderna så förstår man att han tycker vinstchansen ska vara bra direkt.
Motbuden :
8 Källsjöviking är en ständig outsider hos duktiga Mats Gällerstedt. Barfota runt om plus.
Galopperade visserligen med barfotabalans senast och har gjort så någon gång tidigare men brukar höja sig annars med det. Fått två lopp i kroppen sen brodd och isbanorna försvann och bör gå framåt med det. Klart intressant här och största motbudet till favoriten.
11 Forspärla står tufft till men ensam på 40m tillägg så kan komma i kapp snabbt.
Står givetvis med väldigt tuff proposition men är van. Svårbedömd form dock med endast två lopp under året och återkommer här efter vila.
Vid väldigt bred gardering så kanske?
2 Nordvinn brukar gå i spets och siktas dit återigen. Dock EN seger på tio försök därifrån.
Att den här drar så mycket streck är för mig en gåta. Har tappat travet sista biten fyra gånger i rad på upploppet eller strax där innan.  Bara fyra segrar på 47 starter men elva andrapris och fem tredjepris tycker jag säger det mesta. Det är svårt att få honom att vilja sticka nosen först.
Enligt tränaren har han inte varit trött när han fallit ur travet men jag vill nog se lite tigerhjärta innan jag tror han ska hålla undan från ledningen till höga 25%
6 Mietor vann montélopp näst senast och fullföljde bra även senast. Tuffare emot nu dock.
Givetvis tuffare att komma till Boden men man får respektera att hästen ofta är med där framme och vi har diskuterat tidigare att hästar som får gå under sadel kan tända till ett par starter efter det.
Bra med innerspår på 20-fållan och därifrån får man smyga med och hoppas på perfekt lucka.
Skrällen :
10 Stålville är Mats Gällerstedts andra häst i loppet. Inte mycket sämre men bara 4%.
Får återigen Ove Lindqvist i vagnen och brukar gå jämnt i loppen. Van att starta med tillägg och göra lite själv i loppen och senast blev allt bara helt fel halvvarvet från mål och det blev alldeles för långt fram. Lite lurigt fjärdespår i volten men löser han det kan han nog överraska då jag tror att ledaren kommer svika över upploppet.
Vår Vinnare :
9 Bokli Rapp N.O.

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
15 O.K.Nalan har svårt läge men går ner rejält i klass. Kan runda samtliga med offensiv kusk.
Eftersom det är spårtrappa så måste man vetat om att utgångsläget skulle bli svårt så nära gränsen för vad loppet är stängt på. Går nog kanske bäst med tätkänning men går bakifrån med då det är en stor häst som alltid gör det han ska i loppen. På 29 starter har han 22 bland de tre första vilket är ett fantastiskt facit.
Höll riktigt bra från dödens på V75 i början på april så inte otänkbart att Mika Forss avancerar tidigt i loppet om tempot bedarrar. Ok favorit men det behövs inte mycket för att det ska bli för tufft.
Motbuden :
5 Soleil D'Inverne vann enkelt på Boden senast och bra även innan det. Känns oöm och vinstfarlig.
Lite trög och entaktad kanske men går hela vägen in i mål och känns lite tuffare än de andra betrodda med framspår. Lite osäker tidigare och har nog galopperat bort en del pengar så står bra till med femtespår och bör hamna vettigt på det. Känns väldigt tidig.
9 A.W.'s Fastlight har en missvisande formrad och proffskusk i vagnen nu.
Kan vara farligt att underskatta den här herren då han verkar bli aningen bortglömd på den tråkiga resultatraden men formen ska vara bra säger tränaren.
Idel svåra spår på slutet och enda framspåret slutade i sparade krafter i ryggar.
Kan vara väldigt farlig att nonchalera här.
13 Deliver håller bra form och verkar komma för varje start. Tränaren positiv.
Spåret är vad det är men behöver inte vara fel i spårtrappa. Bättre än 8-12-15 och vann lopp i mars via invändig resa och en vass avslutning. Bara 3% känns lite väl lite med bra rygg i starten.
3 Classic Sun har tre raka från spets men i billigare omgivningar. Svår att sätta in mot dessa.
Visst ska man man inte underskatta en häst som har tre raka från ledningen men kan få problem att svara 6 Bring Me Bajern från start eller i alla fall kanske det går fortare än önskat första halvvarvet?
Kanske håller länge i spets men känslan är att det blir tufft att spåra hela vägen och över 20% är väldigt mycket bara för han är spetsbudet. Rankas ner.
2 Yoshi Ness vinner inte så ofta men kommer med två bra insatser på slutet.  
Kanske ett lyxstreck men har ett bra spår och en rutinerad kusk i vagnen. Avslutade året med seger och inledde detta med en andraplats från rygg ledaren. Troligtvis siktar man på samma position här och vill man gardera ska han nog med på ett par streck.
Skrällen :
10 So Chic är lite ojämn i prestationerna men får Hanna i vagnen och första jänkarvagn någonsin.
Helt ok läge bakom bilen med rygg på startsnabb konkurrent och får Hanna Olofsson i sulkyn för första gången någonsin. Även första jänkarvagn gör att kombon är streckvärd till bara 1% om man vill ha en stjärnsmäll med.
Vår Vinnare :
5 Soleil D'Inverne

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 8-9
DD 2 : 5-15 (9-13 med mindre insats)

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.