Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby fredag 22/4

Uttagningslopp till Konung Gustaf V:s Pokal samt Drottning Silvias Pokal skall köras under fredagskvällen på Åbytravet och med hela 100 000kr i förstapris vankas givetvis riktigt fina lopp men det är svårt att inte tillägna ikonen Olle Goop en tanke som gick bort i onsdags 78 år gammal.
Speciellt då tävlingarna körs just på Åbytravet och säkerligen har man planerat en och annan hyllning till kvällen så kika in på sändningen på ATG och hylla en av Sveriges största du med om tid finnes.
Spontant går ju givetvis tankarna till Björn men även Annika och alla på Lökene Gård.
Oavsett vilken intervju man än läser så finns det bara snälla ord att finna.
Lite som sig bör när någon gått bort givetvis men just i detta fall så tror jag faktiskt få eller ingen har ett ont ord att säga om Olle som trots alla framgångar alltid var ödmjuk och tog sig tid för allt och alla. En riktigt ambassadör för svensk travsport på alla sätt och vis. Han hade helt enkelt en fantastisk personlighet och man kan finna lite tröst i att han i alla fall fick uppleva hur sonen Björn utvecklades till en av världens bästa kuskar och tränare.
Vila i frid Olle och tack för alla minnen. <3

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Felix Orlando fick en otacksam årsdebut men läcker senast mot liknande motstånd. Bra favorit.
Tog över ledningen lite turligt senast i snöstormen på Örebro. Vi skulle fått se duellen mellan honom och Redéns Francesco Zet men då han ströks och Ninepoints Lasse som vanligt galopperade så fanns inte många utmanare kvar. Ser ut som tidig ledning återigen och då ska han bli väldigt svårslagen.
Att han förlorade i årsdebuten som storfavorit sätter jag upp på oturskontot då Victor Rosleff fick hjärnsläpp bakom Lorenzo Boko och prompt skulle pressa för spets trots bara fyra hästar i loppet.
Felix Orlando liftade med i rygg men fick gå ut i dödens och bjuda Kolgjini på rygg hela sista halvvarvet och kunde inte svara denne på upploppet.
Gjorde ändå en bra insats och ska vara ännu bättre nu med två lopp i kroppen. Ingen idé att krångla till det utan från ledningen ska han ha väldigt bra vinstchans.
Motbuden :
1 Indy Rock är ett farligt motbud. Galopp i årsdebuten senast men bättre nu och barfota.
Senast kom galoppen när man skulle flytta hästen i sidled för attack så fick ändå ett lopp i kroppen kan man säga. Bör gått framåt med loppet i kroppen och nu lättar man i balansen med vilket han svarade väldigt bra på förra året.
Ska normalt sett utmana favoriten allvarligt men bara ett lopp i kroppen samt innerspår är negativa faktorer som gör att då de är jämnstreckade så går jag på Felix.
10 Global Concept mötte favoriten senast. Galopp direkt tyvärr så svårbedömd nu. Dock ska nämnas att han var lite påpassad på toton då och är en riktigt bra och rejäl häst som var ute i tuffa sällskap förra säsongen. Blir nog dock tufft att plocka ner Felix i spets men räknas tidigt bakom.
7 Usain Lobell är osynade kortet i loppet. Sverigedebut men kommer med bra meriter.
Svårbedömd mot dagens motstånd och samtidigt spår långt ut på vingen samt att han senast gick över i passgång när mjölksyran slog till och galopperade bort segern.
Samtidigt ska man respektera att han varit nerspelad på toton till 1.20 och 1.40 även om det är i betydligt enklare gäng än detta.
Vid bredare gardering men 11% är lite grann i överkant tycker jag.
Skrällen :
2 Without A Doubt mötte favoriten senast, spets och släpp från spår 8. Tvåa bakom sen.
Borde nog blåsa till ledningen även här och sikta på att återigen lifta med i rygg på favoriten.
Var flera längder efter senast men nu finns open stretch att tillgå så Nordström får nog hålla ett lite högre tempo med favoriten för att inte riskera att bli nerspeedad.
Skulle kunna gynna mitt skrällbud till bara 2%
Vår Vinnare :
4 Felix Orlando

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 A Perfect Face var den som liftade med i rygg på Felix Orlando och var starkast till slut då.
Följde sedan upp med säker seger i ett Margaretalopp efter att själv ha bestämt tempot i sedvanligt Kolgjinimanér. Svarade upp det loppets favorit 10 Imhatra Am då och lär göra det återigen.
Ska ha vettig vinstchans om ledningen nås men motstånd saknas inte denna gången heller.
Man ska nog ha med sig att senast var han spelad till 5.25 och 10 Imhatra Am till 2.11 från liknande lägen. Då fick den senare en dryg resa fram i dödens men höll bra bakom över upploppet.
Men visst ska 3 A Perfect Face vara favorit på vinsten senast.
Motbuden :
10 Imhatra Am kan utmana denna gång återigen. Oöm och tar dödens tidigt. Bra spelvärde.
Känslan är att Mats E Djuse underskattade Adrians häst en aning senast och trodde nog han skulle plocka ner samtliga rätt så enkelt med tanke på hur hästen gått tidigare.
Tror man är mer påpassad nu och det här är en riktigt riktigt bra häst för klassen.
Jag tror faktiskt hon får revansch denna gång och när hon inte ens är favorit så tar vi betalt.
9 Global Confession är obesegrad med Magnus i år och barfota första gången i livet nu.
Det ska rimligtvis fattas lite för att han ska kunna räcka ända till seger i ett lopp som detta men har inlett året strålande och kommer från stall i riktig toppform. Hästarna utvecklas mycket från start till start i den här åldern så kan kanske räcka långt med rätt resa här.
5 Chebba Mil kommer även denna med bra rykte men svek på svensk mark senast.
Kommer från samma stall som 7 Usain Lobell i föregående lopp men skillnaden här är att han gjort en start på svensk mark och svek grundligt då trots beskedligt motstånd.
Får ha gått framåt rejält i vinter och med de två loppen i kroppen för att duga här och till 17% känns hon brutalt överspelad. Pass.
Skrällen :
6 Identity vurmade jag för lite senast men svek rejält då. Om förbättrad så jätteskräll.
Hon svek rätt så hårt senast om man ska vara helt ärlig men det var trots allt årsdebut och ston kan ju vara så där ibland utan att det är någon fara på taket. Har mött tufft motstånd hela tiden annars och kvalade in till Oaks bland annat. Får Örjan i vagnen nu istället för första gången någonsin och sånt är ju intressant till bara 4%.
Vår Vinnare :
10 Imhatra Am

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 4 Felix Orlando
DD 2 : 10 Imhatra Am (6-9 liten peng)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se