Speltips: Dagens Dubbel Tips till Rättvik måndag 18/10

Veckans första dagens dubbel kommer från Rättvik där vi bjuds på guldglans då vi gästas av On Track Piraten som sprungit in hisnande 19 miljoner i karriären. Det är nog lätt att titta på startlistan och förvänta sig att han bara ska kliva runt dessa men han börjar komma till åren och jag tycker det är tufft att begära att han ska vinna något mer lopp. Lite svårt att köpa hur nerspelad han är faktiskt.
Hjälte till trots. Mina pengar landar i stället hos Westerholms duo som jag tror gör upp om segern.
I avslutningen är det även dramatiskt där med då tidiga favoriten 2 The World Is Mine blivit nedstruken till innerspår vilket försvårar dagens uppgift markant då han knappast kan köra om ledningen. Intressantast i loppet är 3 Troja Face som gör debut i ny regi men jag vågar inte spika då han varit ifrån en längre tid så att dubbla med kapable 8 Usain Tilly som eventuellt kan köras till ledningen känns sunt.

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart
Favoriten :
4 Kalashnikov är nog en vettig favorit i loppet. Lång distans är en fördel men då för nästan alla ekipage i loppet. Med flera startvolter och få hästar i loppet kommer det nog bli lite kubbning om vem som kommer först fram för att ta över ledningen från starthästarna.
Min kvalificerade gissning är att någon av Nicklas Westerholms hästar är först framme och den som tar över kommer således ha bäst vinstchans.
Kan vinna från andra positioner också och är nog hårdast i loppet förutom en viss pensionär men vettig favorit på läget.
Motbuden :
3 Ontrack He´s Black är andra hästen från stallet och ska återigen ner till Frankrike över vintern så detta blir en genomkörare säger man.
Siktas mot spets och även om man inte säger det givetvis rakt ut så skulle det förvåna mig en aning om man inte släpper ledningen till favoriten och liftar med när man tillhör samma stall.
Räknas hur som haver och självklart finns det lite värde när hästarna är jämnbra men strecken är dubbla på favoriten.
5 Young Da Vinci går också bra varje start för Lennartsson men jag brukar säga lite elakt att jag tycker hästen saknar den där rätta vinnarskallen. Är trots allt bästa strecket bakom favoritduon och Lennartssons chans är nog att lyckas komma förbi invändiga i starten för just i ledningen är han en annan häst.
Skrällen :
8 On Track Piraten gör sitt näst sista år på tävlingsbanan. I alla fall om man vill men ser man till hästen så borde han få pensioneras och njuta av livet.
Enligt tränaren älskar han dock att tävla och så må vara fallet men det är tråkigt att se hästar av den här kalibern sakta men säkert tackla av och bara springa med.
Sen får man kalla det ”avskedsturné” om man vill.
Senast avslutade han bra men det gick inte ta något i slutskedet då det hade gått alldeles för sakta i inledningen och på mellanvarvet. Möter tuffare hästar nu ändå så svårt att tro att han ska runda alla denna gång istället.
Jag älskar Piraten lika mycket som alla andra och inte trodde man att man skulle ha honom som ”skrällbud” i ett 35 000krs lopp. Kul dock att förra skötaren Natalie Blom får chansen att köra hästen i lopp innan han lägger skorna på hyllan. Ingen blir gladare än jag om jag har fel och han vinner med hela upploppet.
Sprungit in mer pengar än alla andra tillsammans och blir nog nerspelad på det men för mig är det en jätteskräll om han vinner trots att han säkerligen bli klar andrahandare.
Vår Vinnare :
3 Ontrack He´s Black på värdet.

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Usain Tilly får bära favoritskapet här trots spår långt ut på vingen. Nedstruken ett hack vilket är positivt och tål att gå en repa antingen från start eller till slut. Startar inte så tätt vanligtvis heller så att det är lite längre mellan starterna här är helt normalt.
Haft riktigt risiga lägen på slutet i tuffa sällskap och har trots allt vunnit nästan hälften av sina starter.
Det som oroar mig är att han gjorde första starten som valack senast och Lennartsson var inte alls nöjd efter loppet med prestationen. Stannade ganska mycket på upploppet och var även sliten efter loppet så på det är han en favorit i fara här även om han kan mycket i grunden och möter billigare motstånd ikväll.
På plussidan är att han är rätt så bra ut bakom bilen och det är även de två hästarna innanför så med lite flax kan han gå med i draget och ta över ledningen tidigt. Då skulle han bli svårslagen med även 70%-form.
Motbuden :
2 The World Is Mine hade men betoning på hade ett perfekt utgångsläge men har blivit nedstruken till innerspår bakom bilen och även om han inte haft så många starter med framspår bakom bilen så har jag grottat ner mig i lopparkivet och kommit fram till att chansen till spets är i stort sett obefintlig. Är uppskattningsvis lite under medel ut och kanske har man inte heller laddat från start då han på intet sätt är beroende av ledningen men lägg där till två startgalopper på slutet så blir slutsatsen att den här hästen har gått från högaktuell vinnarkandidat till överstreckad och ratas.
Allt för att en konkurrent innanför stryker sin häst. Rättvist? Knappast. Nog dags att se över reglerna.
Annars en väldigt fin häst och har man turen på sin sida och kommer man loss så finns det absolut fart för att vinna detta lopp men med dessa förutsättningar står jag över spel.
3 Troja Face gör debut i ny regi till denna start och har Michelle Karlsson Nyberg fått ordning på grejerna så tror jag den här herren är rätt så svårslagen faktiskt.
Aldrig varit sämre än trea i ett felfritt lopp och starten längst ner i raden på Årjäng visade han hur bra han är när han i stenhårt GS75-gäng avslutade från sista häst till slagen med hals för vinsten i en rykande finish. Mot dessa och med tanke på favoriternas dilemma så tror jag han vinner detta från dödens om så krävs mot alla utom möjligtvis favoriten.
Svårbedömd då han inte startat på länge men samtidigt perfekt läge att ta betalt direkt för jag vågar lova att han har vunnit lopp innan året är slut om han får vara frisk. Så bra är han i grunden.
Skrällen :
4 First Date med Marie Andersson har verkligen utvecklats under året som gått. Från 17 segerlösa lopp till att vinna var fjärde start i år och totalt fyra segrar.
Vid vinsten näst senast tog man rygg ledaren första varvet innan man kom ut perfekt i dödens och avgjorde enkelt. Här tror jag Marie kan riva åt sig ledningen i loppet och sedan släppa. Intressant till 5%.
Vår Vinnare :
3 Troja Face

Spelförslag :
DD 1 : 3-4
DD 2 : 3-8






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se