Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdag 5/11

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

Torsdagens dubbel hämtas från Åbytravet och det är hög klass på loppen för en torsdagskväll.
Bergh blir nog favorit i båda avdelningarna men också grovt överspelad är känslan.
Bäst chans kanske Vikens High Yield har men han har trots allt felat två senaste starterna och sånt gör att man tvivlar och gärna går en annan väg.
Den vägen heter Flemming Jensen och 4 Andre Ward. Det här är en riktigt bra häst som vann brons på Axevalla i somras på bra sätt. Brukar göra bra ifrån sig i Sverige och kommer från seger.
Blir mitt val.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
5 Vikens High Yield har ett bra spår bakom bilen och jämfört med senast när han fick anfalla i fjärdespår så ser han ut att smärtfritt komma till spets här med tanke på open stretch och väl där har han 8/11.
Dubbla galopper i raden är ju inte bra med det finns tydligen förklaringar.
Vill dock helst se han fungera i lopp först innan jag lägger alla äggen i samma korg.
Felfri borde han vinna men blir lite väl stor favorit.
Motbuden :
6 Ribaude tycker jag är värst emot. Van vid tuffa motstånd och fick inte chansen senast utan fastnade bakom trötta hästar. Brukar annars gå hela vägen in i mål och har en tuff avslutning.
4 Andre Ward vann i Danmark senast mot lite billigare motstånd och fick ihop lite startpoäng.
Vann ju brons på Axevalla i somras och slog då bl a Armour As, Cab Lane och Beartime så visst räknas han även här från ett fint läge.
Flemming är alltid livsfarlig i dessa lopp.
7 Global Takeover är i princip ospelad här men med lite flax kan det lösa sig oförskämt bra.
Snabb ut och skulle favoriten återigen fela så kan han få en gratisledning in i första sväng.
Väl där har han 6/9 och biter ifrån sig riktigt bra. Kul streck för den som vill gardera.
Skrällen :
1 Nero Maximus är det rätt bra kapacitet i men krånglar till det för sig ibland samtidigt som kusken ofta överforcerar då han är stark som en björn. Med dagens spår har man inte mycket annat val än att chansa invändigt vilket kan funka riktigt bra för psyket och med lucka eller fritt på stretchen kan han nog avsluta vasst.
Vår Vinnare :
4 Andre Ward

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 Mellby Granat är ytterligare en favorit från stall Bergh som förväntas ta ledningen tidigt då han är ute på lite opassande distans. Vill ha hårt tempo hela vägen så tror knappast någon svarar.
Bra som tvåa på V75 näst senast och vann enkelt mot lite billigare motståndare senast.
Helt ok vinstchans men lite sårbar över distansen.
Motbuden :
1 Joyride Cane tror jag kommer få optimala resan här och är som bäst med lopp på rulle och speeda till slut. Står perfekt inne på pengarna och här tror/hoppas jag på rygg på favoriten och sen speeda på open stretch. Bara streckad på 8% i nuläget och helt klart mest spelvärd.
5 Taiga Woodland tror jag får svårt att vinna i den här omgivningen men öppnar snabbt från start och släpper ogärna spets. Blir tufft att få först favoriten på sig och sen ev 3 Bordeaux S som också vill ha jämnt hårt tempo. Överstreckad som det känns men påverkar löpningsförhållandet. STRUKEN!
3 Bordeaux S är lite utelämnad åt vad övriga gör då han inte alls passar på kortare distanser men skulle tempot bli högt uppskruvat så kommer han vara tung i spurten.
6 The Real Star är en stark spurtare som är tänkbar vid bredare gardering men är beroende av tufft utgångstempo vilket inte alls är otroligt.
Skrällen :
4 Victory Lee är också rätt snabb ut och borde få en fin position i främre träffen. Fast i V75 senast och då andades stallet lite optimism inför den starten. Formen bör vara fortsatt bra och kan absolut skrälla här.
Vår Vinnare :
1 Joyride Cane

Spelförslag :
DD 1 : 4 Andre Ward
DD 2 : 1-2-3-4

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.