Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Boden tisdag 7/7

Xanthis Brazil gjorde jobbet men en av två ger ingen deg på dagens dubbel. Spelar man två tiotaggare är det nog något man får ta. Mina två spel i första avdelningen var sisådär när ena gick med i ryggen på vinnaren men hade inget sparat och den andra galopperade som slagen i ledningen 100m före mål efter att ha slarvat med travet bitvis.
Hade inte spelat 3 Dearest med Örjan hur som haver då kombon Örjan/Wahlmann konstant är överspelade.

Tisdag och nya tag på Bodentravet. Första avdelningen ser en spårtrappa där minst pengar får spår ett osv. Därav är de mest betrodda från lite sämre lägen.
Andra avdelningen är det två hästar som höjer sig över mängden och väldigt öppet där bakom sen.
Inte alls fel att gå på skrälljakt i avslutningen även om just jag tror att mitt lås är starkt.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
7 Yankee Blue fick segerraden bruten senast men det var i hårt motstånd och från dåligt läge. Salmela var dock besviken och har kollat upp hästen inför detta. Nu återgår man eventuellt till skor som innan och spåret måste anses helt ok i en spårtrappa.
Snabb ut och bör ha ok chans att få ta över. Hästen att slå.
Motbuden :
8 Dante Godiva inledde första starten för i år med att galoppera för att senast få en bra genomkörare på en bra tid. Nu rycker man alla skor för första gången någonsin vilket ändå ger en signal om man tror att hästen är i ordning. Hög grundkapacitet och passas tidigt.
9 Gogobet Sisu var tvåa senast på 12.6 och det är nog någon sekund snabbare än vad någon sprungit på distansen i fältet. Mats E Djuse körde senast och gör så igen.
Håller han sig bara på benen kommer det gå undan sista varvet.
6 Power Swirl är Mika Haapakangas andra häst i loppet och andra Djuse förnamn Magnus kör för dagen. Inte alls tokig springare som har spår innanför de värsta konkurrenterna.
Med lite klaff.
Skrällen :
3 Brida har inte vunnit men top 3 i 7/9 starter är starka papper ändå. Nu testar man att rycka bakskorna för första gången och det kanske ger den där extra kicken för att spräcka nollan?
Vår Vinnare :
7 Yankee Blue

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
10 Selmer I.H var med och tampades med de allra bästa i sin kull som fyraåring och tillhörde de bättre. Förra året gick dock sämre varpå det var kul att se honom riktigt fin i årsdebuten.
Må vara i enkelt gäng och var ”bara” tvåa men har man hittat rätt med honom så lär han runda det här gänget i sömnen. Vettig vinnare.
Motbuden :
12 Brooklyn Hill är väl det motbudet som utmanar om favoriten har en sämre dag. Två raka för Petri Salmela med lite andra förutsättningar den här gången.
Svarade dock ärligt Hesiod sista biten i debuten och verkar vara ganska allround häst.
1 Global Teardrop är intressantast på start tycker jag. John Östman ska ha vettig chans att svara ut alla i starten och sen ska han slås. Får han vara ifred en bit kan det nog hålla länge.
Skrällen :
5 Hochthereitis Sox från Petri Salmela är en stor och tung häst som missgynnar av ett trångt femtespår men får Djuse bara iväg honom tror jag man är ganska offensiva beroende på vem som sitter i tät. Skrällbud.
Vår Vinnare :
10 Selmer I.H

Spelförslag :
DD 1 : 7 Yankee Blue
DD 2 : 10-12 (1-5 lägre insats)

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!