Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna tisdagen 31/3

Idel galopper för mina ideér igår och chanslösa hästar som svarar tät. Båda vinnarna var dock övertygande och har inget att be om ursäkt för.
Kvällens dubbel körs på Sundbyholmstravet och det är forna elitloppsdeltagare vi får se. Mycket bra klass med andra ord.
Sorbet borde kunna lösa denna uppgift om nu inte Diamanten får en lidersk knäpp av att gå i spets?

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
5 Sorbet gör årsdebut efter ett väldigt lyckat fjolår med sex segrar. Tävlade i tuffast tänkbara sammanhang och trots att det förmodligen inte blir någon ledning här så är det bara sju hästar i loppet och Örjan löser nog det här från dödens om så krävs.
Borde vara i en klass för sig.
Motbuden :
3 Diamanten har 10/12 från spets och det var länge sen han fick prova i den positionen. Inte alls fungerat sen han bytte till Stig H och frågan är om ägarna snart ledsnar?
Borde testas i spets här och skulle Örjan ta det för lugnt så finns chansen att han kan hålla undan men formen är ytterst tveksam.
6 Dreammoko gjorde ett par bra lopp för Goop förra året och årsdebuterar här. Sämst läge av de betrodda och kanske behöver ett lopp innanför västen för att vara som bäst men fältet är litet och kanske får han andra ytter i rygg på Sorbet. Kan avsluta vasst i så fall.
Skrällen :
1 Exodus Hanover är Redéns andra häst i loppet och kanske inte lika rutinerad som de bästa men har ett smaskigt läge här för att ta ledningen och släppa till Diamanten alt Sorbet. Borde kunna lifta med till en bra placering, kanske kan vinna med lucka?
Vår Vinnare :
5 Sorbet

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart
Favoriten :
3 New Dawn tog ledningen senast men kunde inte svara Journey in i första sväng. Satt sen fast med allt kvar bakom en mur av hästar och var knappast tom i mål.
Distansen är en fördel denna gång och räknas men gardering känns givet då det kryllar av bra stayers i loppet.
Motbuden :
4 Moliere är i ny regi hos Björn Goop och man sliter av skorna direkt. Har gjort starka prestationer tidigare över längre distanser och håller han sig bara lugn under vägen så räknas han tidigt.
8 Vine Vision är lite av en hjärtehäst som har en vass spurt. Spåret spelar inte så stor roll över distansen och senast avslutade han 11.7 sista varvet i tredjespår och vann sånär. Starka papper här.
9 Dame Dream har fått lopp i kroppen efter lite vila och höll farten bra då in i mål som trea. Borde gått framåt och gjorde inte bort sig på V75 under fjolåret så har säkert skaffat sig lite välbehövlig hårdhet.
11 Tsar Brodde är en stor och tung häst som förmodligen behövde loppet senast. Borde vara väldigt mycket bättre ikväll och älskar distansen. Lite marigt spår men kan nog avancera tidigt och ta dödens. Urstark.
Skrällen :
10 Total Recall tror jag är bäst på kort distans då han gillar att spara speeden men kan ta rygg på favoriten i starten här och borde kunna få en vettig position därifrån.
Har bara haft dåliga lägen på slutet men ändå alltid plockat pengar. Förr eller senare kommer det klaffa perfekt.
Vår Vinnare :
4 Moliere


Spelförslag :
DD 1 : 5 Sorbet
DD 2 : 4-8-11

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!