Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro Torsdagen 13/2

Min jätteskräll i tisdags nådde inte riktigt hela vägen fram men gick ok till slut som trea och över 4ggr på plats gav i alla fall insatsen tillbaka. Kan vara värd att passas nästa start då han äntligen gick felfritt.
Kvällens dubbel hämtas från Örebrotravet och deras något udda distanser som fortfarande sitter i.
Inledningen bjuder på ett riktigt bra lopp med V75-klass där Han Herred verkar bli ganska stor favorit vilket gör mig extremt frågande till hur bra värdet verkligen kan vara på en häst som var totalt iskall näst senast i debuten och sen fullföljde bra efter en bra resa. Bra spår men verkar bli lite för stor favorit?

Dagens Dubbel 1 – 2100m Autostart
Favoriten :
2 Han Herred har visserligen utmärkt startspår och gjorde en bra insats senast men gick då i rygg ledaren som i princip blev att gå i ledningen bakom en rusande Vacqueyras och halvvarvet från mål gick man ut i ”dödens” och höll sånär undan för en mycket tapper Weekend Fun.
Visade bättre form än starten innan och visst duger han här men måste garderas som favorit.
Motbuden :
1 Vacqueyras öppnade 1.09.7 första 500m och gick 1.14.6 på varvet i ensam stil senast. Krafterna tröt halvvarvet från mål men han höll ändå mycket bra till fjärdepriset och var bara någon längd efter Han Herred i mål. Samma läge nu och skulle Thomas Åhlund få Vacqueyras lite lugnare på bettet till den här starten så borde vinstchansen vara ypperlig. Endast 3% i skrivande stund är i vilket fall ett skämt och värdet är skyhögt än så länge.
9 Highspirit lär ta rygg på Vacqueyras i starten då även han är startsnabb och rygg ledaren vore riktigt bra om ledaren återigen skulle rusa från början.
Man pratar om att han trivs bäst i spets men jag tycker han duger bra bakifrån med. Senast hoppade man över hakarna men då fick han inte riktigt fäste så till denna start åker hakarna på.
Räknas mycket tidigt. Bra form.
10 Athos Race är nog utan tvekan den mest talangfulla i fältet men det är inte alltid viljan finns där. Ändå vunnit en tredjedel av sina starter och härdad på V75. Har han vaknat på rätt sida här så kommer hans styrka säkert göra utslag sista 300m.
Skrällen :
11 Wollafur var inte bra senast men fin form innan det. Kan nog bli lite bortglömd här från ett visset spår. Skulle det dock bli toktempo igen så har han en vass spurt.
Vår Vinnare :
9 Highspirit då jag inte litar på att Vacqueyras håller sig lugn.

Dagens Dubbel 2 – 2100m Autostart
Favoriten :
7 Twice Kronos har bara förlorat en gång felfri och det var näst senast men då var han besvärad av en hovböld. Därför vilat sen i somras och comebackar här. Riktigt vass ut och kommer han till spets här får dom andra svårt tror jag. Borde ha mycket mer pengar på sig så står sig riktigt bra i nuvarande klass. Strulpelle men med hög kapacitet.
Motbuden :
6 Yoghurt Composite är inte mycket streckad men inte alls så tokig häst. Rätt snabb ut och skulle favoriten dumma sig från start kan nog Jepson profitera på det. Annars kan man släppa till favoriten och ta chansen om den kommer. Intressant motbud för den som vill gardera.
2 Adamant Testade monté och var fin med två raka andraplatser. Testade sen sulky på V75 och pressade faktiskt favoriten in på linjen ordentligt så han fick sträcka på sig för att vinna. Bra spår här och visat form. Motbud.
8 Load Relief och 9 Axl Brown vet jag att det snackas om men tycker förstnämnde har för dåligt spår och den senaste möter mycket tuffare motstånd än normalt så jag står över.
Skrällen :
1 Young King är mer stark än snabb varpå innerspåret är allt annat än optimalt. Hittar han ut lär det bära iväg framåt men läget drar ner chanserna lite på förhand.
Vår Vinnare :
7 Twice Kronos


Spelförslag :
DD 1 : 1-9-10
DD 2 : 7 Twice Kronos

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!