Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby Torsdag 17/10

Kvällens tips är hämtade från Åbytravet och jag kör en betrodd och en skräll i varje avdelning.


Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart
Favoriten :
10 Höwings Unbeatable från stall Bergh är en allround ärlig kämpe som alltid gör sitt i loppen och har en hög segerprocent. Bakspåret är dock ett minus då Robban säger att hästen är bäst med tätkänning. Har tidigare gjort en start på distansen och den slutade med seger.
Stark nog att ta dödens och förmodligen vinnaren i loppet flest gånger om man kör samma lopp 100 gånger och klar förstahäst.
Varit top 3 40/50 starter vilket är anmärkningsvärt.
Men det är inte lätt att vinna från bakspår på Åby över kort distans med en häst som är mer stark än speedig.
Motbuden :
7 Very Good Z.S. är spetsbudet efter strykningen av Peder Mykla då han har visat tidigare att han kan öppna rappt från start. Ny hos Magnus Dahlén och gör en intressant start här.
4 Tobias Del Ronco är en kille jag väntat på ska blomma ut hos Paal. Har haft mycket problem med fräschören men besitter riktigt bra kapacitet och kan nog bli lite bortglömd här.
Passas tidigt från bra spår.
Kommer gå barfota runt om, can´t see back och jänkarvagn precis som senast vid fjärdeplatsen vilket var ett fall framåt.
2 Uappa Di Azzurra bör nämnas om man garderar favoriten. Perfekt läge för en invändig resa och avsluta på stretchen. Tvärspeedig en kort bit och livsfarlig om hon hittar rygg ledaren.
Skrällen :
8 Liza With A.Z tränas av amatören Olof Thorson vilket jag känner genom pokerspelandet och jag vet hur seriös han är med sina hästar. Har tränat häst sen han kunde gå typ.
Spåret är ju riktigt uselt men nerstruken ett hack och går bäst på dagens distans.
Storskräll om det klaffar.
Vår Vinnare :
10 Höwings Unbeatable


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
3 Fossens Wally kanske inte blir favorit då det kommer bli jämnt streckat mellan 2 och 3 men jag bedömer den som trolig favorit på förhand.
Riktigt lovande sto som Magnus Jakobsson håller högt. Kan öppna från start men tror inte kusken kommer ge sig in i någon tokkörning då hästen går från alla positioner.
Faktum är att jag tror Magnus siktar på rygg ledaren för att avgöra på speed.
Annars duger han bra från andra-tredje ytter med.
Bra vinstchans.
Motbudet :
2 Princess Corner är en norsk gäst som är duglig men ska inte överskattas. Kan givetvis vinna om hon får bestämma i spets men tycker det kryllar av mer spelvärda hästar i så fall.
Visserligen stort kuskplus men gav sig som storfavorit senast på Åby.
Kan bli liknande scenario denna gång.
10 Argbiggan kommer dra på sig mycket spel men var sjuk vid insatsen senast och blivit behandlad. Rickard ligger lågt på förhand då han tror att hon behöver lopp i kroppen.
Men grundkapabel och passas framöver så värd att hålla ett öga på under loppet för framtida spel.
Avstår dock ikväll.
5 Ofelia O.E. är den jag tror mest på bakom favoriten då hon fått en nyttig genomkörare efter vila. Bör gått framåt duger väldigt bra i nuvarande klass. Trivs på Åby med. Inte sämre än tvåa på fem starter.
Skrällen :
8 Boxer Shrimp från Bergh har mött stentuffa hästar mest hela tiden och från ett bättre spår hade hon nog fått tipsnicken. Behöver ha tur med löpningsförhållandet för att duga men fart finns verkligen.
Vår Vinnare :
3 Fossens Wally


Spelförslag :
DD 1 : 2-10
DD 2 : 3-5

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!