Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna Tisdag 3/9

Tävlingarna drar vidare mot Sundbyholmstravet och jag tycker att det finns en klart spelvärd vinnare i andra avdelningen. Men vi inleder med ett lopp där det luktar skräll då de bästa hästarna har fått svåra utgångslägen.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
8 Up To Me förstärks med Örjan borde bli favoritspelad på tidigare meriter. Van att möta tuffare motstånd och planen är nog att gasa framåt mot spets då han är väldigt startsnabb men det kostar att ladda från spår så långt ut på vingen och det kan straffa sig. Samtidigt är det inte alltid Örjan trycker av för fullt in i svängen så helt klart en favorit i fara.
Motbuden :
7 Copitex återkommer efter lite paus och det här är en riktig hårding. Tappade formen lite efter tuffa lopp i rikstoton så vilan kom nog lägligt men har gått bra efter vila förut och borde räknas tidigt.
3 On Stage Indika känns också tänkbar då han får rejäl kuskförstärkning till denna start. Jorma brukar vara vass på att skicka första biten och vinstvana hästar som får kusk i form är alltid intressanta.
1 Digital Wave vann senast på Visby och är startsnabb och gör bra lopp varje gång. Plumpen näst senast på V75 där han mötte Hankypanky Peyton som tog sin sjunde raka seger är inte mycket att orda om. Oavsett om Jan-Åke väljer att köra i spets där hon har två vinster och två andrapris på fyra försök eller om han släpper så får hon ett bra lopp. Möter dock killar så rankas ner lite därav.
Skrällen :
2 Divine har blivit lite av en hjärtehäst och jag fortsätter varna. Senast var tredjepriset absolut ett fall framåt och hon är verkligen värd en seger snart. Äntligen bra läge igen och jag hoppar inte av tåget än.
Avslaget :
5 Magic Allybis kommer nog dra på sig en hel del spel men trivs bäst i spets och tror inte han kommer dit denna gång.  Galopperade senast men bra innan dess. Avstår spel.
Vår Vinnare :
3 On Stage Indika


Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
4 Ebony Boko borde bli klar favorit på spelet då han säkerligen bombar till spets där han trivs allra bäst. Dock ”bara” vunnit hälften av sina starter i ledningen och känns lite sårbar för tryck. Ska även svara ut 5 In Line Tooma från start vilket inte borde vara ett problem men det får inte gå för fort för det kommer inte dröja länge innan han får Flash Håleryd över sig.
Kan givetvis hålla hela vägen men känns lite tveksam.
Motbuden :
7 Flash Håleryd satt fast med vinstkrafter senast och såg riktigt laddat ut. Formen verkar sitta där och det blir återigen jänkarvagn, norska huvudlaget och barfota runt om. Räds inte dödens i det här gänget.
6 Talassio har haft riktigt usla lägen på slutet men avslutat bra. Krafter som Örjan kanske får nytta av till denna start och känslan är att dom kommer köra loppet i halsen på Kihlström. Jag väljer att gå på den här när den är så lite spelad. Behöver givetvis rätt lopp på rulle men Eskilstunas upplopp är långt och Örjan brukar alltid hitta bästa loppet för sina hästar.
Skrällen :
11 Forecast är Wahlmanns andra häst i loppet. Vinner inte jätteofta men brukar möta lite tuffare sällskap och kanske blir kaxig när han rår på dom? Skulle det bli som jag tror bra tempo på loppet går han en låg 11-tid och det kan räcka långt.
Vår Vinnare :
6 Talassio


Spelförslag :
DD 1 : 1-2-3-7
DD 2 : 6 Talassio

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Missa inte veckans bästa bonusar!