Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Umåker Fredag 9/8

Dan före dan och vi ska avverka ett gäng lopp uppåt landet innan Åbys stora pris. Ett ganska öppet kallblodslopp bakom favoriten inleder dagens dubbel och en trolig spets och slut avslutar.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
11 Klack Vilja blir nog den naturliga favoriten efter insatsen i V75 senast där hon nästan hann ifatt Lukas Rauen sista biten. Höjer sig en bit över fältet och är en vettig favorit.
Brukar duga långt i liknande sällskap.
Motbuden :
Väldigt öppet bakom favoriten men nämnas bör 10 Minelli som faktiskt slagit favoriten men inte alls är lika oöm. Ska dock gå med jänkarvagn denna gång och det är stort plus.
Alla är nästan lika skrälldugliga bakom favoriten men en som gjort två bra avslutningar i rad utan att få vinna är 9 Karlängs Lill. Körande Jessika Sidbäck har lyckats bättre med den här damen än proffskuskarna och har är ordinarie kusk. Bästa motbudet?
6 Vårvind var förbättrad senast vi segern och står 20m bättre till än favoriten. Offensiv styrning att vänta?
2 Tangens Lilja och 4 Ask Embla är de på start som tidsmässigt duger men behöver nog ”sitt” lopp för att duga.
Vår Vinnare :
11 Klack Vilja

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
5 Redhot Tap Dancer blir nog en av de största favoriterna på hela V64-omgången och det är nog ganska befogat. Väldigt kvick från start där han har två segrar och ett fjärdepris från senast där A Nice Gift S.H blev för tuff att stå emot.
Till denna start är det dels 500m kortare distans samt inte någon tuff dödenshäst med i fältet vilket borde gynna favoriten.
Motbudet :
Raka dubblar i all ära men något motbud vill jag nog spela med eftersom favoriten trots allt vek ner sig i spets för första gången senast och vi har en bra vinnare i första avdelningen.
7 Mr Sånna galopperade från start direkt senast när långben skulle ladda för spets. Vann från den positionen näst senast men blir svårt att ta en längd på favoriten här. Duger annars väldigt bra i kvällens omgivning och med minsta klaff blir han farlig.
2 Il Vero Alfredo har raden 2-1-3 på årets tre starter och man verkar ha hittat rätt melodi att starta med ca en månads mellanrum. Gör inte bort sig här heller och har ett bra spår i starten.
Skrällen :
9 Chambaldi Du Mirel har mestadels startat i monté på slutet men går bra i vagn också och körande Ove A Lindqvist är Norrlands Björn Goop och kör med mycket pondus.
Kul skräll när Långben förstärker.
Vår Vinnare :
5 Redhot Tap Dancer


Spelförslag :
DD 1 : 11 Klack Vilja
DD 2 : 2-5-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.