Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 5/8

Även denna måndag är det Färjestad som står för dagens dubbel och det är fina lopp på förhand.
Två starka favoriter i båda avdelningarna som blir svåra att fälla och vi kan nog räkna med ett blygsamt odds om båda gör sitt jobb.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Wellino Avenue bjöd på en härlig spurt senast under trippelttravet på Axevalla men kunde inte stå emot Perfect Dynamite sista biten. Annorlunda förutsättningar nu med läge för ledning och med visad form blir han ytterst svårslagen då han har 8/10 från spets.
Motbudet :
2 Triomphe Ferm är det naturliga motbudet men har galopperat två starter i rad vilket oroar och startade så sent som i fredags. Har annars visat bra fart under hovarna och var vinstfarlig i V75 för två starter sen mot hästar som Explosive Merlot och Reckless så håller han sig bara i rätt gångart blir han att räkna med.
Skrällen :
6 Joe Martini är stall Goops andra häst och körs av Jepson. Var riktigt bra som unghäst men årets första tre starter var inte till belåtenhet. Senast startade han på Färjestad och fullföljde bra som fyra med Jepson i sulkyn. Nu tar man av minst bakskorna och det ger nog en extra kick.
Rätt kvick från början och kanske kan krypa ner i rygg på favoriten och hoppas på lucka till slut?
Vill man strecka fler skrällar ligger 5 Urchin och 11 I´m Sailing närmast till hands.
Vår Vinnare :
4 Wellino Avenue


Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart
Favoriten :
5 Easy Creation gör sällan ett dåligt lopp och trivs på hemmabanan där hon har två segrar och ett andrapris. Snävt spår i volten men är rätt så kvick ut från alla öppna spår så Goop kommer nog hitta till ledningen förr eller senare i loppet. Hästen att slå.
Motbudet :
1 Indra's Secret är en ytterst kapabel tjej men ack så skör.  Gjort 26 starter och vunnit 9 lopp.
Övriga 17 lopp har slutat med 15 galopper så man kan säga att de gånger hon går felfritt så ligger vinsten nära till hands.
Återkom senast efter åtta månaders frånvaro och vann direkt. Från innerspår borde chanserna för felfri avgång öka och då tror jag hon vinner.
Skrällen :
2 Majors Corona körs av Åby-amatören Conny Gustavsson och brukar göra sina bästa lopp på hemmaplan men tycker hon har tagit ett kliv framåt i utvecklingen i år.
Tränaren Tord Gustavsson är 80 år ung och en del kanske minns hans ”Raggmunken” som vann en hel del lopp.
Skulle Majors Corona få ett lopp i draget kan hon avsluta vasst.
Vår Vinnare :
1 Indra's Secret


Spelförslag :
DD 1 : 4 Wellino Avenue
DD 2 : 1-2-5

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.