Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle Fredagen 2/8

Gävle är värd för dagens dubbel under fredagskvällen. Två öppna lopp med klart störst skrällchans i andra avdelningen där tjejerna ska göra upp i ett försök till Maharajahs Stoserie och favoriten är den med absolut minst rutin.
I första avdelningen ska Dam-SM avgöras och på förhand är det 2-3st som sticker ut men det kryllar av duktiga körsvenner så det finns inte utrymme för några misstag i loppet.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
4 Caligula ser ut att bli knapp favorit före Vine Vision och det är nog för chansen är stor att Robban Berghs häst kommer till ledningen här.
Har 6/6 i spets och är således obesegrad därifrån.
Skötte årsdebuten med bravur där han vann enkelt trots spår 11 och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Hästen att slå.
Motbudet :
2 Vine Vision är givetvis hetaste motbudet med sina tre raka segrar och Emilia Leo i sulkyn. Som man skulle unna henne att få vinna en titel efter året hon haft. Sitter bra till direkt och kan lika gärna sluta som favorit till segern. Senast vann han enkelt efter att tidigt körts till tät men går bra bakifrån också.
Skrällen :
3 One Two Beat var favorit i sitt försök men slutade tvåa bakom 6 Flashdance. Hade kanske en sämre dag och med tanke på Hans-Owe Sundbergs form på hästarna så kan han vara farlig att glömma denna gång. Man glömmer fort ibland när en favorit inte vinner föregående lopp.
Vår Vinnare :
Svårt att sära på två förstnämnda men hjärtat säger Vine Vision.


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Carry Cash blir ganska stor favorit trots sin orutin. Senast klarade hon inte att plocka ned Schweppes som gick i dödens men det såg inte ut som att hon pressades till max heller och insatsen var klart godkänd för andra starten i livet. Bra startspår och får garanterat ett fint lopp men garderingen känns given.
Motbudet :
Motbuden känns som många då det är extremt jämnt bakom och med tanke på spårtrappan så får man måla på och istället hålla nere insatsen eller gå på favoriten.
3 Edrica blir den vi nämner i första hand då det ser upplagt ut för spets och får hon bestämma en bit kan det räcka hela vägen hem.
Skrällen :
6 Västerbo Margaux är en amatörtränad häst som inledde karriären med att tidigt ta tre raka segrar, just på hemmabanan. Därefter gick det grus i maskineriet men de två senaste starterna har varit ett fall framåt och kanske trivs hon bäst hemma helt enkelt? Kul skräll.
Vår Vinnare :
3 Edrica


Spelförslag :
DD 1 : 2-4
DD 2 : 3-5-6-9-12

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.