Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad Måndag 29/7

Helgens spel är över och det var inte lätt att plocka längder bakifrån varför Policy of Truths seger var ännu mer anmärkningsvärd trots högt utgångstempo. Kul för kretsen om han hittar tillbaka till unghästformen.
Kvällen Dagens Dubbel hämtas från Färjestad och även här har vi ett upplopp av det kortare slaget. (177m och medianlängden är 190m). Termometern säger 28 grader och 0mm nederbörd så snabb sommarbana är att vänta.
Två intressanta lopp bjuds det på där vi har en obesegrad herre och ett smått omöjligt stolopp med 15 hästar bakom bilen.


Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
3 Orlando Classic blir givetvis brakfavorit efter tio raka segrar och det är inte tal om ”släppas till spets och få loppet gratis-segrar” utan faktum är att endast en seger är tagen från tidig spets. Vunnit sina lopp från alla positioner och inte varit i närheten av att förlora så blir svår att gå emot även denna gång.
Motbudet :
9 Jackson Avery är lika självklart det givna motbudet. Har sex segrar och två andrapris på sina åtta starter i livet och är en stark spurtare. Behöver nog hjälp med tempot eller att favoriten gör bort sig för att komma in i matchen.
Skrällen :
7 Irish Cream Zon körs av Jepson och kan nog utnyttja springspåret då sexan är sölig ur volten. Spets och släpp? Gick helt ok som fyra från svårt läge senast på Axevalla och att slippa resa i värmen är alltid ett plus när man ska leta skrällar.
Vår Vinnare :
3 Orlando Classic


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
Blir givetvis rena gissningsleken på förhand men 13 Vichy Grif ligger nära till hands. Tog ledningen direkt senast men var helt iskall redan halvvarvet från mål vilket oroar lite. Har dock varit bra innan och om senast var en tillfällighet så har hon ett vass spurt att tillgå.
Motbudet :
4 Equi Brodda har provat V75 på slutet med resultaten en fjärdeplats och en galopp. Körande Micke J har kört hästen tidigare och senast han gästade Färjestad slutade det med seger i liknande omgivning. Bra startspår och räknas tidigt.
Skrällen :
8 Bechamel körs återigen av jepson som får bli omgångens skrällkusk.
Har ett svårt utgångsläge vilket borde vara oddshöjande men går ner rejält i klass och tränas av Daniel Redén. Med minsta klaff måste denna bli livsfarlig.
Vår Vinnare :
4 Equi Brodda


Spelförslag :
DD 1 : 3 Orlando Classic
DD 2 : 4-8-13

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.