Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Romme Fredagen 26/7

Romme är nästa stopp för dagens dubbel och vi har två intressanta hästar som gör sin första start i ny regi. Båda har bra rykte från tiden som unghäst men har strulat på senare tid. Ska bli kul och se om dom tänder till på nytt?


Dagens Dubbel 1 – 3140m Voltstart
9 Pampalo gillade jag skarpt i regi Björn Goop och nu har Johan Sedström tagit över och jag hoppas att han tänder till i nya regin. Gillar distansen men har inte startat på ett tag. Tror inte det påverkar nämnvärt dock utan frågan är om man hittat nyckeln i balansen för att få honom gå felfritt.
Utan galopp missar han sällan top tre.
13 Qahar Q.C. Återkommer också efter kortare vila och det kanske gjort honom gott för jag tycker inte han har sett lika bra ut den här säsongen och snabba sommarbanor är inget som direkt gynnar den här herren men på ren grundkapacitet ska han vara klar favorit.
11 Super Zantos Älskar lång distans men vill gärna ha bra ryggar att gå på under slutvarvet och får inte alltid det. Kanske kan han lifta med i rygg på favoriten denna gång.
Avslutar alltid bra med rätt lopp och jag spelar denna herre istället för 8 U.R.Amazing eller 10 Young Da Vici  på rent värde då vinstchanserna är likvärdiga men de senare känns klart överstreckade.


Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
4 Carmine Am är en bra häst som nu gör sin första start för Timo Nurmos och det har vi sett förr vilken skillnad det kan göra. Har inte startat på nästan ett år vilket är lite oroande men Nurmos hästar brukar inte behöva lopp i kroppen utan är alltid väl förberedda.
Tror Kontio siktar på att leda detta lopp från start till mål.
Ev Motbud :
2 O.M.Dont Cry kan flytta på sig från start och får garanterat en bra resa. Skulle favoriten göra bort sig kanske det rent av blir ledningen?
9 Divine är en V75-vinnare som har haft lite svårt att bära pengarna hon sprang in förra året. Senast tyckte jag dock var ett stort fall framåt och hon kan vara visslande snabb sista biten med rätt lopp och lär inte bli mycket spelad här.
10 Lukas Zaz kommer dra på sig många streck men var rent av usel senast och går nog bäst på kort distans. Pass.


Spelförslag :

DD 1 : 9-11-13
DD 2 : 4 Carmine Am

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.