Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla Tisdag 14/5

Tävlingar på Solvalla och det märks att sommaren är i antågande. Fina hästar som kommer ut och det ska bli spännande att se vad Björn Goop får ut av Nadal Broline som är ny i hans träning.
Ingen svår gissning att det kommer bli en tripp till grodätarland lite senare på säsongen.
Möter dock Perfect Spirit och jag skulle bli MYCKET förvånad om Nadal blir favorit trots spetsläge.
Första avdelningen ser en svag förhandsfavorit i 10 Mellby Drake. Den avstår jag.

Dagens Dubbel 1 -  Harper Hanovers lopp den 25 maj
10 Mellby Drake vann lekandes lätt i billigt sällskap i årsdebuten och gillar distansen. Dock tycker jag Berghs hästar inte riktigt duger när det kommer till de större banorna och med det blir spelvärdet noll. Pass..
9 Bravo Navarone vann också efter att ha varit borta från tävlingsbanan i drygt 7 månader. Borde gå framåt med lopp i kroppen och gynnas av längre distanser. Får han bara något så när lopp tror jag han är starkast till slut. Första strecket.
2 Cameron Dream kommer från stall Goop och normalt sett borde han få svårt mot tilläggshästarna men är det någon som kan bedöma tempo och hålla igång från ledningen så är det Björn.
1 Shorthanded Jag kommer också från Goop och kommer säkert sikta på rygg ledaren. Gillar distansen och har skrällchans om tempot blir det rätta.
6 Västerbo Grosbois är jag svag för. Har ett elakt rykte om sig att bara gå i ledning eller från rygg ledaren men har avslutat vasst från bakspår i stentufft motstånd flera gånger på V75. Tycker han är värd en varning när han sjukt nog går ner i klass här. Mitt andrastreck.


Dagens Dubbel 2 - Meadow Roads lopp
10 Perfect Spirit går inte att tippa emot. Kommer växa in i kostymen och ta över hos stall Redén efter proppen. Bakspår visserligen men jag misstänker att löpningsförhållandet kommer gynna honom.
Spik!
6 Nadal Broline gör en intressant årsdebut. Gått till Björn Goop och är nog väldigt väl förberedd. Det verkar som att folk tror han ska ta ledningen men den här är bara medel ut och kan givetvis köra sig till spets från Policy Of Truth men jag tror inte Bergh kommer vila på hanen utan skicka Muscle Hustle från start. Sårbar därför.
8 Muscle Hustle var det ja. Trivs över kort distans och extra bra i ledningen. Höll bra mot Propulsion för två starter sen men räckte inte i olympiatravets final.
Det är tufft att ladda från spår 8 och jag tror att han får svårt att svara Perfect Spirit sista 500m i så fall. Backar han istället så ger han upp så går bort i vilket fall.

Spelförslag :

DD 1 : 1-2-6-9
DD 2 : 10 Perfect Spirit

Med Elitloppet i antågande kör 888 en kampanj där du får 16ggr på Readly Express och hela 26ggr på Propulsion om du öppnar konto genom länken nedan.
Mitt tips är proppen fram och bak.


För Oddsboozt hos 888 klicka här 

 

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.