Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby 9/5

Dagens Dubbel från Åby med Open Stretch och även om vi satte DD:n senast så var oddset lite klent så denna gång jagar vi lite större pengar då favoriten i första avdelningen känns ytterst sårbar.

Dagens Dubbel 1 :
2140m Voltstart utspritt på två volter.
På start blir nog bara 2 Wally Cocktail med Peter Ingves spelad men med 4 galopper på de senaste fem starterna går han bort tidigt.
7 M.T.Mighty Winner är V75-meriterad och borde normalt sett bli rätt stor favorit i ett sånt här ”vanligt” lopp. Dock tycker jag inte rätta gnistan har infunnit sig de senaste loppen trots optimal balans så jag går på en annan idé.
8 Ibelieveinamerica gillar förutsättningarna med tillägg och anfalla bakifrån. Kommer säkert inte tillhöra favoriterna då amatören Mathias Alm både tränar och kör. Normalt sett hade även jag tagit det som ett minus men det är hemmaplan och Mathias känner hästen väl så det jämnar ut sig.
Startade i ett liknande lopp senast fast med 40m tillägg och avslutade starkt till andraplatsen.
Jag chansspikar.
6 Crossfire Simoni är den jag känner är värst emot för den som vill gardera.

Dagens Dubbel 2 :
Snabblopp över 1640m.
3 Sanda Love avgjorde lätt via 1.11 sista 700 meterna från andra ytter senast och körande Christoffer Eriksson känner hästen och är en sund favorit att luta sig mot.
2 High Into the Sky vann i debuten för Frode Hamre efter att ha övertagit ledningen. Kommer bli mycket spelad på Goop och jag tycker han möter lite tuffare hästar än vad han är van vid och eftersom spelvärdet blir dåligt så står jag över.
6 Jula Hamron körs av mannen utan fel. Carl Johan Jepson. Jag har sagt det förut men jag tjatar vidare. Här har ni killen som kommer bli nästa goop/kihlström. Den dagen gubbarna lägger hjälmen på hyllan kommer han ta över.
Kombinationen Stenströmer/Jepson brukar vara en lyckad komb och Jula Hamron plockar pengar i varje start så med lite flyt kan det räcka hela vägen.
7 Tadpole är en annan jämn och säker häst som går ner lite i klass tycker jag. Körande Håkan K Persson är rutinerad och det känns som att ekipaget blir lite bortglömt till den här starten.
Visst, ingen vinst förra året och årsdebut nu men hade tider i kroppen redan förra säsongen för att duga här.


Spelförslag :

DD 1 : 8 Ibelieveinamerica
DD 2 : 3-6-7

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.