Speltips: V75 i Sista stund Jägersro 13/1

Hej.
Jag tänkte framöver varje lördagförmiddag dela med mig om mina sista tankar inför V75.
För er som hänger på syskonsajten poker.se kanske ni har läst mina bloggar om pokerlivet men faktum är att jag är nästan lika stor travnörd.

Men nog om mig.
Nu kör vi och jag hoppas ni tycker det är matnyttigt.
Min tanke är att de som inte orkar hålla sig ständigt uppdaterade i travet men ändå vill slänga in ett par rader på V75 ska få lite info inför omgången. 
Jag kommer kika in de lördagar jag hinner runt 14-15 så har ni frågor så ös på så ska jag svara så snabbt jag kan. 
Lämna gärna en kommentar om du tycker det var värt lästiden. 

 V75-tankar i sista stund 

Omgången i stort

Jägersro står för tävlingarna denna lördag och för er som inte är bevandrade i travets värld så vinns nästan hälften av alla V75-lopp från ledningen på Jägersro vilket är lite över snittet så vi kommer lägga lite krut på spetsstriden denna gång.

Omgången i övrigt då?
Någon plusgrad väntas så banan borde vara i bra skick.
En hel del bra favoriter men det var det förra veckan också och den raden gav bra betalt. Jag kommer inte lämna något spelförslag utan rankar loppen utefter den information jag har förskaffat mig så kan man knåpa ihop ett eget system eftersom vi alla har olika plånböcker för liret.

Omgångens bästa spik :

7 Västerboonthenews V75-3
Bara 7 hästar i fältet och 1 Oasis bi kommer ta ledningen initialt men då tränaren vill ha ett rygglopp inför Frankrike så kommer Västerboo tidigt att bli släppt till ledningen och då ska vinstchansen vara mycket god.
Enda brasklappen är väl att Örjan för tillfället är lika tuff som Scooby Doo och skulle man trycka av 6 Scellino Luis eller Olympic Kronos från start så kan det bli en vid första sväng men med tanke på hur få hästar det är och ingen tar en längd på Oasis så lär Västerboo komma till tät förr eller senare.

57% är ändå ok om man jämför med Oasis som är streckad på 31%. Men man kan ju undra varför man inte vill testa Oasis i ledningen och ge den en ordentlig urblåsare inför prix d'amérique men tränaren bestämmer ju och enligt utsago så vill han ha ryggen på favoriten.
Att Örjan sen skulle ge honom chansen är inte troligt.

 


Roligaste spiken i omgången annars är 1 Mack Dragan i V75-7.
Jänkarbike på för andra gången och han verkar inte kunna bli trött den här kusen.
Visst är motståndet tuffare men till 25% är spelvärdet skyhögt.
Ludde har visserligen sagt att han ska ladda med 4 Pharaon Face men det är mycket snack också. Klart han gärna kryper ner i rygg över 2640m.

Omgångens avslag :

2 Nancy America V75-5

Det är jänkarbike på och Flemming låter uppåt från bra startspår så borde det inte vara bra chans på ”spetsbanan”?
Nja, andrahandare i loppet är 11 Kash Brodda och från bricka 1 startar Kash Broddas stallkamrat Going Diablo som är kusligt startsnabb första biten.
Jag påstår inte att det kommer vara stallkörning men liiite kommer nog Flemming få gasa för att få ta över ledningen.
Sen kommer Kash Brodda tidigt upp i dödens och håller tempot uppe.
Dessutom är det ingen hemlighet att Flemmings hästar går bäst barfota och någon knallform har Nancy inte heller visat.
Jag säger inte schas men till 41% är det totalt ointressant.

6 Dorinda i V75-4

Är lite av omgångens skrik eftersom hon väntas ta ledningen men jag är inte lika säker.
Visst har hon chans om ledningen nås men vid miss eller släpp så sjunker vinstchansen drastiskt.
Lägg där till också att hon har galopperat tidigare i volt samt att hon är orutinerad så är 30% rätt iskallt.

Dessutom var favoriten Julia Af Solnäs extremt bra sist och snabbstartade från 5e spår då. Har ännu bättre spår denna gång med springband och det är inte omöjligt att Untersteiner tidigt är framme och känner på ledaren.
Jag kanske får ta på mig dumstruten imorgon men har man en feeling så har man. Därför schas på alla mina system.

V75-1

Klass I försök 2140m voltstart.

Favorit är just nu 2 Olle Rols 22% men jag undrar om inte 6 Gomez 20% kommer segla förbi imorgon förmiddag?
Olle Rols är väldigt kapabel och är med i striden men tänk dock på att han har fått snabba pengar på sig och ledningen vågar jag nästan ta gift på att 6 Gomez tar.

Det som ska sägas är att 1 Batman Godiva har vunnit 5/6 på Jägersro och är obesegrad felfri men Gomez är ändå klar spetsfavorit.

Högst spelvärde är det dock i nr 8 Platon Face 11% där Ludde kommer köra offensivt om han kommer ut vilket är möjligt då 2 Olle Rols har galopperad 4/5 på aktuell bana så kanske att det skapas en tidig lucka till Ludde.
Den som svarar lär inte komma i mål och det är inte omöjligt att vi får se en klassisk Luddekörning där han springer 50m före fältet.
Sen ska det hålla upploppet ner också men Ludde har hemmaplan och hästen har klart högst kapacitet i förhållande till insprungna pengar så jag kommer ranka upp honom.

 Min ranking :
A : 8-6 B: 2-1-4-5 C: 7-3-10-9-11-1 

V75-2

Klass II försök över 1640m Auto.

 Snabblopp där nr 1 Erwin 66% är omgångens största favorit och det är nog befogat efter förra startens enkla seger men det är lägsta klassen och för tre starter sen var galoppen nära från start.

 2 Waffle 11% ska utrustas med helstängt huvudlag och lär tryckas av från start så kanske att det häxar för favoriten men ok spetschans ändå.
På ett mindre system är Erwin en ok chansspik men jag kommer gardera.

 Loppets skrik är nr 7 Global Unlimited 9% som ska gå med jänkarvagn och har skyhög kapacitet. Körs dock av Kim Moberg som är riktigt duktig men kan dock vara lite väl passiv i loppen vilket inte gynnar på Jägersro där tidig tätkänning är bäst.

Bakom dessa tre är det mest superskrällar och 3 Copaca Banana 4% var ute mot favoriten sist men det var nog max från rygg ledaren. Dock kortare distans nu och liknade scenario är inte otänkbart.

10 Harri K 3% och 4 Coolkindacrazed 2% är andra tänkbara skrällbud. Övriga får nog svårt att räcka till.

Min ranking :

 A : 1 B: 7-2 C: 4-10-3 D: 9-6-8-11-12

 V75-3

 Gulddivisionen 2140m Auto

 En väldigt blek gulddivision där det finns klart många startsnabba men alla vill ha rygg på favoriten och troligtvis radar alla upp sig på innespår till en början.

 Västerboonthenews 57% är nedstruken till ett 6e spår vilket bara är positivt.
Han gick klart bra även i dödens senast på Dante Boko så skulle någon bråka så är han inte chanslös för det.
Omgångens bästa singelstreck.

Min Ranking : 

A : 7 B: 1 C : 2-3-5-6 D : 8

 V75-4

 Stolopp över 2140m Voltstart.

 Här pratas det mest om två hästar och det är nr 6 Dorinda 30% samt nr 14 Julia Af Solnäs 38% och Dorinda är mångas singelstreck i omgången men som jag skrev ovan är jag ytterst tveksam.
Redens hästar verkar inte riktigt ha form och resan är lång.
Jag tycker det är helt ok att spela utgång på Julia om man ägnar sig åt sånt men för er som vill gardera så vill jag bara påpeka att loppet är rätt så ojämnt och för mig blir det lite ”en eller alla” varpå utgångskupong känns gjuten denna omgång.

Motbuden det viskas mest om är 15 Lesperanza 6% och 2 Virtual Leg 6% där Lesperanza är helt osynad på svensk mark men har dubbla springband och hete Ingves i sulkyn.

 Andra intressanta är 12 Kendra Silvio 4% med Uhrberg samt 7 Gaya Di Quattro 7% som är hård och tuff.

 Bakom dessa är det svårt att hitta något speciellt så då får man måla på.

 Min Ranking :

 A : 14 B: 15-6-12-2-7 C: 11-13-1-8-4-3-9-10-5

V75-5

Stolopp över 2140m Auto


Favorit blir som vi nämnde tidigare 2 Nancy America men jag tror klart mer på 11 Kash brodda. Motivering finns att läsa ovan.

 
Dock så känns detta som ett vettigt sparlopp så jag skulle inte strecka ihjäl mig men man kan ta med någon favorit och någon rolig skräll om man inte vill spika Kash Brodda.

Ska man nämna något om de bakom så är det mest prat om hemmahästen 5 Darling Hornline 19% men till den höga procenten tycker jag han känns sådär.
Kapabel men verkar ha svårt att sätta nosen först på rikstoton numer.

Jättesusare är nr 3 Makera 3% från Untersteiner som gick bra sist.

8 Silver Annie 3% är härdad men spåret?

Dixu Sisu 3% kan ”allt” vissa dagar och får hon spara speeden blir hon farlig.

Min Ranking :

A: 11-2 B: 6-1-3-5  B/C : 8-4-12-10 C : 7-9

V75-6

Silverdivisionen 1640m Auto.

Här kommer det gå undan från start. Alla de tre innersta hästarna är startsnabba och en del spekulerar i att favoriten 5 Master Crowe 27% ska eventuellt kunna få ta över men jag tror helt enkelt inte han kommer hinna fram i tid. Hästen är så pass bra att han mycket väl kan vinna från dödens men har dock varit sjuk och jag vill se en svettig prestation först innan jag spikar på rikstoton.
På plussidan så ska man testa jänkarvagn för första gången och visst kan han helt enkelt bara vara bäst.
Men det finns fler formstarka kort i loppet.

Främst tänker jag då på 11 Västerbo Exact 14% som är hur bra som helst gång efter annan på V75 men blir aldrig favorit ändå. Sist var han kusligt bra när han susade förbi Niky Flax över upploppet och det blir återigen helstängt huvudlag.

 Bakom dessa kommer nog 1 Pajas Face 12% att försöka köras i ledning men jag är tveksam att han är så pass tuff att han står hem ens på spetsbanan.

 Fyndet i loppet är nr 6 Shogun D.K 2% som kanske passar bättre på längre distanser men eftersom jag tror på tempo så är 2% som en dröm på en sån här bra häst och ev är det jänkarvagn för andra ggn i livet. (1a res i galopp men det var över 2 år sen)

4 Trinity Lux 7% kan mycket och distansen är nog en fördel men kusken sisådär och kan mycket väl bli hängande.

2 Augustus F 15% tror jag kommer sitta fast i en trött ledarrygg så den rankas ner eftersom procenten är på tok för högt.

Till sist en megasmäll i 8 Hank Von Håleryd 1% som kan spurta riktigt vasst men står hårt inne och spåret är givetvis kasst men har vunnit V75 från svåra spår förr.

 


Övriga tror jag inte kan göra sig gällande även om 12 Jairo 10% är en riktigt bra häst så lär Lövgren söka 6e invändigt så slösa inga streck där.

Min Ranking :

A: 5-11 B : 6-8-4 B/C : 1-9-7 C : 2-12-3-10

V75-7

Bronsdivisionen 2640m Auto

Nr 1 Mack Dragan 25% blir motiverad favorit både till spets och segern. Jänkarvagnen på och han har tre raka över lång distans så det ska inte vara några problem.
Bara Ludde sansar sig något vilket jag tror han gör med en mindre betrodd häst.
Mack Dragan är en perfekt utgångshäst.
Har man dock fått in någon annan utgång under vägen så är det ju kul att gardera där pengarna ska fördelas och stayers finns det gott om i loppet.

Vrålstarke 11 Qahar Q.C 18% är nog värst emot och den som kan sätta upp tempot. Varit bra på slutet med 4 raka solvallasegrar varav 3 över lång distans.

10 Trot Kronos 15% blir också betrodd men Veijo verkar köra rätt huvudlöst nu för tiden och det är så små marginaler på

V75 så till den procenten tycker jag ändå att spelvärdet är lågt. 6 Niky Flax  15% får Scooby Doo(Örjan Kihlström) i sulkyn och kanske tänder till på det? Var dock ganska blek sist men tätare starter nu gynnar.

Roliga skrällar är 7 Staro Ivy League 6% som är härdad med tuffa lopp och blir det tempo har han en vass spurt.

Även 9 Louie Brodde 4% kan få loppet och en resa i 3e inner borde passa kusken bra och luckan kommer oftare över längre distanser.

2 The True F 3% kan få rygg ledaren så den åker med också då Helena Burman alltid har hästarna i bra skick och Söderkvist är underskattad på V75.

Min Ranking :

A: 1 B : 7-6-11-10 B/C : 9-2 C : 8-4-3-5

DD-förslag : 6(Shogun D.K) och 11(Västerbo Exact) – 1(Mack Dragan) ger för tillfället 103ggr resp 19ggr

 Lycka till!!

Monopols blogg

Monopol

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Sveriges bästa

Kända profiler