Speltips: V75 i Sista stund på Östersund 9/6

 

V75-tankar i sista stund

 

 

 

Förra Veckan :

 

Ömsom vin och ömsom vatten förra veckan där man rankar jätteskrällen i guld tvåa och rankar en 8-oddsare etta i avslutningen men har man två 4-oddsare som 6e rankade så slutar facit på
6x1x2x3x6x2x1= 432 rader och även om utdelningen var sexsiffrig så är jag allt annat än nöjd.
Scooby Doo verkar ha fått ordning på livet igen och nu vinner han lopp hela tiden Örjan.
När han kör med pondus är han en fröjd att skåda men som spelare går han ju aldrig att lita på.

 

Omgången i stort :

 

Dubbla V75-or denna vecka och båda två ser spelmässigt ungefär lika svala ut.
Men svårt att inte vara nöjd ändå när man får se världsartister som Readly Express och Twister Bi.
Spelvärdet på Lördagen är ändå hyffsat och utdelningen kan nog dra iväg ändå.
Östersund står som värd och med det långa upploppet så går spetsvärdet ner en aning men det är ändå marginellt.
Spår 1 bakom bilen får längre anlopp och är lättare att försvara.
Det ska bli bra väder och fin bana är att vänta sig.

 

Omgångens bästa spik :

 

Det är svårt att inte ha ”världens bästa häst” under den här rubriken och med framspår hade han varit favorit ala Järvsöfaks men med spår 10 är han ändå ”bara” 60%-are vilket får anses i underkant.
Jag pratar givetvis om Readly Express i V75-6 och trots stentufft motstånd, 6 månaders uppehåll och bakspår så är dom andra statister.
Jag pratar ofta om spelvärde och jag anser att trots omgångens största favorit så finns det fortfarande värde om han inte överstiger 70%.
Jämför med omgångens näst största som kommer i avdelningen efter som är streckad på 57% från spår 8 och fråga er sen vilken av dessa som vinner sitt lopp 6/10?

 

 

 

Omgångens avslag :

 

I V75-4 startar 9 Hossiana Boko med lärlingen(?) Oskar J Andersson och har seglat upp som favorit i ett lärlingslopp med 15st bakom bilen.
Alla segrar är tagna från ledningen och från spår 9 blir det svårt att upprepa den bedriften.
Vill även lägga in en brasklapp för 1 Chapuy i V75-5 som är favorit på ofattbara 47%??!!??
Visserligen bra chans på ledning och dokumenterad form men Åke Lindblom vann senast V75 på nyår och hästen har EN seger i livet där han rann undan från spets i ett 25 000krs lopp.
Alla seriösa system garderar denna.
Inte ens ok som chansspik i min värld.

 

 

 

Omgångens lås/Sparlöp :

 

I V75-3 kommer ”Höppehästarna” tillbaka och denna gång har jag gjort min läxa och istället för att måla på så låser jag loppet på 3.
7 B.W Sture är en tänkbar chansspik för mindre system men trots att tilläggshästarna står tufft inne så vill jag ha med 11 Ådne Odin och 12 Art Nökkve som kan gå riktigt fort över upploppet med rätt resa.
Skulle Örjan få svar invändigt eller få en dryg resa fram mot ledning så biter nog spurten bra över det långa upploppet.

 

 

 

V75-1

 

Favorit blir 6 Panther Face från Admir Zukanovics stall och trots att Söderkvist är vass ur volten är jag inte helt 100 på att det blir ledning.
Streckas men bara en i mängden för mig.
1 Minnestads El Paso är en fin häst och Rebecca känner honom väl.
Dock kan han inte utnyttja innerspåret men avslutningen under elitloppshelgen var vass och det blir samma utrustning denna gång. Bike och barfota.
2 Djorkaeff Sisu har haft byngliga lägen men avslutat bra varje lopp.
Denna gång behöver Erik bara köra rakt fram så får han en bra position. Storfidus!
4 Dorinda har jag varit en aning besviken på trots tuffa omgivningar och jag tyckte inte det var något tryck i steget senast.
Drar alltid på sig streck men jag har lillfeeling för att Örjan får iväg henne bra trots spår 4 och ska streckas vid gardering.
10 Global Unlimited med Kim Moberg blir mitt förstastreck och har hon bara lite mer tur med ryggarna än senast så tror jag hon plockar ner alla över upploppet.
11 Mr Golden Quick åker också med på lappen trots att Jorma inte kör lika bra bakifrån men hästen har toppform och kan lifta med i rygg på Global under slutvarvet.

 

 

 

Min Ranking : A : 10-1-11 B : 6-4-2-3 C : 7-3-8-5-9-12

 


V75-2

 

Kortlopp där den tidiga ledaren med garanti är nr 5 M.T Insider
Sveriges startsnabbaste häst och med nuvarande form ska Olle testa i spets säger han.
Det har han sagt förut och jag tror han släpper till första bästa men det kan bli en utdragen spetsstrid som kan kosta tillslut.
1 Erik Sting är jag som bekant svag för och senast avslutade han i överljudsfart och gången innan var han nära Disco Volante i mål.
Kan förmodligen inte försvara innerspåret men med bara 9 hästar löser det sig nog ändå och han är helt oöm för löpningsförhållanden.
Min förstahäst.
2 Michelangelo Ås kastade sig direkt i galopp senast men är han först framme denna gång så blir han en svår nöt att knäcka.
3 Nobel Amok var ute mot guldhästar senast och Bergh pratade om stordåd. Inget att säga att han vek ner sig med det tempot men Bergh är även lite passiv inför denna start så han halkar ner till 4e platsen på ranking trots favoritskapet.
4e? tänker du?
Står inte loppet mellan 1-2-3?
Njae.. det finns ett fynd och det är inte 8 Broadway Appolo heller utan 9 Serious Try som är streckad på löjliga 1% !!!!!
Ni som följer bloggen vet att jag varnat för denna innan och nu ska Wäjersten maxa allt som finns i utrustningsväg och med tanke på inledningen och bra startryggar tycker den är tokintressant och inte ofta man har med en 1% i A-gruppen.

 

Min Ranking : A : 1-2-9 B : 3-6-8 C : 5-7-4

 


V75-3

 

Höppehästar och en bra favorit i 7 B.W. Sture som Örjan förmodligen kastar iväg mot spets. Väldigt bra chans.
11 Ådne Odin svarade bra på barfotabalans senast och flög fram när luckan kom. Samma balans igen och Jepson i Sulkyn gör att 7% känns taget.
12 Art Nökve står för rutinen i fältet och är hård nog att tåga runt i spåren men från 4e spår finns risken för tappstart.
5 Brenne Brakar ska ev gå brafota bak och har gott rykte.
Gynnas av en strykning invändigt.
6 Eidshaugdjerven (säg det 5ggr snabbt) är mycket spelad men jag tror inte Veronika bråkar om ledningen med Örjan.
Skulle kunna duga från rygg ledaren.
10 Bro Viking har serverats snälla lopp flera ggr i rad och haft krafter kvar varje gång. Med lite tur kan han få användning för dom idag.

 

Min Ranking : A : 7-11-12 B : 6-10-5 C : 3-8-13-1-14-2-15-9

 

 

 

V75-4

 

Lärlingar och 15 hästar bakom bilen gör nog att dom flesta streckar så mycket dom orkar men jag tror jag har en kvartett som höjer sig lite över övriga.
3 Mellby Elegant var riktigt bra i comebacken senast och barfotabalansen föll väl ut.
Samma denna gång och lillchans på ledning.
Bra chans i så fall men kan gå oavsett.
4 Kashmary Night har varit ute i tuffa gäng och gjort det bra från dåliga lägen. Bra spår nu och vore kul att se i ledningen.
12 Eva I.H är väl bäst i fältet men har också sämsta spåret. Är dock oöm och tål en repa i spåren.
13 Hope And Dreams var det jätteskrik på senast men hade otur med dåliga ryggar men avslutade riktigt bra och visade att formen sitter där. Får en ny chans och första strecket.
Övriga motbud :
6 Ditty Bopper verkar ha knallform och denna gången är galopprisken obefintlig. Räknas med klaff.
8 Ile Saint Louis har ju varit strålande men spår 8 med lärlingar känns som en tuff resa i alla scenarion.
Streckvärd om många men 14% är väldigt högt.
9 Hossiana Boko har varit som bäst från ledningen och som favorit rankas han ner rejält från spåret.
11 Hanky Panky Frances kommer från stall Nurmos och till 3% på en V75-härdad häst så kan man strecka vid större gardering.

 

Min Ranking : A : 13-4-12-3 B : 8-6-11-9-1 C : 5-7-2-14-15

 


V75-5

 

Snabblopp med stor favorit i 1 Chapuy och det kan väl bära hela vägen hem men jag spelar inte en häst som blir storfavorit på V75 efter att ha stapplat hem ett 25000krs lopp och aldrig tidigare vunnit lopp.
Ska väl rankas högt på läget men jag kommer gardera med ett par st.
2 Luxury Brodde kommer laddas vad som går och kan kanske krypa ner i rygg. Kommer luckan tvekar jag inte en sekund på att moralen är bättre än hos favoriten. Barfota runtom nu och har 4/5 från ledningen. Kanske om favoriten bommar starten?
5 Radagast är också ute efter ledningen och är nog startsnabbast i fältet. Men räcker det för att komma förbi? 2% är i alla fall streckvärt.
6 Valour Kronos blir mitt första streck. Tror Erik får en bra resa härifrån och denna herre tog 3 segrar på 7 starter förra året.
Stångades ändå mot kulltopparna och har inlett detta året lika bra.
8 Toreador får också plats i A-gruppen Örjan-Pasi brukar vara en vass combo och även om han inte gynnas av distansen eller läget så är kapaciteten skyhög och jag blir inte förvånad om han plockar ner favoriten från dödens men sen ska man ju svara ut övriga med.
11 Sign Me Up To har lite orutinerad kusk men vann från liknande läge senast då man helt sonika styrde upp i dödens och försvann.
Riktigt kul streck till 2%

 

Min Ranking : A : 6-8-11 B : 1-2-5-9 C : 12-3-4-7

 

 

 


V75-6

 

Jämtlands stora pris och äntligen kommer han ut Readly Express.
Motstånd saknas verkligen inte och detta är väl knappast det viktigaste loppet i karriären men jag tror inte Nurmos tar ut honom i ett prestigelopp och sen kör preparé.
Jag tror Jorma styr på direkt och inte ens Love Matters kommer svara när det är 325 000 i andrapris.
Vill man ändå spekulera i favoritfall bara för procenten är hög och man tror att uppehåll och startspår kan spela roll så skulle jag i så fall gardera med följande i denna ordning.
8 Heavy Sound har varken bästa kusken eller spåret men han har i alla fall toppform och den som varit närmast favoriten i mål tidigare.
Senast höll han undan för Twister Bi och jag tror aldrig Heavy har varit bättre faktiskt. Kul!
3 Love Matters laddades för tät i finalen till lilla elitloppet senast och det gick lite för fort in i kurvan vilket resulterade i galopp.
Lär laddas igen men frågan är om han kan ta en längd sida vid sida på Volstead?
2 Volstead var med i Elitloppet och man vet ju inte hur strulet innan påverkade hästen. Insatsen var i alla fall blek men har visat innan att han biter ifrån sig bra från ledningen.
1 Charrua Forlan är i sitt livs form men det krävs nog i så fall att favoriten gör bort sig och luckan kommer från rygg ledaren.

 

Min Ranking : A : 10 B : 8-3-2-1 C : 5-9-6-4-7

 


V75-7

 

Omgången avslutas med ett långlopp över 2640m och favorit blir 8 Volnik Du Kras som jag sa senast skulle tydlige nvara något alldeles extra och det var inget smyglopp han gick precis.
Hängandes i spåren i 550m innan han tog över ledningen och trots att han sprang och krängde under vägen så lyckades han båda hålla undan och hoppa över en bomullstuss på upploppet.
Räknas givetvis med ok vinstchans igen men det blir en dryg inledning igen och jag är inte helt säker på att han släpps till ledningen denna gång.
Tänk också på att han tjänade hälften av sina insrungna pengar senast och möter nu hästar som tjänat 800 000 drygt.
Med tanke på att han är lika stor favorit som Readly Express så kommer jag gardera.
Motbud då?
6 Volocity de Vie är en långskubbare som blir en tuff sak att knäcka för favoriten om han hinner före in i kurvan för att ta över från 4 Västerbo Grosbois. 5% är omgångens stora fynd tycker jag.
10 Uppohoppa var bra i årsdebuten men lite sämre senast.
Kan varit lite för tätt inpå och några veckor mer emellan nu.
Avslutar vasst.
5 Fighting Bax gillar också distansen och kanske Redéns hästar har ju form. 5%
9 Porthos Race gör det bra varje gång och har skrällt förr, 2%
11 Great King Wine gick med i ryggar i stentufft gäng näst senast och var riktigt bra som 6a.
Liknande läge nu och till 1% streckar jag Söderkvist.
Vann starten efter bakifrån i mindre bra omgivning så formen sitter nog där.

 

Min Ranking : A : 6-8-10 B : 4-5-11-9-1 C : 7-3-12-2

 

 

 

 

 

Dagens Dubbel testas en rak i form av 10-6 till fina oddset 28ggr
Omgångens vinnare på Söndag är Twister Bi som enligt tränaren är bättre än Elitloppsvinnaren.

 

 

 

Lycka Till!!

 

Monopols blogg

Monopol

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.

Sveriges bästa

Kända profiler